My Blog List

Cum sa ai clasa energetica A trecuta in certificat de performanta energetica

Controversat si mult discutat dupa, dar mana cereasca pentru cei care au expertiza sa-l intocmeasca, certificat de performanta energetica este obligatoriu vrem nu vrem din vara lui 2013. Ideea introducerii sale este mai veche, insa au existat foarte multe diferende care au dus la amanarea impunerii sale pana anul trecut. Stabilind standardele de eficienta energetica ale unei cladiri sau locuinte, certificat de performanta energetica se obtine usor, prin depunerea unor acte la auditorul energetic ales, urmata de efectuarea unor masuratori si calcule la fata locului.

Notat de la A la G, nivelul de eficienta energetica este foarte important in cazul unei vanzari sau inchirieri pentru a se stabili un plus sau un minus de bani la pretul final de vanzare sau inchiriere, in functie de cat de bine intretinuta e locuinta. Pentru a ajunge insa la clasa A de eficienta energetica trebuie investit masiv in imbunatatirea locuintei. In prima faza, se schimba tamplaria, pentru a nu pierde caldura, se pun termopane de calitate, duble, cu tamplarie solida, se anvelopeaza toti peretii exteriori si interiori ai locuintei cu polistiren de calitate, cat de gros. De asemenea, se anvelopeaza si peretii care dau pe casa scarii, pe exterior si interior, daca nu exista caldura, avandu-se grija mereu sa nu existe „punti termice”, adica locuri pe unde pot aparea pierderi pentru ca polistirenul nu se uneste cu cel de dedesubt sau de deasupra.

Cel mai important aspect al imbunatatirii locuintei este alegerea unei centrale termice cu un randament foarte bun si o folosire cat mai buna a energiei pentru incalzirea fiecarei camere in parte. Un certificat de performanta energetica nu este optional, ci obligatoriu, poate fi luat oricand, nu in momentul vanzarii sau inchirierii, pentru a nu pierde timpul fara rost. Valabilitatea de 10 ani permite proprietarului sa-l foloseasca si la alte tranzactii viitoare, fara a mai avea nevoie de un altul si de alte ore pierdute pe drum.

Pleci in calatorie si mai iei si masina? Trebuie sa ai neaparat cele mai complete asigurari online

Intrarea tarii noastre in U.E. a adus si un beneficiu major pentru omul de rand: libera circulatie prin tarile U.E. si folosirea buletinului la punctele de tranzitare a tarilor in locul pasaportului. De atunci, sute de romani au putut pleca mai usor la rudele din strainatate, in calatorii sau in city break-uri in cele mai frumoase orase ale Europei.

Odata cu libera circulatie, turistii s-au supus si noilor norme U.E. in privinta actelor care trebuie sa existe la fiecare individ care paraseste tara de origine si pleaca sa stea o perioada in alta. Printre acestea se afla si asigurarea medicala de calatorie, o polita standard pe care societatile de asigurari online au inclus-o deja in toate ofertele lor. Inainte de a alege cea mai potrivita asigurare medicala de calatorie, orice viitor turist cu capul pe umeri stie ca trebuie sa faca un pic de research si sa gaseasca cea mai buna oferta. Chiar si in online, cautarea pe site-urile celor mai bune societati de asigurare, si nu sunt putine la numar, ia ceva timp, timp pe care de multe ori nu-l avem. Problema e ca si rezolvata la ROMASIG Broker de Asigurare cu o experienta de peste 15 ani pe piata de profil.

Din dorinta de a facilita si a scurta timpii de cautare, ROMASIG a pus la punct pe site-ul http://www.romasig.ro cel mai performant calculator pentru RCA si asigurari medicale de calatorie, in care sunt indexate 12 societati de asigurare cu o reputatie de invidiat. Ofertele lor de asigurari online sunt intotdeauna cele mai bune intrucat datele sunt preluate direct de pe serverele firmelor, timpii de raspuns fiind foarte rapizi. Pentru asigurari medicale de calatorie este suficient sa introduceti datele personale din buletin in calculator si sa alegeti tara de destinatie, scopul calatoriei, obiectul asigurat sau tipul politei, planul de calatorie si activitatea, dar si sa precizati daca se vor efectua anumite sporturi mai speciale.

