My Blog List

Online-ul ne-a salvat la inceput de an scolar...

Cu fiecare an scolar care trece si cumparaturile sunt mai multe, copiii cresc, au nevoie de mai multa atentie, de mai multe lucruri, de mai multe rechizite, de manuale de tot felul. In cazul nostru, de fiecare data cand vine inceputul de an scolar incercam sa ne gandim dinainte cam ce ar avea nevoie, sa planificam totul si sa avem cam toate gata pretatite cand se da startul distractiei de dimineata, cand nu stii pe cine sa trezesti mai intai, pe tine, pe sot sau pe copil. Asa faceam in fiecare an, insa nu si anul trecut, cand inceputul de an scolar ne-a prins pe picior gresit in privinta manuale clasa a 3-a.

De obicei intrebam mai din timp colege care aveau copilasi mai maricei si erau la aceeasi doamna invatatoare si stiam cam ce manuale in plus sa cumparam, ce se cere, le cautam, le comandam, cumparam si ghiozdanul era plin cu tot ce trebuie inca din prima zi. Anul trecut insa am amanat si am zis sa nu mai luam aiurea manuale clasa a 3-a pentru ca s-ar putea sa se mai schimbe ceva, auzisem si ca erau discutii despre manualele de la clasele mici. Asa ca am stat linistiti si a inceput scoala. Ca in prima zi am luat carnetelul de notite si am ascultat ce a spus invatatoarea. Si ce sa vezi. Manualele erau ramase aceleasi, le puteam lua din timp, dar nu o facusem. Am zis asta e si am pornit in cautarea lor.

Am fost la o librarie, la doua, la trei, la toate nu aveau pe stoc, asteapta comanda vreo trei saptamani, ba se luasera toate care mai erau in depozit, ba nu puteam sa cumparam ca erau „promise”. In disperare am cautat in online, acolo unde multi parinti nu se gandesc sa caute. Salvarea noastra. Aici am gasit si comparatoare de preturi si librarii online foarte bine aprovizionate care adunau carti si manuale de la toate editurile intr-un singur lor, aveau promotii de toamna la manuale, asa ca si preturile erau mai mici.

In cinci minute am facut comanda de manuale, le-am primit a doua zi, am platit mai putin cu vreo 20%, asa ca am fost foarte incantati, mai ales cel mic care nu se mai dezlipea de manualele frumos colorate si foarte simpatice la nivel de grafica. Experienta asta ne-a invatat doua lucruri: nu e de joaca cu manualele scolare, nu sunt asa de multe prin stocuri de la librarii si trebuie sa fii uite de picior ca sa le gasesti la timp; in online totul e mai simplu, nu alergatura, nu nervi, nu nimic, oferte bogate si stocuri permanent pline, manuale de la mai multe edituri la un click distanta.