My Blog List

Un model 3D ajuta la prinderea pedofililor

Clientii de service laptop  care au copii apeleaza de multe ori la serviciul gratuit PickUp & Retun, prin care un curier ridica aparatul de la client si il aduce la sediul service, unde este updatat si apoi trimis tot prin curier inapoi la client, pentru a instala diverse aplicatii pentru protectia copilului. Parintii se tem din ce in ce mai mult de mediul online, atat din cauza materialelor la care poate avea acces copilul, cat si din cauza pedofililor.

In multe centre service laptop sector 2 suntem rugati sa blocam accesul la diverse camere de chat, ca urmare a cresterii ingrijoratoare a abuzurilor online. Multi pedofili folosesc internetul pentru a contacta copii si a le cere apoi sa se dezbrace si sa se masturbeze in fata camerei.
Tocmai pentru a-i opri pe acesti oameni, a luat fiinta Sweetie, o fetita filipineza, care face videochat. Nu te grabi – Sweetie este un model 3D, complet computerizat, o fata atragatoare, care sa le vorbeasca pedofililor pe limba lor, in timp ce o mana de programatori cu un tel nobil ii localizraza pe acesti barbati.
Cu ajutorul lui Sweetie au fost localizati si dati pe mana autoritatilor locale peste 1000 de pedofili, care abuzau de copii din tari sarace, precum Filipine, Tailanda ori Romania. Organizatia care a luat masuri in acest mod se numeste Terre des Hommes si a vrut sa remonstreze cum se pot prinde infractorii care fac turism de tip webcam cu copii. Pana la momentul inceperii campaniei Sweetie doar 6 pedofili online au fost condamnati pentru faptele lor in intreaga lume. Asa cum stiu numerosi clienti ai service laptop sector 2, numarul cazurilor de pedofilie online este intr-o crestere infioratoare, iar unii copii sunt abuzati si ucisi chiar in propriile case, dupa ce ii dezvaluie pedofilului “deghizat” unde locuiesc si daca mai este cineva acasa.

Daca si tu te temi de acest fenomen, ia masuri si contacteaza-ne pe www.coreit.ro pentru a modifica experienta online a copilului tau si a-l proteja de criminalitate.

Cum am intrat in contact cu reflexologia

Cu cativa ani in urma o cunostinta mi-a acordat o sedinta neoficiala de reflexologie in care a actionat asupra labelor picioarelor mele. Acea experienta mi-a deschis calea catre un nou mod de a face fata presiunii problemelor de sanatate de zi cu zi, precum si spre un nou fel de a simti. In acelasi timp am descoperit o noua directie in ceea ce priveste cariera. M-am simtit minunat dupa sedinta respectiva. Corpul meu parea atat de relaxat!

Experienta m-a impresionat atat de profund, incat m-am hotarat sa invat acea tehnica numita reflexologie. Am cumparat o carte despre aceasta de la un magazin din vecinatate care promova alimentatia sanatoasa si am inceput sa exersez tehnicile respective, aplicandu-le pe corpul meu si al prietenilor. Acestia erau niste cobai destul de dispusi la  exprimente si apreciau ceea ce le faceam.
Intre timp sora mea s-a imbolnavit, si a trebuit dusa la spital.
Eu mi-am facut aparitia cu manualul de la reflexologie in mana. Sora mea eram inca bonlava, insa destul de vorbareata si oarecum hiperactiva. Am inceput cu cateva tehnici de relaxare pe care le invatasem.
Ea a continuat sa vorbeasca in timp ce eu actionam pe picioarele sale. Dupa jumatate de ora, conversatia a luat sfarsit in momentul in care ea a adormit. Cand m-am intors, doua ore mai tarziu, in fata mea se afla o persoana linistita si relaxata, care m-a intrebat: ,,Ce mi-ai facut?’’. In urma acestei expriente, am inteles puterea refexologiei-daca a putut sa o relaxeze pe sora mea inseamna ca putea avea aceleasi efecte asupra oricui altcuiva!
Acum, dupa 25 de ani, dupa o serie de cursuri de reflexologie si dupa ce am aplicat tratamente pe picioarele catorva mii de persoane, cunosc puterea de vindecare a reflexologie.Am vazut-o manifestandu-se asupra prietenilor, familiei, clientilor, discipolilor, copiilor, precum si asupra altora care erau sceptici si chiar asupra animalelor.

