Foto: www.Krom.ro |
Informatizarea totala a marilor companii a dus si la crearea unor departamente dedicate de IT, unde activeaza o mana de oameni specializati in acest domeniu pentru care orice secunda conteaza, orice reactie e importanta pentru viitorul afacerii. Insa timpul petrecut cu trainingul, cu invatarea anumitor protocoale si pasi de urmat in cazul aparitiei unor probleme poate costa destul de multe resurse, asa ca marile companii aleg sa externalizeze serviciile de IT catre firme cu experienta si cu profesionisti care pot rezolva rapid orice defectiune la magistralele informationale. Serviciile IT complete oferite de firmele catre care se externalizeaza serviciile de IT garanteaza o reducere a cheltuielilor, redirectionarea personalului care lucra in departamentul IT catre alte sarcini, eficientizarea gestionarii costurilor si cresterea profitului.
Nu se mai cheltuiesc bani cu angajatii, nu se mai cheltuiesc bani pe instruire, nu se mai platesc eventuale concedii medicale. Expertii de la firma catre care s-au externalizat serviciile IT sunt tot timpul la dispozitia companiei, au toate resursele moderne necesare rezolvarii celor mai complexe probleme, costurile sunt mai mici decat cele cu un intreg departament IT. Cotele de piata mai bune si cresterea profitabilitatii sunt primele semne ca pasul spre externalizarea serviciilor IT este o solutie optima mai ales pe timp de criza economica, cand toate companiile trec prin procese de reorganizare drastica si concedieri. Tehnologiile moderne si proactivitatea garantata de serviciile de IT externalizate reduc riscurile implicate printr-o gestionare corecta a unor riscuri potentiale.
Pe de alta parte, dinamica personalului, redusa prin aceasta mutare si know-how-ul care ramane in interiorul companiei, impreuna cu expertiza extinsa sunt alte cateva argumente pentru care externalizarea serviciilor IT este din ce in ce in mai dorita de companiile mari si mijlocii.