My Blog List

Cum sa ai o petrecere de botez ieftina fara sa faci rabat de la calitate?

Nu oricine e dispus sa de mii de lei sau de euro pe o petrecere de botez la un restaurant de lux. O petrecere de botez se face oricum, insa exista si posibilitatea organizarii uneia mai restranse, cu un buget de criza. Pentru a avea un meniu botez ieftin trebuie sa rezervati restaurantul din timp si sa negociati la sange pentru fiecare preparat.

Meniul poate sa scada considerabil daca aduceti bautura de acasa, comandati tortul la o cofetarie mai ieftina sau alegeti un restaurant care nu e asa de pretentios la capitolul mancaruri. Un aperitiv si o friptura, alaturi de bautura si prajituri ar fi suficiente pentru a multumi invitatii, asa ca nu are rost sa cheltuiti averi pentru a organiza cele mai complexe petreceri de botez. Se gasesc si restaurante ieftine sector 4 care permit parintilor sa isi aleaga mancarea ce va fi servita la mese in functie de preferintele fiecarui invitat, asa ca puteti sa mai economisiti ceva bani alegand exact mancarea pe care o prefera fiecare. Nu va doriti sa ramana prea multa mancare la final si sa nu aveti ce face cu ea. Decorarea salii in care va avea loc petrecerea de botez este iarasi un element care va poate aduce bani in plus la nota de plasa, dar poate sa va ajute sa si economisiti cate ceva. De exemplu, in loc sa angajati o firma care sa se ocupe de decoratiuni puteti aranja cum va place sala si cu ajutorul personalului restaurantului, care va fi bucuros sa va ajute pentru o suma modica de bani in plus la nota de plata.

Pe de alta parte, poti sa alegi restaurante care nu se afla in centrul orasului, ci mai spre periferie, care practica tarife mai mici decat cele din zone foarte bune. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa te uiti si la cum arata restaurantul si bucataria lui inainte de a incheia un contract de prestari servicii.

Marele singuratic

Citatul zilei: “Ținea la el! Ei, și? Și el ținea la ea, și unde scrie că lucrul cel mai potrivit care urmau să-l facă ei doi era să-și răpească unul altuia libertatea? Numai pentru că dintre atîția bărbați ți-a plăcut la un moment dat unul singur? Acest moment dat nu e numai un ”moment”, cum spune și cuvîntul, adică ceva trecător, dar mai e și ”dat”, adică impus de împrejurări. Nu e deci clar că valoarea lui dispare îndată ce dispar împrejurările?” ― Marin Preda, Marele singuratic

Uleiul de cocos, un produs minune pentru păr, ten şi piele

Este delicioasă când e folosită în prăjituri sau în preparate culinare dulci şi excelentă pentru tratarea diverselor boli. Nuca de cocos, un fruct lemnos cu un conţinut asemănător laptelui, şi acesta cu proprietăţi terapeutice deosebite, se foloseşte în medicină de secole, având mereu rezultate excelente. Uleiul de cocos extravirgin, extras prin presare, conţine cantităţi mari de substanţe nutritive şi minerale, vitamine, excelente mai ales pentru piele, scalp, ten sau buze.

El are avantajul că se absoarbe rapid, pielea şi scalpul rămân mătăsoase, este non-iritant, reduce excesul de sebum şi redă pielii strălucirea şi hidratarea de care are nevoie. Câteva picături de ulei de cocos pot fi folosite drept exfoliant artificial, combiante cu sare specială pentru acest proces, exfoliant corporal şi demachiant pentru ochi şi ten. Substanţele puternice din uleiul de cocos îi conferă acestuia calităţi remarcabile, fiind utilizat pe scară largă drept balsam sau luciu de buze, hidratând în profunzime zonele respective.

Masajul cu ulei de cocos va ajută să va relaxaţi mai uşor, are o textură vâscoasă, un miros relaxant şi capacitate mare de hidratare, iar uleiul de corp obţinut din acest ingredient miraculos vă garantează o piele catifelată după duș. Pe lângă toate acestea, uleiul de cocos estompează ridurile, este recomandat şi pentru coate, genunchi, picioare. Însă cele mai bune rezultate se observă în momentul folosirii sale pentru îngrijirea părului cu probleme.

Măştile de noapte pentru tratarea părului deteriorat, utilizarea sa în locul produsului ceară de păr, pentru controlul firelor de păr răzleţe sau vârfurilor imperfecte, despicate, dar şi calităţile lui anti-statice şi de calmare a firelor de par rebele, poziţionează acest tip de ulei în topul celor mai bune remedii pentru piele, păr şi ten.

În combinaţii cu alte uleiuri este recomandat să se folosească cantităţi moderate, în funcţie de concentraţia finală dorită şi de utilizarea sa finală.

