My Blog List

Cutiile postale de bloc nu se vor demonda prea curand si ne vor proteja corespondenta in continuare

Avem de trimis o scrisoare sau un raspuns, o plangere catre o institutie, folosim internetul si e-mail-ul. Vrem sa comunicam cu persoanele dragi aflate la distanta, iarasi folosim tot internetul. Tehnologia moderna a modificat total modul in care comunicam si ne-a ajutat sa fim tot mai aproape chiar si de rudele aflate la sute de mii de kilometri departare. Totusi, tehnologia si evolutia ei ne-a luat ceva: placerea de a pune un plic la posta, de a primi corespondenta si de a cauta in cutia postala, de a descoperi cine ne-a mai scris, ce facturi am mai primit, ce surprize ne-au mai facut apropiatii nostri.

Intr-un singur loc, ba chiar doua, inca se mai pastreaza vechile cutii postale bloc: la unele oficii postale si la intrarea in scara blocurilor. Aici, vechile cutii de primire a corespondentei rezista cu stoicism si isi fac treaba de minune. Confectionate din tabla vopsita electrostatic, cutiile postale sunt folosite in continuare de locatari pentru primirea corespondentei curente, facturilor, diverselor documente. Tot aici gasesc si mesaje publicitare, notificari de la administratie sau altfel de informari scrise. Alaturi de cutii postale bloc exista avizierul, unde isi pot consulta datoriile catre administratie si pot fi la curent cu ce decizii se mai iau. Avantajele oferite de noile tipuri de cutii postale tin de rezistenta mai mare, intrucat tabla din care sunt facute este de o calitate foarte buna, de sistemul de inchidere, care e de tip Yalle si se poate schimba imediat in caz de defectiune sau de pierdere a cheii. Pe de alta parte, cum in prezent sunt multe firme care s-au dezvoltat si pe online, comenzile pot fi facute imediat, completand un formular sau un configurator, se pot alege din modele diverse, se poate obtine consultanta gratuita si se pot determina anumite tipuri de design dorite de locatari.

Comenzile sunt preluate imediat, montarea si transportul sunt gratuite in cele mai multe cazuri, in vreme ce inscriptionarea numerelor si remedierea unor defectiuni aparute pe parcurs pot fi tot gratuite. Orice s-ar spune, cutiile postale din tabla, chiar daca sunt simple si nu atat de complicate ca o cutie postala electronica, garanteaza siguranta corespondentei primite, ne fereste de furtul acesteia sau de violarea ei. Comenzile mai mari pot primi si un anumit discount, serviceul e gratuit pe o anumita perioada, iar garantia oferita este de cativa ani buni.

Mituri contestabile despre mancare pe care probabil ca le crezi

Fundul din lemn este periculos. Este un mit care spune ca e nesanatos sa tai carne cruda pe fund de lemn. Ideea e ca lemnul e poros si absoarbe bacteriile, crescand riscul infectarii cu E.coli sau salmonella atunci cand se taie pe ea legume si alte ingrediente. Chiar s-a recomandat sa folosim funduri din plastic pentru taiat orice fel de ingrediente. Fundul din lemn se poate dezinfecta destul de simplu si e sigur, spun cercetatorii.

Bacteriile nu au cum sa se transfere rapid din lemnul fundului pe diverse alte alimente. Proprietatile absorbante ale lemnului ajutat directionarea bacteriilor adanc in fibrele sale, determinand disparitia lor de pe suprafata de taiat. Initial, bacteriile erau vii in lemn, dar erau prea departe de suprafata ca sa faca ceva. Doar daca se dadea cu apa sub presiune se puteau depista bacteriile in lemn. Bacteriile se agata de lemn,a sa ca fundul din acest material e mai avantajos decat plasticul. Ca sa vada daca are dreptate, un cercetator a simulat ce se intampla in timpul taiatului. A luat un cutit si a taiat ceva pe un fund cu bacterii, apoi a racait suprafata cu varful cutitului. La final a curatat suprafata si a testat daca mai sunt bacterii.