Am actionat asupra picioarelor unor persoane de toate varstele, de la nou-nascuti la batrani de 95 de ani. Am predat cateva cursuri de reflexologie, atat pentru incepatori cat si pentru cei aflati la un nivel avansat. Am auzit numeroase povestiri minunate de la studentii mei in legatura cu efectele benefice ale reflexologiei asupra lor, a membrilor familiilor acestora si asupra prietenilor lor.

Contractul de inchiriere auto

Orice inchiriere a unui autoturism, indiferent de perioada pentru care se inchiriaza, se face in baza unui contract de inchiriere, care stabileste foarte clar termenii si conditiile tranzactiei. De obicei partile intre care se incheie un astfel de contract sunt Locatorul (in general persoana juridica – firma de la care se inchiriaza) si Locatar (persoana fizica sau persoana juridica), acesta din urma primind masina spre folosinta pentru o anumita perioada de timp, ce urmeaza a fi stipulata in contract.

Nicio firma de inchirieri auto Bucuresti, - fireste, vorbim despre firme serioase, cu experienta asa cum este si rentbucuresti.ro – nu va va inchiria o masina fara un astfel de contract, in care sa fie precizate toate taxele, eventualele penalizari si cazurile de forta majora ce pot interveni.
Contractul va cupinde datele de identificare ale Locatorului si Locatarului, toate datele masinii care face obiectul contractului, si de asemenea se va preciza unde urmeaza a fi folosita masina – pe teritoriul tarii sau in afara acestuia (daca firma de inchirieri auto are o astfel de politica).

Tot in contractul de inchiriere a autovehiculului vor trebui mentionate aspecte legate de preluarea si de returnarea masinii. Vorbim aici despre data, ora, locul ridicarii si returnarii masinii, starea generala a autovehiculului si starea rezervorului. Atentie la acest capitol din contract, pentru ca aici apar de obicei penalizari, care de regula sunt mentionate in contract dar sunt usor de trecut cu vederea daca nu se citeste cu atentie actul inainte de semnare. De obieci se platesc taxe suplimentare pentru returnarea autovehiculului la alta ora si data decat cea convenita prin contract, dar si in alt loc. De asemenea, se platesc taxe pentru returnarea masinii cu rezervorul golit sau nu la aceeasi capacitate cu starea de la inchiriere. Pentru avarii aduse masinii, exista desigur garantia, care face obiectul unui capitol aparte din contract.

Garantia perceputa de catre firmele de inchirieri auto este in general un depozit pe cardul clientului. Practic, suma perceputa ca garantie se blocheaza un termen dat (stabilit prin contract), pana ce se fac verificarile legate de starea masinii la returnare si se stabileste daca s-au adus sau nu avarii autovehiculului.

Despre cursele de masini

Spre surprinderea unora, sotului chiar ii plac cursele auto si moto...de ce? foarte greu de dat un raspuns clar… poate datorita efortului pe care il depun acei 20 de oameni care iau parte la cursa… Unii ar spune ca vezi Doamne ce greu e sa conduci o masina,  sau o motocicleta timp de o ora si ceva, poate doua ore… dar incercati sa faceti asta la capacitate maxima, daca nu in realitate incercati un simulator, si va garantez ca va veti schimba parerea.

Poate ii plac cursele de masini si auto pentru a vedea  cum evolueaza tehnica, sa vada ce limite se pot atinge… dar si asa daca luam in considerare faptul ca recordul de viteza, intr-o cursa de F1,  inca ii apartine lui Jean Alesi de acum vreo 15 ani, oare la ce evolutie a tehnicii asistam… Nu sunt doar bani investiti aiurea….?
Ei bine sincer va spun ca nu.  Si asta pentru ca in ziua de azi se pune foarte mult accent pe siguranta, si deoarece acum 10 ani era foarte periculos sa conduci o masina de curse, s-au luat masuri care sa sporeasca siguranta pilotilor, iar acele elemente de siguranta in cativa ani se vor folosi si la masinile de serie care le va putea cumpara oricine… Asa ca vizionare placuta…

Valea Loirei – Castele, Istorie, Cultura

Agentiile de turism din Romania, dar nu numai, popularizeaza ca destinatii turistice in Franta castelele de pe Valea Loirei si desi e drept ca sunt unele dintre punctele de interes cele mai cautate in Franta, la fel de adevarat este si ca celebrele si numeroasele castele de pe Valea Loirei vin la pachet cu si mai multe „comori” de descoperit de catre turistii avizi de frumos si de cunoastere.