Bataclan – sau cum a anuntat Hollande razboiul

Atentatele de la finele anului trecut din Paris, care au emotionat o lume intreaga si care au instalat o stare de nesiguranta si de neliniste in Europa si in intreaga lume, mergand pana la teama oamenilor de a iesi din casa, de a merge cu metroul sau de a frecventa locuri cu factor de risc, au adus in atentia marelui public un nume nu atat de vehiculat la nivel general: acela al ISIS.

Mult mai multi romani, mult mai multi oameni in intreaga lume, stiu acum despre ISIS, comparativ cu cati stiau inainte de atentatele de la Bataclan si din alte puncte din capitala franceza din fatidica zi de vineri,13 in luna noiembrie a anului trecut. 130 de oameni au murit in noaptea de 13 noiembrie in Paris, printre acestia si romani, lasand in urma propriile povesti de viata, lasand in urma familii suferind, dar mai ales lasand in urma stari incerte, stari de ura si sete de razbunare, stari de nesiguranta, stari de furie si multe intrebari. Printre acestea cum a fost posibil ca fortele de siguranta franceze sa fie luate complet pe nepregatite? Si cat de posibil este sa se intample acelasi lucru pe nesimtite oriunde in lume, in orice moment, fara ca nimeni sa poata opri astfel de atentate. In aceasta stare de incertitudine este foarte greu ca cineva sa isi mentina calmul, e foarte greu ca cineva sa poata gandi pacifist, sa nu dezvolte ura impotriva islamului. Insa nu trebuie sa uitam niciodata ca momente ca acestea, de criza profunda, sunt momente in care manipularea mass-media si propaganda fac cele mai multe victime.

Prea putini oameni au informatii reale, netrunchiate, prea putini stiu ce anume sta in spatele organizatiilor teroriste si cine le finanteaza sau care le este ideologia, pentru ca prea putine surse publica fapte si nu interpretari personale. Asa cum in cazul atentatului de la Bataclan stiam cu totii cine este vinovatul, ISIS (sau Statul Islamic sau Daesh), dar nu stiam cine este ISIS si ce anume vrea. In realitate, discutiile despre ISIS (contrar a ceea ce vrea presedintele francez Francois Hollande sa spuna atunci cand anunta ca va incepe razboiul impotriva Statului Islamic – reducand totul la un rau care trebuie combatut) nu pot sa nu vizeze subiecte legate de interese economice, interese legate de rezervele de petrol, interese geopolitice, subiecte fierbinti in Orientul Mijlociu dintotdeauna.

Cum sa-ti alegi un mobilier living potrivit pentru sufrageria ta?

Fie ca te-ai mutat in casa noua sau vrei sa iti schimbi mobila cea veche, alegerea unor piese de mobilier inspirate, care sa se potriveasca in decorul camerelor este destul de dificila. Mobila trebuie sa respecte anumite criterii de estetica, trebuie sa se incadreze perfect in designul interior si cel mai important, trebuie sa fie foarte comoda si simplu de utilizat. Cea mai importanta camera a unei case sau a unui apartament, livingul presupune un anumit tip de mobila, mult mai sofisticata decat in alte camere, cu o estetica deosebita.

De ce atata importanta acordata unui mobilier living? In primul rand pentru ca livingul este locul unde sunt primiti toti oaspetii, poate spune foarte multe despre o familie. De aceea trebuie sa fie suficient de incapator, cu mobila cat mai putina, dar de efect, spatiul sa fie cat mai bine organizat astfel incat oricine iti trece pragul sa fie incantat de designul de ansamblu al camerei. Cumpararea de mobilier living nu trebuie facuta la intamplare. Mai intai e bine sa va ganditi daca va fi vorba de o camera formala sau de una de relaxare, daca vor avea acces si animalele si copiii, daca se vor da petreceri acolo. In general, intr-un living merg perfect o canapea, un fotoliu sau doua, neaparat masuta de cafea, comoda, biblioteca.

Stilul imprimat mobilierului trebuie sa fie in concordanta cu cel al intregului design al casei, asa ca e bine sa te orientezi spre cel contemporan, mai simplu, care imbina culori neutre, alb, negru, chiar bej si nuante ale acestora. In privinta materialelor sunt de preferat sticla si metalul, mai rezistente si foarte importante pentru aspectul estetic al camerei. Un living mai formal se poate obtine daca se plaseaza in aceasta camera mobilier traditional, elegant si in culori diverse.

Canapeaua trebuie sa se asorteze neaparat cu restul mobilei, sa fie comoda si sa nu ocupe prea mult spatiu. Biblioteca trebuie sa fie cat mai micuta, de preferat aranjata vertical, sa nu ocupe prea mult loc dintr-un perete, masuta de cafea poate fi transparenta sau din lemn, poate avea anumite decoratiuni, dar e important sa fie foarte utila si usor de mutat dintr-un loc in altul.

Today mood