La fel se intampla si in cazul calculatorului RCA, unde, pe langa datele personale, se introduc datele legate de masina, seria sasiului si alte date tehnice pentru identificarea autoturismului. Urmatorii pasi ar fi alegerea ofertei celei mai bune de asigurari online si comandarea politei, care va ajunge la dvs. gratuit daca sunteti din Bucuresti sau Craiova, in aceeasi zi, sau in maximum 24 de ore, pentru restul oraselor. Livrarea este gratuita si in restul tarii, dar numai daca comanda depaseste 149 de RON. Toti cei care vor cumpara o polita de asigurare de la ROMASIG in aceasta perioada vor beneficia in plus si de un discount de 5% din valoarea acesteia.

Moda si stilul personal nu trebuie sa se excluda reciproc

Moda este o entitate care se schimba de la an la an, de la zi la zi. Nu poti sa spui ca esti la moda pana cand nu te uiti prin strainatate si vezi ce se mai poarta. Daca vrei sa nu cazi in capcana de a alege la primul impuls si a face o prostie vestimentara ca sa atraga zambetele celor din jur trebuie sa stii anumite lucruri esentiale.

Pe primul loc e culoarea. Nu alege haine care sunt colorate alfel decat fata ta, care sunt prea contrastante cu fata. Ai ochi frumosi, scoate-i in evidenta, nu-i ascunde in spatele unor culori stridente. Mai rau, uneori, culorite te pot face sa arati foarte prost. De exemplu, o fata palida nu are voie sa aiba in apropiere alb si in nici un caz ceva strident. Numai dupa ce vezi exact cam ce nuante se potrivesc cu aspectul fizic poti alege hainele cele mai bune. La alegerea esarfelor e important sa le probezi cat mai mult timp, sa le apropii de fata si sa vezi daca sunt in ton cu nuanta tenului tau. Ca sa pari mai slaba nu e neaparat sa fii neagra de sus pana jos, poti alege si culori monocromatice, sau, daca nu te incanta, poti asocia negrul cu bleumarinul, si oricare dintre cele doua culori cu maro sau bej, sa zicem. Nu trebuie nici sa ai o multime de culori in intregul tinutei tale pentru ca poti da senzatia de clovn, mascarici, om care vrea sa iasa in evidenta si nu stie cum, asa ca apeleaza la cromatica articolelor vestimentare.

Femeile cu sanii mari pot purta culori inchise doar in zona lor, iar in partea de jos culori cat mai deschise, pentru a se crea un contrast frumos, placut privirii. Materialele moi, care cad foarte frumos si invaluie tot trupul sunt deosebit de utile si recomandate in locul celor mai rigide, care iti scot in evidenta pana si cele mai ascunse deformari. Cel mai important accesoriu in garderoba unei femei e sutienul de sustinere, care trebuie ales in functie de stil si nevoi personale si nu in functie de marimea pe care vrei sa o arati sub decolteu si culorile sau modelele extravagante cu care poti impresiona foarte usor. Fibrele naturale sunt de preferat celor sintetice pentru ca vor fi mereu la moda, nu vor iesi din tendinte chiar asa de usor cum iese sinteticul. In plus, poliesterul din care sunt facute majoritatea hainelor sintetice e daunator pielii si organismului, asa ca poti renunta imediat la ideea de a cumpara imbracaminte sintetica. Si daca tot am amintit de schimbari, nu te pune sa arunci tot ce gasesti prin dulap si nu e la moda. Cum stii, moda e schimbatoare si anumite tendinte pot reveni mai repede decat te astepti, asa ca poti purta iarasi hainele dupa o anumita perioada.