Valea Loirei inseamna peisaje superbe, inseamna rauri, inseamna orase incarcate de istorie si pline de viata (Orleans fiind numai unul dintre ele), inseamna cetati medievale – Chinon sau Loches, inseamna satucuri incarcate de frumusetea locurilor, inseamna parcuri naturale precum cele din Anjou sau La Brenne, dar si delicatese incredibile si unele dintre cele mai bune vinuri din Franta. Inseamna mostenire culturala, inseamna istorie, inseamna traditie si simt estetic deosebit. Poate ca nu intotdeauna o vacanta in Franta poate fi atat de lunga pentru a permite o vizita la castele de pe Valea Loirei, poate ca unii vor opta pentru Paris exclusiv, sau poate altii vor prefera Riviera Franceza sau cateva zile la Disneyland, insa in mod cert cateva zile petrecute pe Valea Loirei vor fi o experienta de neuitat. Iar la asta va contribui si asistenta pentru planificarea vacantei oferita de aeroshuttletransfers.ro, cei care in egala masura se pot ocupa si de transferul de la aeroport la locatia unde va este asigurata cazarea, dar si de alte transferuri, in functie de preferinte.

De asemenea, cu Aero Shuttle Paris Transfers daca va aflati in vacanta la Paris puteti opta si pentru o excursie la castelele de pe Valea Loirei, care va include opriri la trei dintre cele mai celebre dar si cele mai frumoase castele de aici – este vorba despre castelul Chenonceau, Castelul Chambord si Castelul Cheverny. Vizita la castele va dura 14 ore, iar itinerariul se va putea alcatui in functie de doleantele turistilor, care bineinteles vor beneficia si de sofer-ghid. 

Curatenia generala - o faci sau nu?

Asta cu curatenia generala ma dispera. La mine in casa nu e luxul din lume, dar nici nu pot sa zic ca e mizerie. Dezordine, da e. Zilnic. Cu doi copii in casa, e cam greu sa am casa aranjata zilnic. Si sunt putini oamenii care inteleg asta. Din pacate. Eu fac curatenie generala, o data sau de doua ori pe an. Evident, de Pasti si de Craciun. In rest, fac curat. Adica spal pe jos, sterg praful, aspir, chestii de genul asta. Nu imi place sa trag tot de la loc. Nu sunt genul de om care sa aiba casa luna si bec, 24 de ore din 24. Poate am zile, cand nu imi spal aragazul o saptamana. Nu am timp, chef, sau efectiv mi-e lene. Si daca fac lucrurile astea, cand nu am chef, se vede ca le fac de-a moaca. Poate veti zice ca e o chestiune de principiu, sa fie casa luna. La mine nu e luna. Mie imi place sa nu ma uit la treburile astea cand merg la cineva. Nu judec omul dupa cat ii e de curata casa. Pana la urma toti suntem diferiti, avem, stiluri diferite de a gandi, de a fi, de a exista pur si simplu. Mama face curatenie, tot timpul. Poate are si timp. Eu prefer sa-mi petrec timpul cu fetele, decat sa fac curat. Prefer sa stau afara cu ele si cu sotul, si cand arde, fac si curat. Asta nu inseamna neaparat ca la noi in casa sta praful de 3 degete pe dulap. Pur si simplu, fac curat atat cat pot, si cat imi permit fetele. Cand am chef si ma apuca, fac din casa mea un spital. Ce-i drept rar! De ce? Fiindca in nici 5 minute, totul e la loc. Si mi se pare ca am muncit degeaba. Stiu femei care fac curatenie generala o data pe saptamana. Toata stima si respectul pentru ele.

Informatia si efectele ei asupra populatiei

Considerata de la sursa la receptor, informatia trece prin mai multe filtre si nu in ultimul rand prin mai multe etape. Astfel putem sa mentionam ca informatia trebuie intai obtinuta, apoi selectata, apoi verificata elaborata si editata, tiparita si difuzata in cele din urma. Multe ziare, reviste cat si site-uri de informatii publice omit unii dintre acesti pasi si cu siguranta etapa de selectie si in unele cazuri si cea de verificare raman intr-un con de umbra din care nici macar nu isi solicita dreptul.