Mai multe erau pe cele din plastic zgariat decat in cele din lemn. E adevarat ca plasticul se curata mai usor decat lemnul, dar fundul din lemn cu multe zgarieturi de la taiat e ca unul nou, in vreme ce fundul din plastic zgariat nu se putea dezinfecta si curata manual. Chiar si fundul din plastic poate fi curatat perfect cu un burete abraziv si apa fierbinte, detergent, suc de lamaie.

Sacii de vidat haine - cu adevart utili

Stiu ca sunt o rasfatata. Toata viata mi-am permis cu mai mult sau mai putin sacrificiu sa imi cumpar toate hainutele. Hai sa fim sincere. Femeilor le plac hainele. Acum nu spun ca vanatoarea dupa haine este un hobby exclusiv feminin. Nu. Departe de mine gandul asta. In ultimii 10 ani si barbatii au inceput sa dea buzna in magazine avand mult mai multa atentie la lucrurile pe care le cumpara, la modul in care le completeaza garderoba si cum le sta. Iubitul meu este unul dintre acestia.

Acestea fiind spuse, pentru ca suntem un cuplu dinamic si ocupat in general si pentru ca locuim intr-o garsoniera care nu a fost gandita pentru niste impatimiti ai cumparaturilor cum suntem noi, spatiul este o problema. De ce? Pentru ca in timp toate hainele si accesoriile noastre au inceput sa ne invadeze spatiul din ce in ce mai mult. Am cautat tot felul de rezolvari pentru aceasta problema insa fara prea mult succes pana cand o prietena m-a invitat la ea si mi-a arata solutia ei pentru problema noastra. Care este? Saci vidat haine. Acesti saci de diferite marimi sau dimensiuni pot sa fie un adevarat ajutor. Principiul e simplu. Iei hainele invechite sau cele care nu sunt de sezon, le aranjezi frumos in sac si apoi le videzi folosind aspiratorul. Rezultatul e de cele mai multe ori surprinzator si nu as fi crezit ca hainele pot ocupa o zecime din spatiul pe care il ocupau inainte. Da. Saci vidat haine sunt grozavi. De unde poti cumpara asa ceva? Daca esti ca mine, o sa cauti mai intai pe net. Ai sa gasesti cu o simpla cautate cam tot ceea e iti trebuie. Livrarea este rapida si plata este usor de efectuat. Rezultatul, iti promit o sa fie cel dorit.

Acum toate tricourile si bluzele prietenului meu, care ii aduc aminte de diferite experiente din perioada lui de glorie sunt puse la pastrare si la fel sunt si hainele mele care nu sunt la moda sezonul asta. Dar sezoanele se schimba si s-ar putea sa revina la moda curand asa ca, nu uita unde ai pus saci vidat haine cu hainutele tale in caz ca trebuie sa le deschizi.

Stelele de mare se imbolnavesc

Stiri recente despre moartea catastrofica a stelelor de mare au readus in atentie problemele pe care le pot avea aceste populatii. Fragmentarea animalului, formarea unor leziuni si slabirea organismului sunt cele mai frecvente simptome pe care stelele de mare le au inainte de a muri. Stelele de mare se pot imbolnavi rapid unele pe altele avand in vedere ca virusul raspunzator se transmite in grupurile lor cu rapiditate. Din Mexic in Alaska, diverse specii de stele de mare au murit din cauze necunoscute, datorate poate unor virusi. Nu toate speciile reactioneaza la fel la acest tip de virus. Intrebarea majora tine de impactul pe care il va avea declinul populatiei de stele de mare asupra biodiversitatii si mediului marin. Intrebari viitoare ar putea include ce factori ar putea creste predispozitia la infectii a stelelor de mare-poluarea ar putea fi unul dintre ei. Inca se mai fac cercetari si se incearca stabilirea cauzelor exacte a acestui dezastru ecologic.

