My Blog List

Teorii despre ce se intampla in gaurile negre

Distorsiunea luminii, spatiului si a timpului. Primul lucru pe care il observam cand ne apropiem de o gaur neagra este diferenta uriasa intre lumina, spatiu si timp fata de ce stim noi. Odata ce ai ajuns in gaura neagra, legile fizicii nu mai exista si sunt inlocuite de alte legi ale fizicii. Gravitatia uriasa produsa de singularitatea aflata in centrul gaurii negre este in stare sa altereze spatiul si timpul si sa disfigureze practic lumina.

Din aceasta cauza perceptia despre ceea ce traiesti se raporteaza mereu la ceea ce stiai dinainte de a intra in gaura neagra. Pe masura ce te afunzi in intunericul profund din gaura neagra nu vei mai percepe nimic. Calatoria in timp. Potrivit lui Einstein si lui Hawking, ca sa poti calatori in timp trebuie sa alterezi legile fizicii care se aplica gaurii negre. In interiorul gaurilor negre legile fizicii sunt nule, alte legi ale fizicii le iau locul. Timpul este total diferit in gaurile negre. Gaura neagra e un corp gravitational masiv, timpul este „colmatat” si nu se mai compara cu cel resimtit pe Terra.

Distorsiunea temporala poate conduce la calatoria in timp. Facand abuz de diferentele mari temporale dintre ceea ce se intampla in exteriorul si in interiorul gaurii negre poti sa te trezesti intr-o realitatea viitoare sau trecuta, dilatarea temporala fiind cea care permite acest tip de calatorie. In momentul de fata nu prea avem cum sa calatorim in gaurile negre si in niciun caz nu avem cum sa intram si sa iesim nevatamati de acolo.