Actorii stiu sa se descurce in orice situatie de pe scena, in orice rol. Improvizeaza, au incredere in ei, sunt siguri pe ei, au o dictie impecabila, stiu sa empatizeze cu publicul. Daca si dvs. v-ati dori sa fiti asemenea unui actor, sa va descurcati in orice ipostaza si sa aveti succesul de partea dvs., atunci ar trebui sa participati la cursuri actorie si atelierele organizate saptamanal de Fundatia Calea Victoriei 2007.
Institutie culturala independenta, Fundatia Calea Victoriei 2007 si-a propus sa ajute tinerii, copiii, adultii sa inteleaga mai bine rostul culturii si al dezvoltarii personale in viata lor, prin participarea la evenimentele si cursurile in domenii de cultura generala.
Pentru a dobandi calitati de comunicare si comportamentale demne de un actor profesionist, foarte utile in orice situatie din viata reala, atelierul practic de teatru si actorie este ideal. In cadrula acestor cursuri actorie, texte foarte valoroase vor fi analizate si interpretate, se vor desprinde idei, tehnici speciale de comunicare, se vor folosi monologuri si poezii care se vor interpreta diferit, in functie de abilitatile fiecarui participant, urmarindu-se imbunatatirea lor. Pana la urma, ideea cursului nu este sa transforme din cursanti actori pregatiti sa joace pe scena Nationalului, ci sa le arate, sa le demonstreze cum poate actoria sa le foloseasca in cele mai grele momente, intr-o sedinta in care trebuie sa argumentam ceva, intr-un grup de prieteni unde exista o stare conflictuala.
In afara ce atelierul practic,
Fundatia Calea Victoriei propune si un atelier de arta actorului, unde se vor perfectiona cele invatate in cadrul primului atelier, prin revigorarea naturaletii, interactiunea fireasca cu ceilalti, folosirea comunicarii verbale, nonverbale, paraverbale pentru a atinge scopurile fixate. Rabdarea si emotiile vor putea fi controlate mai usor, increderea in sine nu va mai fi o problema, exprimarea in public va fi mult mai naturala si mai corecta.
Si tot cursuri actorie pot sa contribuie la o memorie perfecta. Atelierul de tehnici actoricesti aplicate pentru a memora mai usor anumite lucruri va fi foarte util mai ales pentru cei care au de memorat un volum mare de informatii intr-un timp scurt si apoi sa le reproduca perfect. In fine, cei care au un talent innascut de scenaristi pot sa ia parte la atelierele de scenaristica, care se ocupa de scrierea narativa si crearea de scenarii creative, interesante.
Cursantii vor fi „fata in fata” cu instrumentarul tehnic al scenaristului si cu toate mijloacele prin care acesta ajunge sa creioneze un scenariu dupa care se va face un film. Toata teoria va fi aplicata punctual pe secvente din filme din cinematografia universala.
Cursurile dureaza doua ore, se primeste diploma de participare, inscrierea facandu-se online, prin completarea formularului de inscriere sau prin trimiterea unui e-mail. Plata se face in avans foarte simplu, cu ajutorul unui card bancar sau direct la sediul fundatiei.