My Blog List

Cum putem sa evitam reparatiile la termopane?

Termopanele reprezinta o investitie de viitor, sunt rezistente, ofera izolare termica si fonica foarte buna, se pot intretine usor. Rezistenta termopanelor de calitate este garantata pana la 25 de ani, defectiunile care mai apar sunt doar la partile active, balamale, manere, si se pot remedia usor. Pentru evitarea unor investitii prea mari in reparatii termopane sau evitarea lor totala trebuie sa ne gandim de la inceput la tipul de profil PVC cu eficienta cea mai mare.

O alegere inteleapta este profilul clasa A sau clasa S, cel clasa A are o durata de viata mai are cu 20% decat cel din clasa B. De asemenea la montarea termopanelor va trebui sa existe si pervaz la exterior, pentru scurgerea apei, si la interior, pentru imbinare mai etansa si stabilitate. PVC-ul este un material care va poate scuti de reparatii termopane pe termen lung pentru ca nu are probleme nici la temperaturi negative extreme, dar nici la cele pozitive extreme, pierderile de caldura sunt minime, nu apare condensul. Conteaza enorm si sticla si tratamentul ei, Low-E, garniturile de calitate, pozitionate corect, feroneria cu aerisire spatiala obligatorie, modul in care sunt gandite deschiderile oscilobatante. In afara de aceste aspecte puteti evita sa chemati specialistii de la atelierele de reparatii pentru termopane asigurandu-va ca instalarea lor este corecta de la inceput, ca firmele care se ocupa de aceasta operatiune au experienta si instrumente moderne care nu permit erori la montare si fixare. Reparatiile la termopane pot sa nu mai fie o problema pentru proprietari prin respectarea unor verificari periodice ale intregului sistem termopan, prin evitarea oricaror interventii neautorizate asupra tamplariei si a geamurilor sau prin cumpararea unor termopane mai scumpe, straine, cu o serie de caracteristici superioare celor de calitate inferioara.

Daca totusi apar defecte specialistii recomanda apelarea la firme de reparatii care pot furniza si piese noi pentru orice reparatie, la firmele cu experienta si experti care pot sa isi dea seama imediat ce e defectiune si ce e doar un mic defect care nu pune in pericol structura termopanului.