My Blog List

O vizita la o clinica stomatologica ortodontie poate salva dantura copilului dvs.

O dantura sanatoasa se mentine si se intretine inca din primii ani de viata. Dintii temporari sunt inlocuiti pana la 12 ani de cei permanenti, asa ca in aceasta perioada destul de complicata, de trecere catre o dantura care ne va folosi toata viata, pot apare o multime de anomalii dento-maxilare. Daca sunt tratate la timp, printr-o simpla vizita la un cabinet stomatologic axat pe ortodontie, toate problemele de crestere si fixare a dintilor definitivi vor disparea, tratamentele vor fi de scurta durata si nu atat de complicate precum cele care sunt efectuate la varsta adulta.

In practica, medicul ortodont va incerca sa indrepte pozitia dintilor, sa regleze ocluzia, rapoartele dintre cele doua maxilare. Dantura stramba sau problemele de „muscatura” pot afecta grav modul in care copilul se hraneste, ducand la aparitia unor tulburari de digestie destul de grave si la dureri in zona maxilarelor in timpul masticatiei. Imaginea fetei si a gurii sunt corectate in urma tratamentelor efectuate la clinici de ortodontie, in vreme ce aspectul estetic al zambetului se poate imbunatati simtitor. Simptomele clare ce ar trebui sa va determine sa duceti copilul la un medic specialist in ortodontie ar fi dintii inghesuiti sau care cresc stramb, dinti frontali superiori cu o pozitie nefireasca vizavi de cei inferiori, muscatura anormala cauzata de dintii superiori si cei inferiori care nu „calca” cum trebuie, pierderea intarziata sau prematura a dintilor temporari. Si respiratia dificila sau problemele de aliniere ale unor anumite parti din dantura sunt semne care trebuie sa ii aduca pe micuti pe scaunul stomatologic, la fel ca si expresia faciala asimetrica sau obiceiuri comune precum suptul degetului, respiratia pe gura etc.

Varsta de la care se recomanda o vizita lunara, cel putin, la ortodont este de sapte ani. Medicii stomatologi specialisti de la ortoimplant.ro va pot oferi tot suportul de care aveti nevoie, avand o gama diversa de servicii medicale ce includ aparate dentare, implantologie sau tratamente carii, extractii, parodontoza, fatetare si protezare dentara. Alte servicii includ igiena dentara, albirea dintilor sau periajul dentar profesionist, pentru copii si adulti.