Patutul pliabil – confort si economie de spatiu

Venirea pe lume a primului copil implica desfasurari de forte la care poate nu te-ai fi asteptat. Insa din discutiile cu prietenii sau documentandu-te din carti de specialitate sau pe net, vei reusi sa pui la punct o lista cu cele mai importante puncte de bifat inainte de a-l introduce in familie pe micut. Partea cea mai importanta este, desigur, amenajarea camerei copilului, un univers numai al sau, care sa fie sigur si primitor, un loc pe care sa il descopere pas cu pas, in care sa ii placa sa se joace si unde sa se odihneasca. Daca spatiul din locuinta permite, familia va amenaja o camera numai pentru copil, iar daca spatiul este mai limitat va fi amenajat un colt pentru cel mic in camera parintilor, mai ales ca in primele luni de viata tendinta tinerelor mame este sa isi tina bebelusii cat mai aproape.

Patutul este de departe cea mai importanta alegere, pentru ca acolo cel mic isi va petrece in primul an din viata foarte mult timp. Puteti opta pentru un patut din lemn, clasic sau de asemenea pentru un patut pliabil. Un site pentru produse special destinate copiilor si familiilor acestora, foarte complet si cu o oferta imbatabila este Nichiduta, locul unde veti gasi de la tot ce inseamna obiecte de mobilier pentru camera copilului si pana la jucarii. Si pentru ca eram la capitolul patuturi este bine de stiut ca Nichiduta vinde si patuturi pliabile, ideale nu numai pentru spatii mici, dar si pentru deplasari mai lungi si la fel de comode si atunci cand familia isi muta domiciliul.

Patuturile pliabile au avantajul ca odata ce copilul creste si va avansa catre un pat mai mare, se pot strange si pastra in locuri de depozitare chiar in casa (pentru ca nu ocupa mult spatiu) pentru al doilea copil. Dimensiunile patuturilor pliabile sunt in general la fel cu cele ale patuturilor din lemn, astfel ca alegerea unei saltele nu va pune probleme foarte mari.

Clubiri dedicate fetishului

Poate pentru ca Tokyo are o societate conservatoare si omogena multe dintre scenele de fetish care se intampla acolo intrec orice imaginatie. De la orgii sexuale si pana la examinari ale gurii cu diverse obiecte si scene cu tenta sexuala si relatii sexuale in pozitii nefiresti, toate sunt de gasit in Tokyo. Un fotojurnalist din San Francisco, Joan Sinclair a fost printre primii care a desconspirat acest tip de placere vinovata. In timp ce studia in Tokyo ea a venit in contact cu cluburile de imagine, unde femeile erau imbracate in asistente, politiste, secretare, ofereau fantezii sexuale clientilor platitori. Intorcandu-se in Japnonia in 2005, femeia a stat un an sa capete increderea patronatului acestor cluburi si sa aiba acces deplin la lumea in care fanteziile sexuale erau platite cu bani grei. Astfel a avut acces la peste 90 de camere de joaca unde decorul semana cu o clasa, un birou, un vagon de tren, dar si camere de intalniri sexuale. Conform fotojurnalistei, nu este vorba despre o cultura underground, ci de una mainstream. Oamenii de afaceri isi aduc clientii in astfel de cluburi pentru a-i distra. Desi se afla intr-o zona gri a legalitatii, cluburile de acest fel sunt lasate sa opereze atata timp cat intretin ordinea si curatenia. Strainii nu au ce cauta in astfel de cluburi, intrucat nu cunosc regulile, ii deranjeaza pe clientii japonezi, se plang, se comunica greu cu ei si poate au si SIDA. Cu toate astea, pentru o suma de bani bunisoara se poate avea acces in cluburi atata timp cat interactiunile cu cei din jur raman minimale.