Pe final, trebuie sa stii ca nu te obliga nimeni sa te incadrezi perfect in tendintele modei, cum nu te obliga nimeni sa-ti scurtezi fustele sau sa umbli cu pantaloni cu talie joasa desi tie nu-ti place asa ceva, dar daca moda zice, se executa. Nici accesoriile nu trebuie purtate timp indelungat pentru ca lasi impresia unui stil „pompos”, plin de „brizbrizuri” inutile. Daca ai bust mare nu trebuie sa porti colier lung, asa cum, daca ai pieptul mare nu ai voie sa ai curele late.

Cele mai sigure cauciucuri de iarna le gasiti doar la Anvelopes

Cea mai mare problema pe care o intampina soferii, amatori sau profesionisti, odata cu venirea iernii, este aderenta scazuta a cauciucurilor, ceea ce poate duce la accidente nefericite si chiar la deces. De aceea, trebuie alese cu grija doar cauciucuri omologate, care au pe ele celebrul fulg de zapada, un certificat al standardelor superioare de calitate pe care producatorul a trebuit sa le respecte in procesul de fabricatie.

Mai exista o alta notatie, „M+S”, care e valabila in multe tari europene si se refera tot la cauciucuri de iarna, dar nu toti marii producatori de anvelope sunt de acord cu trasaturile lor si recomanda tot fulgul de nea ca identificare standard pentru cauciucuri de iarna. Adancimea trebuie sa fie de minimum 4 mm, ele trebuie montate pana sa inceapa ninsorile, nicio roata nu trebuie sa stea fara cauciuc de iarna, iar la remontare trebuie sa se verifice daca nu exista urme de uzura evidenta sau deteriorari ale materialului. Specialistii de la anvelopejantealiaj.ro stiu toate aceste lucruri si va pot recomanda cele mai eficiente anvelope de iarna comerciale, pentru 4X4 sau pentru masini de toate felurile, comenzile ajung la dvs. in doar trei zile, iar consultanta este gratuita la orice ora din zi. Cu oricare dintre cauciucuri de iarna de la magazinul online din Ploiesti, intarirea benzii de rulare si aderenta scazuta nu vor mai fi o problema, distanta de franare va fi mai buna, consumul de carburant mai mic iar siguranta pasagerilor va fi mai buna.

Un alt lucru la care trebuie sa fiti atenti dupa ce cumparati anvelope de iarna este indicele scazut de viteza in comparatie cu cel al anvelopelor de vara, de unde si necesitatea imediata a reducerii vitezei de rulare pe caroabilul ingetat sau cu zapada. Cu toate ca viteza e mica, siguranta este de pana la trei ori mai mare, aderenta fiind perfecta, iar zapada cazand imediat de pe roti gratie structurii speciale.

3 super aplicatii de Android care iti infrumuseteaza viata

Recent mi-am achizitionat un Sony Xperia Z1 - chiar daca a aparut si mai recent Z3, mare diferenta nu este. Insa telefonul mi-a schimbat total perceptia asupra vietii si sincer - pana la el nici macar nu ma gandeam sa am de-a face cu lumea Android sau macar sa am vreo treaba cu smatphonurile. Mi se pareau pierderi de timp si chiar si acum mi se par insa macar iti pot infrumuseta viata macar atunci cand esti undeva in excursie - nu ca nu ar fi ea destul de frumoasa. Dar cum ziceam - pana nu de mult - mi se parea ca toate nebuniile astea de tablete si tot ce inseamna tehnologia smart - erau pentru oamenii de afaceri - inca sunt de aceeasi parere numai ca am decis sa ma includ si eu printre ei.

