My Blog List

Deprinde arta stapanirii de sine la cursurile de actorie organizate de Fundatia Calea Victoriei

Actorii stiu sa se descurce in orice situatie de pe scena, in orice rol. Improvizeaza, au incredere in ei, sunt siguri pe ei, au o dictie impecabila, stiu sa empatizeze cu publicul. Daca si dvs. v-ati dori sa fiti asemenea unui actor, sa va descurcati in orice ipostaza si sa aveti succesul de partea dvs., atunci ar trebui sa participati la cursuri actorie si atelierele organizate saptamanal de Fundatia Calea Victoriei 2007.

Institutie culturala independenta, Fundatia Calea Victoriei 2007 si-a propus sa ajute tinerii, copiii, adultii sa inteleaga mai bine rostul culturii si al dezvoltarii personale in viata lor, prin participarea la evenimentele si cursurile in domenii de cultura generala. Pentru a dobandi calitati de comunicare si comportamentale demne de un actor profesionist, foarte utile in orice situatie din viata reala, atelierul practic de teatru si actorie este ideal. In cadrula acestor cursuri actorie, texte foarte valoroase vor fi analizate si interpretate, se vor desprinde idei, tehnici speciale de comunicare, se vor folosi monologuri si poezii care se vor interpreta diferit, in functie de abilitatile fiecarui participant, urmarindu-se imbunatatirea lor. Pana la urma, ideea cursului nu este sa transforme din cursanti actori pregatiti sa joace pe scena Nationalului, ci sa le arate, sa le demonstreze cum poate actoria sa le foloseasca in cele mai grele momente, intr-o sedinta in care trebuie sa argumentam ceva, intr-un grup de prieteni unde exista o stare conflictuala. In afara ce atelierul practic,

Fundatia Calea Victoriei propune si un atelier de arta actorului, unde se vor perfectiona cele invatate in cadrul primului atelier, prin revigorarea naturaletii, interactiunea fireasca cu ceilalti, folosirea comunicarii verbale, nonverbale, paraverbale pentru a atinge scopurile fixate. Rabdarea si emotiile vor putea fi controlate mai usor, increderea in sine nu va mai fi o problema, exprimarea in public va fi mult mai naturala si mai corecta. Si tot cursuri actorie pot sa contribuie la o memorie perfecta. Atelierul de tehnici actoricesti aplicate pentru a memora mai usor anumite lucruri va fi foarte util mai ales pentru cei care au de memorat un volum mare de informatii intr-un timp scurt si apoi sa le reproduca perfect. In fine, cei care au un talent innascut de scenaristi pot sa ia parte la atelierele de scenaristica, care se ocupa de scrierea narativa si crearea de scenarii creative, interesante.

Cursantii vor fi „fata in fata” cu instrumentarul tehnic al scenaristului si cu toate mijloacele prin care acesta ajunge sa creioneze un scenariu dupa care se va face un film. Toata teoria va fi aplicata punctual pe secvente din filme din cinematografia universala. Cursurile dureaza doua ore, se primeste diploma de participare, inscrierea facandu-se online, prin completarea formularului de inscriere sau prin trimiterea unui e-mail. Plata se face in avans foarte simplu, cu ajutorul unui card bancar sau direct la sediul fundatiei.

Lucruri ciudate care ar putea cauza moartea prematura

Lipsa actelor sexuale suficient de multe. Daca nu faceti sex indeajuns de mult riscati sa muriti prematur. Speranta de viata e infinit mai mare la cei care o fac zilnic fara sa clipeasca sau sa se gandeasca prea mult. Sexul regulat poate imbunatati circulatia sangelui, poate scadea tensiunea si imbunatati nivelul de colesterol bun din organism. Tot sexul e si cel mai bun regim de slabit. Doar 30 de minute de sex nebunesc alaturi de partener poate sa te ajute sa arzi 200 de calorii. Sexul te poate proteja de boli precum racelile si virozele pentru ca ajuta sistemul imunitar sa lupte mai cu putere. Si daca esti stresat, sexul te ajuta mult. Oxitocina eliberata in timpul actelor sexuale duce la relaxare si destresare prin stimularea producerii de endomorfine, hormonii fericirii. Sexul determina si productia de colagen, de unde si efectul de intinerire si energia din abundenta. Pielea intinereste si ea, e mai elastica, mai delicata. Femeile care fac sex regulat vor trai mai mult decat timidele sau cele care nu prea au chef de jocul de-a mama si de-a tata. Pe de alta parte, barbatii care au orgasm in timpul actului sexual isi reduc sansele sa moara prematur cu pana la 50%. Asa ca data viitoare cand faceti sex ganditi-va cat de mult va ajuta si cat de mult puteti trai daca petreceti zilnic cateva minute, ore in pat alaturi de partenera focoasa si super frumoasa.

Cursuri Engleza de Specialitate

Mediul de afaceri este intr-o continua schimbare, iar cultura si limba joaca un rol foarte important in dezvolatarea lui. Economiile emergente prezinta noi oportunitati, iar corporatiile angajeaza foarte multe persoane din tari diferite.

