My Blog List

Emigrare

Am prieteni, rude, care au emigrat, unii cu job-ul, altii cu facultatea, altii doar pentru o viata mai buna. Nu am nimic, impotriva celor care pleaca, doar ma intreb, de ce toti uita de unde au plecat, si inceteaza comunicarea cu cei care au fost alaturi de ei, cu cei care i-au sustinut in alegeri? Nu stiu, am fost si eu plecat, si tot am tinut legatura cu familia, cu prietenii, chiar daca mai rar, tot am vorbit. Din partea celorlalti, totul parca e un secret, un mare secret. La mine in familie, in neam, e cel putin macabru, ca toata familia, neamul sa se reuneasca, atunci cand cineva decedeaza. Eu, incerc intotdeauna sa reiau legaturile, dar de fiecare data, ma lovesc de un mare zid. Si sincer, imi pare rau, pentru ca eu am o memorie foarte buna, si de fiecare data ma napadesc amintirile, cand eram mici, cand ma plimbau cu masina, cand ne vedeam toti verisorii, de toate gradele, sa mancam impreuna tort, la ziua unuia dintre noi, cand am crescut impreuna, cand ne-am jucat impreuna, cand am impartasit momente importante impreuna, cand am ras, cand am fost …odata..toti impreuna!
Eu nu le zic, sa se intoarca in Romania, caci stim cu totii cum e Romania (tara tuturor posibilitatilor), le zic sa nu uite de cei ramasi, si sa vorbeasca cu ei.
Intr-un final, voi? aveti rude in strainatate, pastrati legatura, sau relatiile sunt mai reci ? Astept comentariile voastre !