My Blog List

Lalelele, o incantare a simturilor in nenumarate buchete de flori si aranjamente florale

Etaland un adevarat evantai de culori, lalelele se impart in aproximativ 100 de specii distincte, folosite cu maiestrie pentru a decora buchete de flori sau sali festive cu aranjamente florale deosebite. Aceste frumoase plante perene de gradina se cultiva de peste 500 de ani si detin un capitol important in istoria plantelor.

Laleaua face parte din categoria celor mai cunoscute si apreciate flori din intreaga lume, datorita calitatilor sale estetice ce imbunatatesc aspectul oricarui buchet de flori oferit.

Desi au devenit celebre in urma procesului complex de cultivare realizat de catre olandezi, lalelele nu sunt insa originare din Olanda. Acestea au aparut pe continentul Asiatic si au fost aduse in Europa de catre triburile nomade. Imperiul Otoman a fost vrajit de frumusetea lor si a inceput sa le cultive si sa le foloseasca ca model floral pentru bijuterii sau diferite obiecte decorative. Chiar si aranjamentele florale de la masa lui Suleyman Magnificul contineau aceste flori atat de iubite de sultan si de poporul otoman.

De asemenea, vanzarea si cultivarea acestor flori erau reglementate de legi stricte, iar in timpul domniei lui Ahmed al III-lea lalelele au devenit simbolul bogatiei si prestigiului.

Lalele Rembrandt, un mod de a realiza un buchet deosebit

Acest tip de lalea poate fi considerat pe buna dreptate o adevarata opera de arta creata de natura, fapt pe care denumirea atribuita ce contine numele celebrului pictor olandez, pare sa il sustina.

In nuante de rosu, alb si galben strabatute de diafane irizatii acest soi de lalele nu ar trebui sa lipseasca din niciun buchet de flori sau aranjament de efect.

Alte tipuri de lalele de o frumusete captivanta 

Lalelele Darwin Bleu Aimable de culoare albastra vor atrage atentia oricui va primi un astfel de buchet. Este si o idee interesanta pentru decorarea unei gradini ce cu siguranta va deveni locul perfect pentru recreere.

Lalele cunoscute sub numele de “Lalele duble Angelique” in culori roz degrade pana la alb pot impodobi cu succes aranjamentele florale de nunta alaturi de soiul “Roulette” ce aduce buchetelor tente de rosu-bordo.

Lalelele Papagal Black Perrot detin petale ciufulite si variaza in gama visniu inchis – negru fiind mai potrivite unor evenimente mai solemne.

Lalelele Triumph Gavota cu cupele lor pline inveselesc orice buchet de flori cu nuantele lor de bordo si galben. Pentru un plus de culoare si de efect, buchetul poate beneficia si de alaturarea tipului de lalele Triumph Shirley cu o cupa alba bordata de o margine bordo – violet.