My Blog List

Handmade, o afacere in continua dezvoltare

Locurile de munca in Romania sunt mereu in scadere, iar somerii sunt in numar tot mai numeros. Pentru a castiga o paine cinstita pentru familia lor, multi romani trebuie sa munceasca la negru sau pe salarii foarte mici. Chiar daca locurile de munca sunt mai putine, totusi exista nenumarate domenii de activitate la care poti lucra de acasa. Oamenii ramasi fara locuri de muca s-au reprofilat si au reusit sa imbine utilul cu placutul.

Daca esti unul din somerii Romaniei, care de curand si-a pierdut locul de munca si doresti sa te replofilezi, acest articol iti poate da o mana de ajutor. In continuare venim in ajutarea acestor persoane cu o idee ce a fost testata pe piata din intreaga lume. Aceasta afacere este mica si se poate administra de la domiciliu.

Un lucru foarte important pe care trebuieste sa-l mentionez, inainte da a vorbi despre acest domeniu profitabil de afaceri, este acela al legalitatii lui. Pentru ca jobul pe care o sa-l incepeti sa fie legal, fara a intra in conflict cu fiscul, este necesar ca venitul obtinut sa fie declarat. Acest lucru se poate face prin deschiderea unui PFA sau SRL inregistrat in sistemul statului roman. In cazul in care alegeti varianta unui PFA, contablitatea se tine simplu si nu aveti nevoie de contabil, deoarece va puteti ocupa personal de acest lucru. Un alt avantaj al PFA-ului este costul sau. Pretul deschiderii este mult mai redus decat al unui SRL. Dupa ce ati devenit o firma legala este timpul sa va apucati de munca si sa comercializati produsele dumneavoastra.

Domeniul de activitate la care puteti sa lucrati de la domiciliu este de confectioner handmade. Lucrurile facute manual sunt din ce in ce mai cautate pe piata romaneasca, dar si internationala. Astfel de confectioneri si-au facut loc in mall - uri si magazine, iar produsele lor sunt la mare cautare datorita faptului ca au fost confectionate manual. Fiecare produs confectionat astfel este diferit si are un plus de originalitate.

Pentru a incepe o astfel de munca nu aveti nevoie decat de niste cursuri care sa va ofere idei de lucru si cunostinte despre procesul de fabricare. Astfel de informatii se gasesc si pe internet si sunt gratuite. Pe langa o documentare minutioasa, pentru a va apuca de treaba, mai aveti nevoie si de materiale pentru confectionarea bijuteriilor sau accesoriilor, dar totodata si de  multa rabdare. Acest job se potriveste in general fetelor, deoarece este o munca migaloasa care necesita multa atentie si calm, dar nici barbatii nu se dau in laturi cand vine vorba despre astfel de activitati.

Un obiect confectionat manual are pretul variabil in functie de marime si materialele folosite. Pretul unui astfel de accesoriu pe piata romaneasca este cuprins intre 5 si 100 lei, dar sunt si exceptii cand baremul este depasit.

Comercializarea obiectelor facute la domiciliu se poate face in piete, targuri, malluri dar si pe internet. Promovarea firmei se poate face pe retelele de socializare, prezentand produsele familiei, prietenilor apropiati, cu ajutorul mass-mediei sau al promoterilor.

Numarul celor care se ocupa cu astfel de confectii este in crestere, iar piata inca nu a ajuns la potentialul maxim. Inca mai este loc de oameni dornici sa investeasca in productia accesorilor printr-un proces manual, de aceea daca cauti un loc de munca, locul tau poate fi in acest domeniu.