My Blog List

Zgarcenie

Cu cat au mai multi bani cu atat devin oamenii mai zgarciti! Nu ma invart in cercuri de miliardari, dar nici in cercuri de nivel financiar scazut. Prietenii nostri sunt in general oameni cu o situatie financiara buna. Evident, nu am cerut extrase de cont nimanui, dar astfel de lucruri transpar din stilul de viata, din vestimentatie, vacante, mici extravagante pe care ti le permiti sau nu, etc. Bine, si mai sunt si cei care isi evalueaza propriile afaceri la sume ca “un milion de euro”. Ei bine, despre acestia din urma as vrea sa vorbesc. 

Ultima vacanta pe care ne-am petrecut-o alaturi de ei (dar si de alti prieteni comuni) a fost socanta. Pentru ca a fost o vacanta planificata pe ultima suta de metri, am facut-o aici in Romania, pe litoral, la un hotel mai mult decat ok, cu facilitati atat pentru adulti cat mai ales pentru copii – pentru ca asta era de fapt ceea ce cautam. Desi avea o piscina superba si o atmosfera excelenta in jurul ei, unii ar fi considerat un neajuns faptul ca hotelul nu era amplasat chiar pe plaja. Pentru ca lui fii-miu nu i-a placut pe plaja si la mare, din cauza valurilor, iata-ne cantonati la piscina zi de zi. Frumos. Foarte frumos. Dar mai costisitor. Prietenii cu pricina, nici vorba sa stea la piscina, pe motiv de costuri suplimentare. Ok, deci majoritatea zilei ne-o petreceam separat, noi la piscina, ei pe plaja. Dar masa… masa nu aveam incotro, si macar de dragul aparentelor am decis sa mancam impreuna. Asadar, zi de zi am asteptat sa vad cum oamenii astia (da, da, cei cu afacerea de un milion) ii cumpara macar o singura data o portie de mancare fetitei lor. O portie numai pentru ea. Nu, copila manca vesnic din farfuria maica-sii, iar maica-sa era condamnata sa manance numai mancaruri nepicante/nesarate/fara grasime, etc… La trenulete, gargarite, masinute, copila se dadea o singura data, inghetata una pe zi si multe asemenea restrictii, valabile numai pentru ea. Caci parintii isi permiteau destul de multe capricii. 

Nu o sa pot sa inteleg niciodata cum sa fii mana-stransa cu propriul copil, cum sa ii refuzi lui o gramanda de nimicuri care pentru el inseamna totul, iar tu sa te rasfeti continuu?