My Blog List

Sesiuni de cumparaturi din varful patului – acum e posibil

In ziua de azi, totul se rezuma la rapiditatea cu care putem face diverse activitati pe parcursul unei zile. Avand in vedere faptul ca femeile sunt ocupate in incercarea de a combina cariera cu familia, ele isi aloca tot mai putin timp liber. Tocmai din acest motiv, utilizarea unui magazin haine online reprezinta cea mai buna solutie pentru fiecare dama.

Exista numeroase ocazii in care ai nevoie de o noua tinuta, fie ca este vorba de o rochie de seara sau un outfit ceva mai casual. In astfel de momente, este foarte probabil sa nu ai timpul necesar pentru a alerga dintr-un magazin in altul in cautare de articolele vestimentare preferate. Cu ajutorul unei simple cautari, un astfel de site iti poate pune la dispozitie tot ce-ti doresti. Astfel, nu numai ca vei castiga niste timp liber, dar vei fi si pregatita pentru acea petrecere sau iesire in oras. Ce alte beneficii poti avea din utilizarea unui magazin haine online? In primul rand, poti vedea in permanenta cele mai noi promotii si oferte, mai ales ca in mediul virtual acestea apar mult mai des decat in magazinele fizice.

In al doilea rand, in loc sa astepti dupa vanzator ca sa verifice daca are numarul tau la acea pereche de pantofi superb, poti face chiar tu o verificare prin doar cateva click-uri. In final, marele avantaj este ca poti profita de marile reduceri, fiind in tema cu cele mai noi articole vestimentare ale brand-ului favorit foarte rapid si simplu. Acum sesiunile de shopping mult asteptate de fiecare doamna si domnisoara pot fi facute chiar din varful patului sau, de ce nu, de la locul de munca!

Un magazin haine online de calitate ofera femeii de azi toate avantajele la care a visat de multa vreme, iar tu poti profita incepand chiar de azi.

Ignoranta de care dau dovata unii

Cu totii stim cate o persoana incredibil de ignoranta si nu ma refer la sensul general capatat de acest cuvant, adica sinonim cu “fitoasa”. Ma refer la oamenii aia prea superficiali cat sa se intereseze macar de ceva ce ii afecteaza in mod direct - de alte aspecte ale lumii si societatii in care ei traiesc nici nu mai zic. Spre exemplu, eram cu o prietena zilele trecute care ma rugase acum ceva vreme sa-i fac un CV care sa dea cat mai bine. Zis si facut!

CV-ul ii trebuia pentru a aplica la diverse job-uri cum ar fi vanzatoare la mall si altele de acest gen. Tipa n-avea cine stie ce experienta, prin urmare nici n-am avut prea multe de scris asa ca l-am inflorit cum am putut in sectiunea de aptitudini. Ne-am vazut, i-am dat CV-ul pe un stick si i-am cerut sa se uite peste el cat inca eram si eu acolo ca sa nu-l printeze si sa vada abia dupa ca ceva este in neregula. Ea a zis ca nu vrea si ca are incredere ca ce am scris eu este in regula. Am lasat-o asa si ne-am vazut amandoua de treaba linistite. Asta numai ca, urmatoarea zi, sa primesc un mesaj de la ea pe telefon foarte panicata intrebandu-ma ce am scris in sectiunea destinata aptitudinilor pentru ca o alta persoana ii trasese CV-ul la imprimanta si ea nu avea idee practic ce se afla in el. Problema era ca o si astepta un interviu in scurt timp, tipul care-i scosese documentul la imprimanta urma sa apara doar cu cateva secunde inainte de ora interviului ca sa i-l dea si, evident, ea habar nu avea practic ce-o sa afle angajatorul despre ea!

Altfel zis, eu as fi putut scrie chiar orice pe lume despre ea in acele pagini, s-o fac de ras sau orice altceva, fara ca ea sa afle. Si care ar fi motivul pentru acest lucru? Ignoranta! Si culmea, tot pe mine a fost suparata cand am refuzat sa-i zic ce scrie in acel CV doar ca sa se invete minte. Insa trebuia s-o fac spre binele ei.