Exista insa trei aplicatii care imi sunt de un real folos pe Andriod si care ma ajuta sa ma informez, sa ma relaxez si sa ma distrez. Acestea sunt: Sky Map - este o aplicatie care iti ofera o viziune in timp real a cerului. Iti arata stelele cu denumirile lor, fiecare planeta in parte in functie de pozitia pe care o ai cu teleofnul fata de cer. Mi se pare o aplicatie foarte faina pentru ce pasionati de astronomie si pentru cei care se plictisesc cand se afla intr-o excursie la munte sau la mare, sub cer senin. Google Goggles - este o aplicatie foarte cool prin care poti sa afli tot ce misca in jurul tau. Adica daca esti plecat in excursie si dai peste o cladire si nu stii ce e, nu trebuie decat sa instalezi aceatsa aplicatie si sa scanezi, adica sa faci o poza mai exact a cladirii si iti va aparea o sugestie cu ceea ce poate fi. Culmea e ca functioneaza chiar bine. o alta aplicatie care ma distreaza la telefonul meu este Bring - o aplicatie foarte cool pe care o poti folosi atunci cand mergi la cumparaturi si mai ales daca mergi la cumparaturi de produse alimentare. Te poti distra si iti arata ce anume merge cu ce vrei tu sa cumperi.

Partea interesanta a aplicatiilor Android este ca sunt intr-o continua crestere, unele sunt atat de inutile incat nici nu stiu de ce apar, dar e probabil din cauza ca oamenii nu mai au orea multe variante de distractie si din pacate sunt nevoiti sa faca pasi catre tehnologie. Pe de alta parte, ma ingrijoreaza intreaga nebunie tehnologica catre care oamenii se indreapta avand in vedere ca in prezent pana si angajatorii prefera sa te caute online, pe site-urile de socializare, decat sa te cunoasca personal si sa te trateze ca atare.

Compara cele mai bune anunturi imobiliare

Internetul a insemnat in primul rand un spatiu in care oricine isi poate dezvolta o afacere proprie. Printre primii care au exploatat acest instrument modern de lucru au fost cei din imobiliare, care si-au facut portaluri specializate.

La ora actuala sunt sute de astfel de site-uri de anunturi imobiliare, insa sunt putine cele care se pot compara cu gradul de complexitate si baza de date foarte bine pusa la punct pe care le intalnim la topimobiliare.ro. Desi are doar sase luni, topimobiliare.ro s-a impus rapid pe piata de profil ca fiind cel mai bun site de anunturi, actualizat in timp real si foarte bine organizat. De pe topimobiliare.ro va puteti cumpara sau puteti inchiria apartamente cu o camera, doua, trei, patru sau chiar cinci camere, amplasate in orice oras din Romania, in zone foarte bune, cu toate dotarile necesare si centrale termice, mobilate si utilate corespunzator. Daca aveti mai multi bani la dispozitie puteti sa cumparati, consultand anunturi imobiliare, o casa familiala, o vila, o cabana sau sa va deschideti o afacere cu animale si legume intr-o fosta ferma.

O afacere de amploare, cu multi angajati cere si un sediu administrativ, social mai incapator, asa ca pe topimobiliare.ro aveti de unde alege din peste 750 de anunturi imobiliare birouri, spatii administrative, comerciale, spatii de restaurant, de sport, de productie, de depozit, de reparatii sau pentru cresterea animalelor. Iar daca ideile dvs. sunt mai indraznete puteti sa cumparati sau sa inchiriati cladiri din oferta topimobiliare.ro, polifunctionale, comerciale, administrative, restaurante, hoteluri, pensiuni, hale sau depozite, ori chiar areale de exploatare sau agricole. Si tot in categoria de anunturi imobiliare disponibile pe topimobiliare.ro fac parte si cele pentru terenuri-de recreere, pentru case familiale, pentru blocuri, zone comerciale, gradini, pajisti, terenuri arabile, terenuri forestiere. Preturile sunt foarte bune, topimobiliare.ro alegand doar cele mai interesante oferte, vanzatorii sau cei care vor sa inchirieze sunt seriosi si sunt verificati, nici un anunt nu este postat fara aprobare si verificare prealabila.

