Considerata de la sursa la receptor, informatia trece prin mai multe filtre si nu in ultimul rand prin mai multe etape. Astfel putem sa mentionam ca informatia trebuie intai obtinuta, apoi selectata, apoi verificata elaborata si editata, tiparita si difuzata in cele din urma. Multe ziare, reviste cat si site-uri de informatii publice omit unii dintre acesti pasi si cu siguranta etapa de selectie si in unele cazuri si cea de verificare raman intr-un con de umbra din care nici macar nu isi solicita dreptul.
Multi dintre autorii acestor informatii transmise isi respecta prea mult libertatea de exprimare si tind catre extreme insa sunt si autori, jurnalisti mai degraba spus, care isi fac treaba cu multa demnitate si cu o constiinta extrem de curata. Cel putin in presa online gasim informatii care ne inunda mintea si avem si noi, ca si cititori, dreptul, la randul nostru sa o selectam. Faptul ca multi selecteaza eronat nu este o problema a societatii ci reprezinta o problema de atitudine si de abordare a celor care transmit. Insa pe stiri-presa-online.ro aveti sansa sa intrati in posesia unor informatii relevante, care va deschid mintea, va incurajeaza, va prezinta fapte reale si de interes. Dreptul la libera exprimare este al tuturor, insa apar prea multe conflicte intre surse si autorii materialului la final, iar aici cineva trebuie sa cedeze, insa la final stam sa ne intrebam, ce ar mai fi presa daca oamenii care o fac sa functioneze ar ceda? Pe de alta parte dreptul la informare cuprinde si dreptul jurnalistului, al autorului de a selecta numai informatiile de interes public iar acesta presupune o libertate de a filtra aspecte esentiale ale informatiei transmise de sursa, dar si libertatea de a aprecia oportunitatea acesteia.
In fond libertatea de exprimare a presei este subordonata dreptului la informare, iar regulile care guverneaza trebuie sa asigure nu doar corectitudinea informatiei, ci si calitatea acesteia.