Multi dintre autorii acestor informatii transmise isi respecta prea mult libertatea de exprimare si tind catre extreme insa sunt si autori, jurnalisti mai degraba spus, care isi fac treaba cu multa demnitate si cu o constiinta extrem de curata. Cel putin in presa online gasim informatii care ne inunda mintea si avem si noi, ca si cititori, dreptul, la randul nostru sa o selectam. Faptul ca multi selecteaza eronat nu este o problema a societatii ci reprezinta o problema de atitudine si de abordare a celor care transmit. Insa pe stiri-presa-online.ro aveti sansa sa intrati in posesia unor informatii relevante, care va deschid mintea, va incurajeaza, va prezinta fapte reale si de interes. Dreptul la libera exprimare este al tuturor, insa apar prea multe conflicte intre surse si autorii materialului la final, iar aici cineva trebuie sa cedeze, insa la final stam sa ne intrebam, ce ar mai fi presa daca oamenii care o fac sa functioneze ar ceda? Pe de alta parte dreptul la informare cuprinde si dreptul jurnalistului, al autorului de a selecta numai informatiile de interes public iar acesta presupune o libertate de a filtra aspecte esentiale ale informatiei transmise de sursa, dar si libertatea de a aprecia oportunitatea acesteia.

In fond libertatea de exprimare a presei este subordonata dreptului la informare, iar regulile care guverneaza trebuie sa asigure nu doar corectitudinea informatiei, ci si calitatea acesteia.

Roata se intoarce, viata merge mai departe…

Cand esti „pe val” e intotdeauna o binecuvantare. E un sentiment pe care putini il pot descrie in cuvinte, iar cei care reusesc sa o faca nu au suficient de multe cuvinte sau curaj sa exprime tot ceea ce simt la un moment dat. Succesul nu vine niciodata asa, pe nepusa masa. El are un pret; mai mic, sau mai mare, dar exista. Asa cum o poveste buna nu poate sa se incheie fara un final apoteotic, socant, asa si in viata, de foarte multe ori, roata se intoarce…

Am stat si m-am gandit daca sa scriu randurile astea destul de mult timp. La inceput am ezitat, insa am gasit puterea sa „tes” o poveste de viata aproape ireala. Povestea incepe cu doua intrebari: Ce ati face daca unul dintre parinti, in cazul de fata, mama, cea care v-a dat viata, s-ar sinucide intr-o buna zi, macinata de o boala de nervi si de disperarea unui viitor innegrit de taciunele saraciei? Ati mai avea puterea sa continuati sau v-ati opri si ati depune armele? Un prieten foarte bun a avut un singur raspuns la intrebarile astea tulburatoare, socante: „Viata merge mai departe. Trebuie sa mearga. Niciodata roata nu se va opri. Nu are voie sa se opreasca…”. Dupa ce a trecut prin clipele tulburi ale socului de a-ti pierde mama intr-una dintre cele mai neasteptate situatii, dupa ce a plans, dar niciodata nu s-a plans, dupa ce si-a spus „Nu mai pot. Nu mai vreau.”, a reusit sa se adune, sa puna prima caramida la baza unui suflet sfasiat, macinat de durere. Si s-a ambitionat „sa-i fie bine”, sa simta iarasi „ca traieste”, ca „respira viata in fiecare secunda”. Astazi, dupa cativa ani de lupta continua cu el insusi, cu viata, cu societatea, prietenul despre care va vorbeam a ajuns departe, asa cum si-a dorit. E CEO intr-o companie importanta din Romania, isi traieste viata plimbandu-se prin lumea larga, vazand, simtind, traind… Dupa prima zi de munca in acest post, m-a sunat si mi-a zis atat: „Asculta, daca vreodata vei fi tentat sa te lasi coplesit de nenorocirile si greutatile vietii, adu-ti aminte atat: nimeni, dar nimeni, si nimic, absolut nimic nu te poate opri sa traiesti cu sufletul, sa-l hranesti, sa-i dai motive sa «infloreasca». Viata ti-a fost data s-o traiesti, sa iubesti fiecare clipa, sa duci razboaie pe care numai tu sa le castigi…”.

Asadar, nu va sfiiti, nu renuntati sa luptati atunci cand dati de greu, cand totul in jurul vostru e ruina. Treceti peste orice, pentru ca puteti, fiecare dintre noi avem in noi puterea sa facem asta. Roata se intoarce, viata merge mai departe…