My Blog List

Elimina murdaria si praful din mochete

Mai usor de curatat si de intretinut decat un covor obisnuit, mochetele sunt o optiune foarte populara mai ales la apartament. Sunt disponibile intr-o varietate de culori, se pot curata relativ usor, au texturi care permit chiar si o curatate in profunzimea fibrei. Cu timpul praful si mizeria acumulata in mochete poate fi mult mai greu de indepartat decat in cazul covoarelor cu fibre mai „aerisite”. O simpla spalare nu este suficienta, aspiratul nu va mai e de folos, aspectul estetic al mochetei nu mai este deloc unul placut.

Ca sa scoateti toata mizeria si praful din mochete aveti o singura solutie: serviciile de spalare si curatare mochete prestate de firmele specializate in curatenie. Nu numai ca veti avea o mocheta care va rezista mai bine, fibrele vor fi protejate prin inlaturarea mizeriei, dar veti avea mochete cu niste culori superbe, protejate si ele in timpul spalarii. Specialistii de la firmele recomandate folosesc doar substante de calitate, care nu sunt toxice, sunt ecologice, nu provoaca reactii alergice, au grija de tesaturi. Metodele de spalare si curatare mochete difera de la caz la caz, dar cele mai des folosite sunt cele tip injectie-extractie, prin spalare umeda, pentru murdarie extrema si mochete care arata foarte rau, si cele cu spalare uscata, cu ergodisc si detergenti speciali. Sunt indepartate petele si tot praful, spalarea este completata de aspirarea in profunzime, cu aspirator si perie electrica, mochetele se vor zvanta rapid, spalarea si curatarea se poate face la sediul clientului sau la sediul firmei de curatenie, mirosul neplacut va disparea si el, uscarea va fi facuta doar in camere speciale cu ventilatie corespunzatoare, daca alegeti spalarea la sediul firmei.

Cu firmele de curatenie puteti face economie de timp si bani, aveti la dispozitie cele mai moderne tehnologii de curatare, toate substantele folosite actioneaza cu grija asupra mochetelor si le improspateaza aspectul, rezistenta lor va fi mai mare dupa finalizarea procesului de spalare.

Bijuterii argint cu opal

Din clasa chimica a silicatilor se distinge un mineral hidratat, de o frumusete cuceritoare: opalul. Are formula chimica : SiO2*nH2O. Continutul de apa din structura sa face din opal o substanta de tip amorf. Urmele lasate de opal sunt de culoare alba. In limba sanscrita, din care-i provine numele, ,,upalus” inseamna ,, piatra pretioasa”. Paleta cromatica a mineralului se deschide larg intre zona incolora si colorata, intre cenusiu, brun, galben, pana la laptos, verde, albastru, masliniu, maron sau negru.

Nuantele negre sunt cele mai rare, in timp ce nuantele verzi sunt comune. Atunci cand opalul contine ioni din cupru, culoarea lui devine protocalie sau roscata. Situatia se intalneste mai rar. Aceasta varietate de opal, datorita superbei culori pe care o are, se numeste ,,opal de foc”. Valoarea estetica a opalului este data, in mare masura de efectul de opalescenta, de gradul de transparenta, de aspectul lucios, perlat, precum si de culorile intrepatrunse pe care le poate avea. Opalescenta este proprietatea acestui mineral de a fi capabil sa dea, prin fenomenul optic de interferenta, un joc minunat de culori. Ca orice mineral frumos, opalul este folosit in industria bijuteriilor. Bijuteriile din argint accesorizate cu opal sunt de o frumusete aparte.

Desi opalul este raspandit pe toate continentele, 97% din opale provin din zona de sud a Australiei. Explicatia fenomenului rezida in accea ca opalul nu se gaseste intr-un singur loc intr-o cantiatate care sa justifice investitia extractiei. Acesta este motivul din care opalul nu se exploateaza pe cale industriala, ceea ce face ca el sa ramana ,,o piatra rara”. Mereu in actualizare si autodepasire, tehnica prelucrarii bijuteriilor imbunatateste permanent proprietatile mineralelor sau le gaseste variante sintetice de inalta calitate. Astfel ca, pentru imbunatatirea calitatilor opalului natural, in industria prelucratoare de bijuterii se foloseste o tehnica speciala prin care are loc o tripla ingemanare, rezultand asa numitul ,,triplet de opal”. Prin ea se urmareste pastrarea proprietatilor naturale ale opalului si impiedicarea deshidratarii lui. Asa cum rezulta din denumire, la obtinerea sa se folosesc trei componente: o componenta suport reprezentata de o placuta de onix, peste care se asaza opalul care prezinta fenomenul de opalescenta, apoi se pune un strat protector de cuart, cu rolul de a impiedica deshidratarea opalului.

Aceasta este metoda de obtinere a componentelor valoroase ale bijuteriilor moderne cu opal. Industria bijuteriilor foloseste pentru acest mineral denumiri care evidentiaza culorile sale: ,, opalul negru- gri”, ,,opalul albastru”, ,,opalul cireasa”, ,,opalul verde”, ,,opalul de foc”, ,,crisopalul”(opalul albastru- verde), etc. www.zamoracollection.ro ofera bijuterii din argint si bijuterii din argint rodiat cu cele mai variate tipuri de opal.

Capacitatea de adaptare a colectiei noastre de bijuterii la cele mai exigente cerinte, consta in importul si prezentarea catre cumparatori a unei game foarte variate de modele. Ea se concretizeaza in desing-ul monturilor si frumusetea pietrelor si mineralelor care le accesorizeaza. Prin acest mod de abordare, Colectia Zamora ramane in topul importatorilor de bijuterii, in topul frumusetilor remarcabile.