My Blog List

Ce facem cu hainele vechi?

Ai si tu haine vechi, pe care nu le mai imbraci? Sau poate ai incaltaminte care nu-ti mai vine sau poate nu-ti mai place? Ce vrei sa faci cu ele? Te gandesti sa le arunci? Ce zici daca le pui in containere pentru colectare de haine vechi? Ca acestea sa fie apoi transmise altor persoane care ar putea sa foloseasca obiectele si hainele care nu-ti mai plac sau nu iti mai trebuie. Sigur, fiecare are acasa cel putin o haina pe care nu o mai poarta.

Fie ca nu ii mai vine, fie ca o considera demodata, fie ca pur si simplu nu ii mai place. Cu totii ne schimbam gusturile si este normal sa nu ne mai placa o haina. Insa asta nu inseamna ca ea nu isi mai are folos. De ea poate sa aiba nevoie o persoana cu o situatie financiara mult mai proasta, care nu-si permite sa-si cumpere haine noi. In acest caz, cel mai bine este sa nu arunci hainele pe care nu le mai imbraci, ci sa le depoziteti in containere de colectare haine vechi. Acest lucru este valabil si pentru incaltaminte, de fapt, pentru orice fel de materiale textile. Acum, o data cu racirea vremii, sigur ne scoatem hainele de toamna sau chiar de iarna si facem un pic de ordine in garderoba.

Daca sunt haine de care nu mai ai nevoie, atunci nu ezita sa le duci la containere de colectare haine vechi. Astfel ele vor ajunge la persoane care sigur au nevoie. Este valabil si pentru jucariile de plus. Chiar daca sunt mai vechi, acestea pot sa bucure inca copii ai caror parinti nu isi permit sa le cumpere jucarii noi. Invata sa imparti lucrurile de care nu mai ai nevoie.

Recenzia softului de poker oferit de Betfair, casa de pariuri Nr. 1 la Betting Exchange

Recunosc: am intrat pe poker Betfair după ce am auzit că un prieten care trăiește din așa ceva a câștigat 10.000 de euro la un turneu din Bulgaria. Toată vara a stat numai pe litoralul bulgăresc. M-a omorât cu pozele puse pe Facebook. Ziua lenevea pe la plajă, noaptea câștiga bani din poker. Și prietenul meu nu este nici măcar unul dintre cei mai buni pocheriști români.

Eu jucasem de vreo 4-5 ori în ultimii doi ani. Nu mi se pare un joc foarte complicat și nici nu cred că e unul de noroc, așa cum e catalogat. Probabil că ai auzit și tu acea întrebare retorică: „Dacă pokerul e joc de noroc, atunci cum se face că mai mereu câștigă aceleași persoane?  

Prima impresie a fost bună

Chiar dacă aș fi fost un norocos iremediabil, ceea ce nu sunt, tot nu mi-aș fi putut propune să ajung la nivelul prietenului despre care îți spuneam. Nu am timp să mă „specializez”. Obiectivul meu când am intrat pe platforma de la Betfair a fost să evit „retrogradarea”. Adică să nu pierd prea repede banii pe care i-am depus. Prima impresie a fost bună. Mi-a plăcut platforma, iar la farmecul unui joc pe calculator bine realizat grafic s-au adăugat emoțiile generate din confruntarea cu alți jucători reali și de miza reală. E ca și când ai juca poker cu prietenii, doar că nu mai trebuie să pleci de acasă.  

Plătești sau nu taxă în funcție de metoda de depunere

Nu a fost nevoie să mă înregistrez. Am putut juca conectat fiind la contul de pariuri online. Tot de acolo am transferat și niște fonduri. Dacă nu ești deja înscris, poți să îți faci cont direct pe platforma de poker, caz în care poți plăti niște comisioane, în funcție de metoda prin care depui bani. Pentru card, Paysafecard sau Ukash plătești diferite taxe, În schimb, dacă depui prin Skrill, Neteller sau transfer bancar nu ți se reține nimic din sumă. Conturile noi trebuie să treacă prin procedura standard a verificării. Mergi în My Account – Document uploader, unde încarci copii după: cartea de identitate, card față-verso (dacă ai depus bani prin card), extras bancar sau factură de utilități. Dacă nu te descurci, ia legătura cu reprezentații operatorului prin serviciul suport clienți.  

Sistem atractiv de bonusuri

Am preferat să joc direct pe site, deși puteam să descarc și aplicația. Am intrat seara și am văzut mulți jucători activi la mese cash, turnee sau Sit and Go. Mă așteptam la așa ceva. Betfair este cel mai important site de tip betting exchange. Probabil că mulți, asemeni mie, au fost curioși să încerce și celelalte secțiuni ale platformei, precum mesele cash, cât și Sit & Go la următoarele jocuri: Hold’em, Omaha, 5 Card Stud, 7 Card Stud și Razz. În categoria Sit & Go găsești și jocuri de heads up, double up, jackpot, super turbo sau Twister. Operatorul a și știut să dezvolte un sistem atractiv de bonusuri și alte promoții. Le iau pe rând și îți prezint mai întâi pachetul promoțional pentru prima depunere, format dintr-un bonus de 100% din prima depunere și din cinci token-uri de câte 1 euro pe care poți să le folosești la mese Sit and Go pentru începători. Bonusul e eliberat în mai multe tranșe, în funcție de punctele pe care le aduni.  

Aduni puncte și ești tot mai VIP

Mi se pare interesant acest sistem bazat pe puncte. Pentru fiecare euro plătit ca taxă pentru înscrierile la diferite mese sau turnee primești 25 de puncte status, ca bonus de fidelitate. Cu cât ai mai multe puncte status, cu atât urci în nivelul VIP. Cu cât ești mai sus în nivelul VIP, cu atât ai un coeficient mai mare care se înmulțește cu punctele status. Rezultă un număr de puncte VIP care pot fi convertite în bani reali. Săptămânal, sunt organizate patru turnee „Weekly €250 Welcome Freeroll”, pentru care mai primești patru token-uri. Mai ai încă un token cadou pentru turneul „Bonanza €2,000 Added”, care se ține în ultima duminică a lunii.

Nu sunt de colo nici premiile între 500 și 5000 de euro care se dau la turnee zilnice la care taxa de înscriere nu depășește 5 euro. Până acum nu am pierdut banii cu care am alimentat contul de poker. Din contră, i-am înmulțit, chiar dacă sunt începător. Am avut noroc să dau de jucători „mai începători” decât mine. Am auzit că unii poartă ochelari de soare și când joacă pe calculator și nu îi vede nimeni. Cool!