Competentele lingvistice s-au dovedit un instrument util pentru domenii ca: customer service, afaceri internationale, medicina, vanzari, industrie, etc.

Fiind cea mai importanta limba a mediului de afaceri international, limba engleza, la ora actuala, are un rol foarte important in dezvoltarea profesionala a angajatilor. Stapanind limba engleza la un nivel intermediar, poti foarte usor sa iti gasesti un loc de munca in alta tara, marindu-ti sansele pentru un trai si un viitor mai bun.

Daca vrei sa inveti sau sa iti aprofundezi cunostintele de limba engleza pentru domeniul in care esti specializat, poti urma cursuri de limba engleza de specialitate precum:

1. Cursuri de limba engleza pentru cadre medicale
Cursurile de limba engleza pentru medici specialisti si asistente medicale este conceput pentru a ajuta cursantii sa isi dezvolte vocabularul cu termeni si expresii din domeniul medical, precum si aspecte legate de gramatica si pronuntie. Daca vrei sa te angajezi in domeniul medical, intr-o tara vorbitoare de limba engleza, sa comunici cu pacientii eficient sau sa studiezi peste hotare in universitati specializate, atunci acest curs este perfect pentru tine.

2. Cursuri de limba engleza pentru domeniul IT 
Pentru angajatii din domeniul IT, cunoasterea limbii engleze de specialitate este extrem de importanta. Fie ca vrei sa comunici fluent in apeluri, conferinte, interviuri, sau sa iti imbunatatesti vocabularul si lexicul specific domeniului IT, un lucru e sigur, un curs de limba engleza de specialitate te va ajuta foarte mult.

3. Cursuri de limba engleza pentru firme de call-center sau outsourcing
In domeniul (BPO) cunoasterea limbii engleze la un nivel avansat este un criteriu obligatoriu de selectie. Cursanti care urmeaza cursul de limba engleza pentru call-center vor invata sa comunice mai bine cu clientii, sa isi imbunatateasca intonatia, vocabularul, accentul si gramatica si sa invete expresii specifice acestui domeniu.

4. Cursuri de limba engleza pentru ingineri si tehnicieni petrolisti
Un astfel de curs are ca obiectiv pregatirea specialistilor in extractie si rafinare care vor sa se angajeze in companiile mari, de profil, de peste hotare. Ca si in celelalte domenii de specialitate, pentru a reusi, trebui sa iti perfectionezi pronuntia, sa te familiarizezi cu terminologia de specialitate din Industria de Petrol si Gaze si stii sa comunici la locul de munca. 5. Cursuri de limba engleza pentru domeniul financiar-bancar Acest curs se adreseaza angajatilor bancilor si firmelor care activeaza in domeniul financiar-bancar. Limbajul si expresiile specifice acestui domeniu sunt foarte dificile, iar pentru o dezvoltare rapida si eficienta a comunicarii si intonatiei trebuie sa exersezi foarte mult.

De ce este bun cinismul - cele mai bune 5 replici

Cinismul sau scoala cinica a fost o scoala filosofica greaca intemeiata in secolul V i.Hr. de Antistene, un discipol al lui Socrate. Termenul „cinism” provine de la numele locului de reuniune al discipolilor lui Antistene, gimnaziul Cynosargos. Numele, s-a mai interpretat ca fiind inrudit cu cuvantul grec κύων / kuôn, care semnifica „caine”, in amintirea lui Diogene, considerat un alt fondator al cinismului si caruia i se spunea „Cainele”, aluzie la modul sau de a trai. scoala cinica alaturi de scoala cirenaica de cea megarica si cea eritreica sunt cunoscute sub numele de ‘’Micii Socratici’’. Aceste scoli au fost formate de elevi ai lui Socrate si sunt strans legate de problema sofistica.

