My Blog List

Intretinerea gentilor din piele

Daca tot ne gandim ca poseta este cea care poate face o tinuta sa arate impecabil, insa in acelasi timp poate si ruina o tinuta, iata si cateva sfaturi importante despre modul cum intretinem mult-doritele genti piele, astfel incat sa ne bucuram de ele cat mai mult timp.

Este important sa le tinem cat mai departe de surse de caldura excesiva (calorifere, sobe, cuptoare, etc), astfel incat materialul sa nu sufere modificari. De asemenea, pe cat posibil ar fi ideal sa le tinem la distanta de umezeala si sa evitam contactul cu substante nocive sau cu uleiuri.

Cu toate acestea, daca se murdaresc totusi exista cativa pasi de urmat: curatarea cu o carpa curata si uscata, urmata de curatarea cu un tampon imbibat in alcool in caz ca avem de-a face cu pete de cerneala sau de pix, sau chiar cu pete de oja sau ruj. Atentie insa la cat de tare frecati, pentru ca pielea unor genti se poate degrada din cauza alcoolului daca miscarea este prea insistenta, iar petele pot avansa mai in profunzimea materialului, devenind din ce in ce mai dificil de scos.

Daca nu e vorba de nicio pata, ci pur si simplu geanta este murdara din cauza purtarii intense ne putem baza pe o solutie de curatare “home made”, pe baza de apa distilata si un detergent lichid sau sampon de bebelusi (in orice caz, un produs destul de usor, care nu contine foarte mult alcool). Solutia rezultata se pulverizeaza pe o carpa cu care se curata apoi intreaga suprafata a gentii, frecand uniform, astfel incat la finalul actiunii sa nu avem de-a face cu suprafatete decolorate sau colorate inegal. La final se sterge suprafata, astfel incat sa nu ramana nici umeda si nici imbibata cu detergent. A se evita uscarea cu ajutorul foehn-ului de par, asa cum se mai obinuieste, pentru ca acesta degradeaza pielea, mai ales folosit repetat si la temperaturi ridicate.