Mai mult confort si un somn mai odihnitor cu pilote puf gasca

Vremea de afara indeamna la odihna prelungita, in confortul locuintei, alaturi de persoana draga. Un somn de calitate inseamna si o viata sanatoasa, un randament mai bun la locul de munca, asa ca orice investitie facuta se merita atata timp cat aduce un plus de relaxare pe perioada noptii. Pe langa perna si tipul de pat pe care il alegem pentru familia noastra un rol important il are si pilota folosita la invelire.

Diversitatea materialelor si preturile care variaza in functie de accesorii si modelul pilotelor au adus pe rafturile magazinelor o multime de variante, pentru un singur sezon sau pentru toate sezoanele. Pilotele pentru toate sezoanele au mai multe straturi, se pot asambla in functie de cat de frig e afara, rezultand pilote puf gasca mai groasa sau mai subtire. Gradul de confort oferit de pilote depinde si de umplutura pe care o au. Astfel, cele sintetice sunt mai ieftine, dar au o durata a vietii mai scurta si nu sunt asa de calduroase, cele umplute cu bumbac sau puf de gasca sunt mai scumpe si mai calduroase, avand o structura a straturilor mai densa. Puful de gasca asigura un confort termic ridicat, pilotelele fabricate din acest material ecologic sunt usor de intretinut, rezistente si hipoalergice. Spre deosebire de pilotele sintetice, pilote puf gasca permit pielii sa respire, absorb umiditatea corpului si asigura un somn profund si odihnitor.

Durata de viata a pilotelor de acest tip este mai mare, nu va trebui sa cumparati mereu o alta noua, iar la nevoie, pentru famiile cu un copil sau mai multi, pot fi folosite fara probleme si pentru invelirea micutilor. Copiii nu vor fi in pericol nicio secunda intrucat pilotele din puf de gasca sunt antibacteriene, nu provoaca iritatii ale pielii si nici nu cauzeaza disconfort din cauza texturii. Un alt avantaj al pilotelor cu puf de gasca tine de caldura mai mare pe care o genereaza si de mentinerea acesteia pentru mai mult timp.

Deja vu

Deja vu este un sentiment care se defineste prin senzatia ca s-a intamplat deja ceva ce are loc in momentul prezent. In privinta modului in care se intampla asa ceva, o teorie spune ca exista un delay intre momentul in care imaginea atinge ochiul si cel in care ajunge sa fie inregistrata si procesata de catre creier. Desi nu se stie sigur daca este adevarata aceasta ipoteza, expertii sugereaza ca orbii nu au cum sa aiba parte de o astfel de experienta cu adevarat traumatizanta. Insa suficient de ciudat este ca acestia chiar pot sa se trezeasca in fata unui deja vu.

Universitatea din Leeds este in topul institutiilor academice care au expertiza in campul studierii deja vu. Cu toate ca fenomenul este un pic suparator pentru multi dintre noi, poate sa fie si mai enervant pentru cei care sufera de asa numitul deja vu cronic. Cercetatorii au documentat deja primul caz cunoscut al unei persoane fara vedere care trecuse prin asa ceva si au ajuns la concluzia ca e posibil sa fie si alte cazuri inca nedescoperite. Pentru un orb, un deja vu apare atunci cand isi dau concursul o serie de evenimente si de activitati. De exemplu, deja vu-ul poate aparea atunci cand cineva se deschide la jacheta si aude un anumit cantec la radio. Atunci experimenteaza acelasi sentiment pe care l-a avut si intr-un trecut obscur, ceea ce anuleaza ideea potrivit careia deja vu-ul apare atunci cand exista o intarziere intre comunicarea dintre nervul optic si creier. In cazul orbilor, sunetul pare sa declanseze acest sentiment, pe fondul unei conversatii si al unei senzatii de familiaritate. De multe ori combinarea sunetului cu mirosul determina producerea sentimentului ca s-a mai experimentat acel lucru.

Ca urmare, oamenii de stiinta nu mai cred in cauzalitatea produsa de stimuli, mergand mai nou pe o teorie ce tine de semnalele cerebrale care au anumite intreruperi si la impactul pe care-l are acest fenomen asupra familiaritatii resimtite in anumite circumstante.