Cautarea in site este foarte usoara, fie cu filtre, fie cu motorul de cautare integrat, iar baza de date numara peste 13.000 de anunturi active si peste 1400 de agentii imobiliare si particulari inregistrati pe site la acest moment! In plus, agentiile imobiliare care se inregistreaza prima data pe portal au un an de reclama gratuita.

Design, fiabilitate si functii: lucruri de luat in considerare atunci cand se cumpara un frigider

Frigiderele sunt o parte esentiala a oricarei bucatarii in zilele noastre. La baza lor, aceste masini sunt cutii doar gigantice care sa pastreze reci alimentele. Dara, pe masura ce incepe sa se faca o selectie, se va vedea ca exista o gama incredibil de larga disponibila pentru un astfel de aparat aparent simplu. Poate ca se pare ca cele mai multe dintre diferente sunt banale, dar aceasta este o achizitie cu care se va interactiona in fiecare zi pentru urmatorii 10-15 ani. Este complet rezonabil sa se faca un pas inapoi si sa se analizeze unele dintre caracteristicile cheie care pot deveni importante pe parcurs.

Locul de amplasare a congelatorului Exista trei modele de baza in ceea ce priveste amplasarea congelatorului pentru frigidere -pe partea de sus, pe partea de jos sau pe parti. Niciun design nu este in mod inerent gresit sau rau in nici un fel; acesta depinde in totalitate de nevoile fiecaruia si aspectul bucatariei. Setarile congelatorului pe parti si racitorul au aproximativ aceeasi cantitate de metri patrati, ceea ce este util daca se utilizeaza o multime de produse alimentare congelate. Cu toate acestea, latimea fiecarei sectiune este taiata in jumatate, ceea ce face dificil de stocat obiecte mai lungi, cum ar fi pizza congelata si bucati mari de carne. A avea un congelator in partea de jos este indicat atunci cand nu este nevoie de cea mai mare parte a alimentelor care urmeaza sa fie inghetate, acest design inseamna, de obicei, ca congelatorul va fi o tava cu retragere simpla. Exista o multime de spatiu pentru a stoca alimente, dar va fi nevoie de mai mult efort pentru a lua obiectele din partea de jos. Punerea congelatorului in partea de sus este un design clasic care a servit cele mai multe familii timp de generatii intregi. Singurul dezavantaj real este faptul ca cele mai grele articole care trebuie racite, cum ar fi un bidon cu lapte, vor fi in partea de jos. Dupa cum s-a mentionat anterior, nu exista niciun raspuns gresit, ci este pur si simplu o preferinta personala care sa se ia in considerare in prealabil, fara implcatii mari.

Aparatul de gheata Pe de alta parte, alegerea designului si proiectarii care se face inaintea deciziei si inainte de a merge la magazin este daca frigiderul sa aiba o masina de gheata si apa rece pe usa. Exista doua componente majore pentru aceasta optiune. In primul rand, trebuie sa fie luate in considerare estetica bucatariei. Intr-un design elegant de bucatarie, frigiderele cu usi complet curate, colorate, din otel inoxidabil se vor potrivi de minune. A avea o usa spart de o masina de apa incastrata ar putea lua din estetica si simtul artizanal care a fost dorit de cate proprietaul locuintei. In al doilea rand, o masina de gheata si apa poate functiona numai prin utilizarea unei pompe de mare putere pentru icemaker, precum si o tava de stocare cu suficienta gheata pentru a servi in mod eficient o familie la fiecare masa. Acest utilaje va ocupa o mare cantitate si spatiu in congelator.

Filtrul din interiorul aparatului de apa trebuie sa fie, de asemenea, curatat regulat, sau depozitele de calciu se pot forma in tava si pe usa. Va trebui sa se decida daca familia va beneficia de confortul suplimentar, sau daca ar fi la fel de fericita cu o alta sursa de apa filtrata, mai ieftina. Desi poate parea ca alegerea noului frigider este una relativ simpla care se face imediat, este important sa se ia in considerare nevoile familiei si stilul de bucatarie, astfel incat aparatul sa o serveasca impecabil toti anii care vor veni.