Cinismul s-a distins printr-o manifestare care a sfidat orice conventie sau norma sociala. Cinicul pledeaza pentru viata naturala, apropiata de animalitate si acuza normele sociale impuse conventional, prin urmare impotriva firii. Filosofii cinici erau preocupati de problemele etice. Considerau ca scopul vietii este fericirea iar ea nu putea fi atinsa decat prin virtute. Cinismul antic implica o practica ascetica a virtutii. Aristotel spune ca parerea cinicilor era urmatoarea: nu se poate spune decat „un singur lucru despre un lucru”. Antistene sustinea ca unui lucru nu i se poate atribui nici un epitet, nu putem afirma propozitia „omul este bun” ci doar „omul este om” si „bunatatea este buna”. Concluzia lui Antistene este ca exista doar individualul senzorial si nu concepte generale. In Metafizica, Aristotel se refera la simplicitatea teoriei lui Antistene, teorie din care rezulta ca aproape orice propozitie este adevarata iar definitia conceptului imposibila. Reprezentantii cinismului sunt: Antistene, Diogene, Crates, Hipparchia, Metrocle, Monimos si Onesicritos. scoala cinica a avut o perioada de inviorare in secolul I. Desigur aceasta mica incursiune in istorie nu ne ajuta atat de mult la faptul ca cinismul din ziua de azi este la fel de unic ca si sarcasmul. care sunt insa diferentele dintre ele si care sunt cele mai specifice expresii? Este oare cu adevarat un om cinic, un om sarcastic - mai inteligent fata de altul care nu detine aceste abilitati? iata ce spune un blog inteligent despre sarcasm:  
Asadar am trasat coordonatele sarcasmului si ale cinismului, cum insa il putem pune in aplicare?! E drept ca numai unii oameni sunt in stare de cinism deoarece necesita o anumita inteligenta si aroganta, iar aroganta nu o capeti din nimic, insa si mai putini oameni sunt apti de sarcasm. Iata in continuare cateva expresii celebre sarcastice/cinice care pun bazele culturii noastre: nu avem probleme cu libertatea de expresie, am inventat chiar si expresii noi! de drag ce-mi esti, te-as baga in san, dar nu-ncapi de urechi (epica) te uiti ca bou’n rapa Nu spune prostii mereu, ci doar cand deschide gura. Nu trebuie sa te compari cu nimeni... toti sunt mai buni. Inteleg ce vrei sa zici, desi e evident ca tu nu intelegi. Un om cu Iq-ul tau ar trebuie sa aiba si o voce mai scazuta. Nu stiu de ce, dar de fiecare data cand deschizi gura incepe un idiot sa vorbeasca. Ai terminat de vorbit sau mai trebuie sa dorm? Mi-ar fi placut sa fii la TV ca sa te inchid. Cand vorbesti cu mine - fa-o cu gura inchisa Daca te fac prost ar fi o insulta adresata oamenilor prosti. Mai iubesti natura, chiar dupa ce ti-a facut? Ai nevoie de licenta ca sa fii asa de urata? Orice fata are dreptul sa fii urata, dar tu abuzezi de acest drept. Hai spune-ne tot ce stii. O sa iti ia doar 10 secunde. Cred ca ai un creier ca si nou, avand in vedere ca nu l-ai folosit niciodata... Stiu ca nu esti prostul nimanui... dar cineva o sa te adopte odata si odata. Ieri, te-am admirat toata ziua, la zoo. Felicitari pentru noua ta prietena... pacat ca nu o place nimeni! De obicei e nebun, dar are si clipe de luciditate cand e doar idiot. Ai o voce frumoasa, de ce o irosesti vorbind? Suferi de boala aia de a te baga in treburile oamenilor. Cum de doi oameni asa de frumosi ca voi.... au un copil asa de urat? Intodeauna mi-am dorit sa am pe cineva la care sa tin, sa il iubesc, sa imi fie prieten...Dupa ce te-am intalnit pe tine m-am razgandit. Trebuie sa recunosc ca ai adus religia in viata mea... Pana nu te-am cunoscut nu credeam in Iad! Cum trec zilele si ma gandesc ce norocos sunt... pentru ca nu esti aici ca sa mi le ruinezi. Multumesc ca ai fost o parte din viata mea... nu stiam ce e o viata de caine pana sa te intalnesc pe tine. Inainte sa pleci, poate ai vrea sa iei cutiul din spatele meu... porbabil o sa mai ai nevoie de el. Arati foarte bine pentru varsta ta... zici ca ai fi in viata. Cand eram impreuna ai spus ca ti-ai da viata pentru mine, acum ca ne-am despartit cred ca e cazul sa te tii de promisiune. Suntem prieteni de mult timp... ce ai zice sa renuntam? Sunt asa de trist fara tine... parca ai fi aici. Felicitari pentru bebelus... inca nu ai aflat cine e tatal? Prietenii tai voiau sa faca ceva special de ziua ta... asa ca ne-am gandit sa te trimitem la culcare. 

Cine are un creier mic, o gura mare si o parere de care nu tine cont nimeni? TU! De ce intodeauna oamenii prostii au o gura mare? Sper sa nu faci copii, ar fi pacat sa infestezi lumea cu prostia ta. Nu imi multumi ca te-am insultat, a fost o placere. Te ratacesti mereu in ganduri... e un teritoriu necunoscut pentru tine. Nu ma supar ca vorbesti asa de mult, atata timp cat tu nu te superi ca eu nu te ascult. Nu vreau sa te fac maimuta. De ce sa imi asum eu meritul pentru ceea ce ti-ai facut singur? As vrea sa te insult, dar nu cred ca te-ai prinde. Daca ai fi de 2 ori mai destept ca acum, ai fi un mare idiot. Sunt impresionat, nu am intalnit niciodata o minte asa de mica, intr-un cap asa de mare. Acum stim de ce unele animale isi manca copiii. Scuza-ma, ma confuzi cu cineva caruia ii pasa de ce spui tu. Acum e un moment potrivit pentru a deveni o persoana disparuta. Nu esti asa de idiot precum vorbeste lumea, esti mult mai idiot.