Castiga bani si timp pentru compania ta prin externalizarea serviciilor IT

Foto: www.Krom.ro
Intr-o companie mare sau de marime mijlocie, departamentul de IT are o importanta covarsitoare. Componenta de baza a oricarei afaceri din secolul XXI, serviciile IT mentin buna functionare a organizarii si gestionarii afacerilor si asigura o infractructura informationala perfecta pentru orice tip de operatiuni, de la cele simple la cele complexe. Serviciile IT pot cuprinde suportul IT, Helpdesk, consultanta si mentenanta IT, hosting, crearea de site-uri, optimizare SEO, service etc.

Informatizarea totala a marilor companii a dus si la crearea unor departamente dedicate de IT, unde activeaza o mana de oameni specializati in acest domeniu pentru care orice secunda conteaza, orice reactie e importanta pentru viitorul afacerii. Insa timpul petrecut cu trainingul, cu invatarea anumitor protocoale si pasi de urmat in cazul aparitiei unor probleme poate costa destul de multe resurse, asa ca marile companii aleg sa externalizeze serviciile de IT catre firme cu experienta si cu profesionisti care pot rezolva rapid orice defectiune la magistralele informationale. Serviciile IT complete oferite de firmele catre care se externalizeaza serviciile de IT garanteaza o reducere a cheltuielilor, redirectionarea personalului care lucra in departamentul IT catre alte sarcini, eficientizarea gestionarii costurilor si cresterea profitului.

Nu se mai cheltuiesc bani cu angajatii, nu se mai cheltuiesc bani pe instruire, nu se mai platesc eventuale concedii medicale. Expertii de la firma catre care s-au externalizat serviciile IT sunt tot timpul la dispozitia companiei, au toate resursele moderne necesare rezolvarii celor mai complexe probleme, costurile sunt mai mici decat cele cu un intreg departament IT. Cotele de piata mai bune si cresterea profitabilitatii sunt primele semne ca pasul spre externalizarea serviciilor IT este o solutie optima mai ales pe timp de criza economica, cand toate companiile trec prin procese de reorganizare drastica si concedieri. Tehnologiile moderne si proactivitatea garantata de serviciile de IT externalizate reduc riscurile implicate printr-o gestionare corecta a unor riscuri potentiale.

Pe de alta parte, dinamica personalului, redusa prin aceasta mutare si know-how-ul care ramane in interiorul companiei, impreuna cu expertiza extinsa sunt alte cateva argumente pentru care externalizarea serviciilor IT este din ce in ce in mai dorita de companiile mari si mijlocii.

Doamna cu catelul

Locuiesc la etajul patru si nu sint deloc fericit din cauza asta. De cite ori plec de acasa, catelul, alb si pufos, de la etajul trei (un caniche pitic dat dracului!), ma latra zgomotos, zgirind cu incrincenare usa cu gherutele. Daca am ghinionul s-o gaseasca intredeschisa, se repede la pantalonii mei, ma apuca de mansete, trebuind ( vrind-nevrind ) sa-l tirii pina la parter, unde, in sfirsit, ma elibereaza, acompaniindu-mi iesire din bloc cu o ploaie de latraturi, care ma enerveaza la culme.

Javra asta mica imi calca in picioare dreptul la intimitate si ma expune oprobiului general ( vecinii ies pe la usi si bat tot felul de apropouri ). Ura sa viscerala fata de mine, incepuse cu mult timp inainte sa ma despart de Alicia, din ziua in care l-am potolit de naravul acela prost de a latra cind faceam dragoste cu stapina lui, asezind o oala mare peste dinsul. Amutise. Fricos cum era, dar si cu o fobie exagerata fata de intuneric, Bu-bu, cum ii zice Alicia, dezvoltase, se pare, o trauma psihica, o agitatie psihomotorie ( i se pusese pata ape mine! ), fiind incapabil sa-si reprime acele porniri agresive, fata de mine, in mod special. Alicia, cu care avusesem o discutie serioasa ( dupa despartire), ridicase din umeri, zimbi enigmatic ( ceva in genul “ minca-l-ar mama de baiat!”) si imi trintise usa in nas.” Cu mine ti-a mers, imi strigase ea de dupa usa, dar cu Bu-bu nu-ti merge. Te-a mirosit!”

