My Blog List

Cum ne protejam impotriva tantarilor?

Vara nu vine doar cu bucuria concediilor, a relaxarii, a odihnei si a timpului liber. Vara aduce cu sine si mult discutata problema a tantarilor. Peste tot auzim discutandu-se despre gasirea celor mai bune solutii de protectie impotriva muscaturilor de tantari sau capuse, despre cat de periculoase sunt muscaturile de tantari, despre ceea ce este corect de facut pentru a feri copiii si bebelusii de intepaturile de tantari.

Tantarii nu sunt doar agasanti; ei pot transmite boli foarte grave, cum sunt malaria, febra galbena sau encefalita. Aceste boli ne sperie foarte tare, motiv pentru care ne dorim cele mai bune solutii antitantari. In cele ce urmeaza va punem la dispozitie informatii despre metodele naturiste care tin tantarii departe. Inainte de a trece la solutiile naturiste anti-tantari, este imperios sa facem urmatoarea precizare: nu achizitionati niciodata produse cosmetice anti-tantari care au in componenta lor substanta DEET. Aceasta este cancerigena, distruge sistemul hormonal, afecteaza sistemul olfactiv, irita ochii si pielea, cauzeaza dureri de cap si oboseala. In lista ingredientelor naturiste de care sa va folositi in lupta cu tantarii intra: cimbrul (este bun si impotriva capuselor, nu doar a tantarilor), scortisoara, lavanda, menta dulce, eucaliptul, cuisoarele, busuiocul. Puteti aplica pe piele uleiuri esentiale care au in componenta lor plantele enuntante anterior.

Tot impotriva tantarilor puteti folosi uleiuri esentiale de ricin, floarea soarelui, jojoba sau avocado. Uleiurile esentiale amintite mai sus sunt prea puternice pentru a fi aplicate direct pe piele, pot arde. Este indicat ca acestea sa fie puse intr-un ulei/unt de baza, care va ajuta la intinderea uleiului esential pe toata pielea expusa. Dintre uleiurile de baza amintim: uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui sau uleiul de cocos.

Un produs anti-tantari in oferta de produse Ryor Daca te afli in cautarea unui produs cosmetic anti-tantari, in cadrul magazinului de cosmetice din plante Ryor, vei gasi un gel de relaxare mentolat, care te asigura ca va tine tantarii departe de pielea ta.

Dupa aplicare, gelul racoreste si incalzeste epiderma. Acesta ajuta la relaxarea intregului organism; activează circulatia sanguina si dezodorizeaza picioarele obosite; ajuta la indepartarea insectelor (tantari) si calmeaza pielea dupa intepaturile acestora; calmeaza pielea dupa contactul cu plante si animale paroase; amelioreaza mancarimea si racoreste intens; ajuta la prevenirea umflarii picioarelor in timpul zborurilor de durata sau suprasolicitarilor. Alte metode prin care va puteti feri de tantari: Purtati haine deschise la culoare pentru ca tantarii sunt atrasi de hainele inchise la culoare; Daca mancati banane trebuie sa stiti ca sunteti mai apetisanti pentru tantari; Tantarilor nu le place otetul, asa ca luati o lingurite de otet inainte de a iesi din casa; Tantarii sunt mai atrasi de femei dar si de persoanele care consuma bere.