My Blog List

Cainii de pe strazi

Cred ca in orice oras exista maidanezi. La noi, cel putin in zona in care stau, nu sunt foarte multi. Cred ca vad maxim 2 pe zi, si aia la ghena de gunoi. Asta nu inseamana ca nu mi-e teama de ei. Plus ca la parterul blocului este o duduie care si-a facut un obicei din a hrani canii starzii. Si nu in timpul zilei, nu. O face seara tarziu, sa fie sigura ca se aduna toti canii de prin zona. Si latra cainii aia de mama focului. Intr-o seara am crezut ca arunc cu ceva dupa ea. Dar norocul a fost cu vecinul de langa. Are ceva aparat magic de care fug toti cainii. Cum il aprinde, si scoate sunetul acela ciudat, cum dispar toti cainii.
 
Cred ca la un moment dat a si vorbit cu femeia aia, insa degeaba. Fiindca am inteles ca in blocul dansului, de la parter pana la etajul unu toti au cate un caine. Asa ca lor li se pare normal sa hraneasca atat canii lor cat si pe cei ai nimanui. Si eu iubesc cainii, insa pe cei maidanezi nu as vrea sa-i mai vad vreodata. De-asta eu sunt asa indignata pe toti cei care sunt impotriva tuturor masurilor luate de autoritatile bucurestene impotriva maidanezilor.
 
Stiu ca intr-o vreme voiau sa-i eutanasieze. Toate ONG-urile au strigat, nu ca e e crima. Si? E crima da? Mai bine sa lasi un caine din asta salbatic liber sa manace de vii oameni si copii? Jur ca nu inteleg persoanele astea. Nici o masura nu e buna. Hai ca va dau eu una atunci: fiecare iubitor de caine, dar nu 100, ci toti, din cei care se cred iubitori de caini, sa ia un caine maidanez de pe strada si sa faca ce vrea cu el.