Istoricul presei aiudene

Istoria presei aiudene are o deschidere larga in timp si cu siguranta si foarte interesanta. inceputurile activitatii tipografice, prin urmare si primele stiri Aiud dateaza din anul 1763 cand apar primele tiparituri in limbile latina si maghiara.

Prima revista aiudeana apare in limba maghiara in 7 iunie 1876 sub titlul Egyházi és Iskolai Szemle (aceasta era o Revista bisericeasca si scolara), editat pana in anul 1882. in ianuarie 1882, apare primul ziar in limba maghiara Közérdek (mai exact numit Interesul obstesc) tiparit pana in 1918. in 1923, se tipareste prima gazeta aiudeana romaneasca Zorile, sub conducerea lui Ovidiu Hulea, literat si publicist, sotul Liviei Rebreanu. Cea mai importanta revista de cultura din Aiud, care se inscrie in circuitul valoric national este Romania Literara (1930), revista de literatura, arta si cultura respectiv saptamanalul Aiudul (1937). in decembrie 1989 apare ziarul Zorile. Un alt ziar - Pagini Aiudene a aparut in anul 1995 ca o publicatie editata de Fundatia Culturala “Aiud 700”. Au aparut atunci 8 numere. Tiparirea ei a fost reluata in ianuarie 2004, sub forma unei publicatii editate sub egida Centrului Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud.

Publicatia este tiparita lunar si are ca sfera de interes cultura, domeniul social si istoria. Informatia de Aiud este publicatia lunara editata de Primaria municipiului Aiud, prin care cetatenii sunt informati asupra actiunilor administratiei publice locale si a hotararilor emise de Consiliul Local. Presa judeteana, regionala si chiar nationala este bine reprezentanta la nivelul judetului Alba. Aiudul este un subiect permanent al cotidianelor Monitorul de Alba, Unirea, Informatia de Alba, Evenimentul Zilei, editia de Transilvania, 16 Ulpia Jurnal si Nyugati Jelen fiind reprezentate in municipiul Aiud prin subredactii. Aiudul ca si oras este un subiect de interes mai ales pentru ca au loc mai multe evenimente, tinand seama de nivelul de educatie, cat si de nivelul de cultura.

Nu pot sa ma abtin de la dulciuri

Nu sunt o persoana grasa si, spre bucuria mea, niciodata nu am fost, cu toate ca am avut perioada in care mancam cate un sandwich sau o sharoma de la fast food-ul de la colt in fiecare zi. Luni intregi chiar. Am avut pur si simplu norocul unui metabolism extrem de bun. Exista totusi un lucru de la care, atunci cand mi se face pofta, nu ma pot abtine: desertul. Nu consumat in exces, nu va imaginati ca mananc torturi intregi cand ma apuca aceasta pofta, in niciun caz! In cea mai rea situatie posibila, mananc o ciocolata intreaga in decurs de cateva ore, dar cam atat.

De aproape un an duc un regim bine pus la punct bazat pe mancaruri foarte sanatoase si pe sucuri naturale combinate cu sport. Evit grasimile pe cat de mult posibil, fast food-ul il ignor de fiecare data si prefer sa sar peste o masa decat sa ma indop cu niste cefa de porc la gratar sau mici. Cu toate astea, daac vine cineva la mine si-mi ofera un baton cu ciocolata sau, preferata mea, Milka cu biscuiti, nu exista nici o sansa sa ma pot abtine. Sunt de parere ca fiecare femeie re cate un pacat si asta este pacatul meu. Placerea mea vinovata.

Chiar am incercat in repetate randuri sa renunt la acest asa-zis viciu, dar n-a trecut mai mult de o luna pana sa mananc doua prajituri si o ciocolata simultan doar ca sa recuperezz perioada in care am evitat dulciurile. In apararea mea, insa, fac sport in plus pentru fiecare zi in care mananc si ceva dulce. Astfel reusesc sa imbin si utilul si placutul si imi fac poftele oricand doresc.

