My Blog List

Marketingul afiliat si greselile de care sa te feresti cand ai intrat intr-un astfel de program

La infiintarea unei firme mai mari sau mai mici principalele obiective pe termen scurt sunt cresterea vizibilitatii in online, de unde vor veni cei mai multi dintre potentialii clienti si dezvoltarea afacerii in online, prin implementarea unor strategii de marketing online si de vanzari, strategii publicitare. Bugetul initial pentru dezvoltarea afacerii poate fi destul de limitat, mai ales ca nu toata lumea are resurse foarte multe la dispozitie inca din prima zi. Una dintre modalitatile simple de amortizare a cheltuielilor pe termen scurt si de obtinere a unui profit in mediul virtual este utilizarea unui tool foarte eficient, modern si versatil: marketingul afiliat. Marketingul afiliat isi propune sa creasca veniturile generate in online prin site-uri care targeteaza un grup specific de useri.

Ca sa intelegeti mai usor vom lua ca exemplu eBay, o companie uriasa ca vinde produse in toata lumea. eBay are o multime de site-uri afiliate unde intra doar anumiti utilizatori pasionati sa spunem de electronice sau de tehnologie, de pilda, care sunt mai apoi redirectionati prin diverse articole sau bannere catre produsele oferite de eBay. Intreg procesul de plata, tranzactiile efective au loc pe platforma eBay, un procent din ce se vinde datorita acestor trimiteri de la n website-uri revine sub forma de comisioane proprietarilor de site-uri targetate. La baza marketingului afiliat se afla modele de plata pe performanta si CPA, practic se trimite trafic de la un site catre cel unde se va face tranzactia. Avantajele marketingului afiliat pentru cei cu afaceri de toate tipurile sunt multiple, de la costurile reduse si promovare targetata, eficienta, pana la trafic organic de calitate si posibilitatea controlului total asupra celor care ajung pe platforme de la aceste website-uri afiliate.

Pentru cei aflati la inceput de drum marketingul afiliat poate fi o modalitate simpla de a face bani rapid, ceea ce e o iluzie, ai nevoie de ceva cunostinte de marketing online si de experienta, idei bune de promovare a produselor respective date de firmele care le vand ca sa ajungi sa traiesti din asa ceva. Iata in continuare cateva greseli frecvente pe care afiliatii aflati la inceput de drum le fac si care ar putea fi evitate. O prima greseala este vanzarea in locul ajutorului. Ideea este ca vanzarile sunt facute de firmele respective, tu, ca afiliat, trebuie doar sa te asiguri ca poti ghida corect un user interesat catre produsul targetat, sa postezi review-uri sincere si fara „cumpara acum”, „am incercat produsul si e fenomenal, nu aveti voie sa-l ratati, ce mai asteptati, dati un click chiar aici, chiar acum, in momentul asta! Alta greseala des intalnita este afilierea la o multime de programe. Cand alegi programe de afiliere alege in functie de nisa site-ului sau a blogului si de ceea ce ar dori sa caute sau sa cumpere cei din publicul tau tinta.

Prea multe afilieri vor fi foarte greu de gestionat si la final nu vei face mai nimic din ele. Greseala cea mai mare este insa lipsa testarii. La ce ma refer: cand spui intr-o postare care va duce catre un produs ceva vezi ce urmeaza pasului descris de tine, vezi ce produs e la capatul lantului de click-uri, vezi cum sunt serviciile. Asa vei putea sa iti faci o idee despre ce reactie va avea viitorul cumparator si vei putea sa iti adaptezi modalitatea de trimitere catre produsele sau serviciile firmelor. Tot pe lista de greseli mari este lipsa unor link-uri de afiliere pentru trafic pe fiecare pagina, ai nevoie sa stii mereu de unde au venit vanzarile-asa vei sti pe ce pagini campania merge bine si stii unde sa mai dezvolti continutul, dar si lipsa comparatiilor produselor cu alte doua similare.