Beneficiaza de un tratament eficient pentru transpiratia excesiva

Intocmai ca un apartament care are nevoie de aer conditionat cand e foarte cald, asa si corpul nostru trebuie sa se racoreasca cumva pe timpul verii sau iarna, cand suntem imbracati prea gros. Atunci cand temperatura corpului e prea mare patru milioane de glande sudoripare incep sa secrete transpiratie, un lichid care raceste imediat pielea si mentine constanta temperatura intregului corp.

In situatiile extreme, cand transpiram excesiv in orice situatie, e vorba de o boala numita hiperhidroza, tradusa medical printr-o stimulare prea mare a glandelor sudoripare venita dinspre sistemul nervos. Hiperhidroza primara, cea mai intalnita forma a acestei boli care poate fi vindecata prin tratament cu antibiotice speciale, apare mai ales in zona mainilor, piciorelor, axilei, fetei si e simetrica. Ciudat sau nu, ea nu apare si in timpul somnului si poate persista o saptamana, dupa care sa dispara pentru a reaparea iarasi in alta perioada greu de determinat. Cam 3-4% din populatia globului sufera de transpiratie excesiva, dar foarte putini apeleaza la specialistii unei clinici de dermatologie pentru a primi un tratament transpiratie eficient si cu rezultate vizibile.

Controlarea transpiratiei excesive se poate face astazi, din fericire, cu un tratament destul de simplu, constand in toxina botulinica, nimic altceva decat o proteina naturala si purificata care are rolul de a stopa secretia substanelor chimice din sistemul nervos care-l determina sa porneasca glandele sudoripare. Desi e un tratament de moment, folosirea toxinei botulinice este deja aprobata pentru transpiratia in exces de la nivelul palmelor, axilei sau picioarelor. Tratamentul cu toxina botulinica se realizeaza prin injectare intr-o perioada de 20 de minute, doar la nivelul glandelor sudoripare. Dupa doua pana la 14 zile va aparea efectul mult dorit, oprirea transpiratiei in exces, dar dupa 8 luni va trebui reluata procedura medicala intr-o clinica dermatologica.

La Clinica Hebra Dermatologie va puteti trata transpiratia excesiva prin cele mai noi procedee si tehnici specifice, putand sa beneficiati si de alte servicii de tipul celor pentru cartografierea alunitelor sau de cele de chirurgie dermatologica si testare alergii cutanate. Echipa de medici dermatologi va ofera in orice situatie solutii inedite de tratament, eficiente si de durata.

Epilat, depilat sau niciuna?

Una din cele mai mari probleme cu care se confrunta femeile din ziua de azi inca din perioada adolescentei este parul. Mai exact, incercarile de a-l indeparta din zonele unde n-ar trebui sa existe nici macar un firicel. Bunica mea, spre exemplu, nu s-a epilat sau depilat niciodata in viata ei pentru ca acum saizeci si cinci de ani nu exista aceasta conceptie. Iar bunica mea, fiind o femeie singura, nici nu s-a chinuit sa mai indrepte acest lucru chiar daca vremurile s-au schimbat.

Totusi noi, cele mai tinere, n-avem nici o scuza si trebuie sa alegem inca din pubertate o metoda de a scapa de firele alea scarboase si negre de pe corp. Indiferent ca preferam benzile cu ceara, lamele de ras pentru femei sau folosirea epilatorului, ceva trebuie facut. Si nu doar o data, ci de fiecare data cand problema reincepe sa apara. Pentru cele mai lenese dintre noi aceasta operatiune este ceva nu foarte placut, pe care-l facem in sila cu gandul la picioarele perfecte ale Rihannei si la faptul ca ea nu ar avea vreodata par pe ele. Exista insa si un al treilea caz, un caz pe care stiu sigur ca majoritatea barbatilor il evita cat de mult pot: cazul fetelor carora nu le pasa de asa ceva si care lasa parul sa creasca in voie pe oriunde pofteste el. Aveam o colega in liceu la care abia ne puteam uita noi ca si fete in momentul in care se schimba in vestiar pentru ora de sport. Da, atat de rau era!

Pana in ziua de azi, fata respectiva n-a avut niciun prieten. Asta spune cateva lucruri despre cat de mult conteaza sa fii in permanenta aranjata din acest punct de vedere si ca, fie ca vrem sau nu, trebuie s-o facem neaparat!