My Blog List

Sfaturi pentru achizitionarea unor camasi pentru barbati

Cand barbatii pornesc singuri in cautarea hainelor perfecte, dezastrul poate apare la orizont, in unele cazurilor. Domnii, vanatori la origine, au o multime de calitati care ii fac sa exceleze in domenii precum sofatul, afacerile ori sportul, insa cupararea de camasi barbati online este o adevarata incercare pentru ei, cei care nu disting bine nuantele si nici nu dau prea multa atentie modei.
Asadar, fiti atenti la urmatoarele sfaturi, dragi baieti care trebuie sa adaugati cateva camasi garderobei voastre.

Cauta inspiratie in revistele de moda si in cataloage. Atunci cand esti in plina sesiune de shopping, urmareste outfiturile complete pe care le prezinta magazinele online si observa modul in care expertii in moda au combinat diverse articole vestimentare. Pe siturile care comercializeaza camasi barbati online poti gasi ansambluri complete de costume care se potrivesc cu respectiva nuanta ori model. Profita de ofertele speciale si achizitioneaza mai multe exemplare dintr-un singur articol vestimentar, in diferite nuante ori imprimeuri, pe care le poti combina cu acelasi pantalon sau blug. Cand pornesti in cautarea unor oferte de camasi barbati online verifica daca modelele pe care le-ai ales sunt incluse in promotii, care te avantajeaza atat financiar, cat si din punct de vedere al modei.

Verifica de mai multe ori tabelul de marimi cand achizitionezi camasi barbati online, fiindca acest articol vestimentar trebuie sa ti se potriveasca perfect, spre deosebire de alte articole, de eemplu tricouri, care pot fi cu 1-2 numere mai mari. O camasa trebuie sa nu fie larga, dar nici prea stramta, ambele extreme fiind o mare bila neagra atunci cand participi la un eveniment important. O camasa nepotrivita poate chiar sa-ti distruga cariera: un barbat care nu poate sa se descurce printre ofertele de camasi barbati online are sanse mari sa nu se descurce cu un proiect mare.
Daca ai dubii in privinta culorii unei camasi barbati online, alege intotdeauna albastrul. Studiile au demonstrat ca aceasta este culoarea perfecta pentru barbati si ii face sa arate mai atragatori in ochii femeilor. Bleu ori albastru ultramarin, ori chiar tonuri de bleumarin cu tente de gri-petrol, toate te vor complementa, indiferent ce culoare au ochii tai sau parul. Evita totusi camasile in culori fosforescente.

Inarmat cu noi cunostiinte despre camasi si shopping online, testeaza-ti abilitatile de a-ti imbogati garderoba cu noi tinute moderne si stilate vizitand www.ppt.ro

Publicitate sau reclama?

Zi de zi auzim la tv sau la radio urmatorul mesaj: „luam o pauza de publicitate”, „urmeaza reclame, revenim”. V-ati intrebat vreodata cat de corect este. Vorbim de publicitate sau de reclama? Aparent, intre ele, in vorbirea comuna, exista o relatie de sinonimie. Spui publicitate sau reclama, in capul nostru e aceeasi chestie. Problema e ca exista diferente majore intre cele doua cuvinte. Reclama implica o plata, publicitatea este gratuita. De exemplu ce vedem in ziare, la tv (de exemplu, un spot tv la un anumit iaurt), e reclama, s-a platit pentru ea. In momentul in care sa spunem ca suntem autorul unei carti despre mancarea sanatoasa si vine un reporter care ne intreaba despre ea, atunci facem publicitate cartii, nu reclama-nu am platit nimic sa vina reporterul la mine. Publicitatea e mai mult indreptata spre individ, pe cand reclama este folosita mai mult de corporatii, companii mari.

Un alt exemplu: in Vrancea sunt uneori cutremure mai mari; cand intr-un anume ziar apare informatia ca un cutremur de x grade a zdruncinat Vrancea avem ceea ce se numeste „publicity” (publicitate), nu reclama (nimeni nu promoveaza un serviciu turistic de exemplu spunand: „nici nu stiti ce pierdeti daca nu veniti in Romania si asistati la un cutremur de x grade”). Pe de alta parte, publicitatea poate implica si reclama (ceea ce in engleza poarta denumirea de „advertising)-ne castigam publicitatea, nu platim nimic pentru ea, apeland la reclama, atragem atentia asupra noastra.

Totusi, exista si o asa numita publicitate care poate fi controlata. De exemplu brosurile sunt o forma de publicitate controlata de cei care le fac. Pana la urma, reclama implica un efort sustinut pentru a disemina un anume mesaj, un anume comportament de consum catre publicul larg, pe cand publicitatea presupune aflarea unei informatii, unui mesaj de catre un public anume fara nici un efort din partea initiatorului mesajului. Deci, ce nu implica informatia ce vizeaza interesul public e publicitate…

Stiluri si idei pentru designul interior al apartamentelor

Precum stilurile din moda vin si pleaca, designul interior este afectat de diverse trenduri si idei. Insa fiindca romanii nu sunt obisnuiti sa schimbe interiorul caselor dupa trenduri din diverse motive, cel mai frecvent fiind lipsa resurselor, prefera sa mearga la sigur cu un design traditional.
Insa investitia in apartamente 5 camere este una importanta, iar asemenea locuinta merita un design modern, conform noilor tendinte. Noi am gasit 5 stiluri aparute in anul 2014 care nu se vor demoda curnad si pe care le poti adopta cu usuinta. Mai mult – sunt foarte versatile.

Exteriorul in interior este o tendinta noua care face furori in intreaga lume. Numerosi designeri sunt angajati de catre proprietarii de apartamente 5 camere pentru a aduce gradinile in casa si a insufleti camerele cu plante. Omul modern se intoarce la origini cu slow food, alimente organice si o casa inspirata din natura, astfel ca nu ezita sa creezi munti artificiali ori sa integrezi un izvor in camera de zi. Leaganele si hamacele din liane sunt moderne, durabile si romantice, in timp ce mochetele in tonuri pastelate de verde praz amintesc de gazon.
In ton cu primul trend al anului, sunt foarte apreciate tonurile naturale, precum bej, grej si crem. Acestea au fost de multi ani la moda in ce priveste amenajarile interioare si multe apartamente 5 camere sunt vandute amenajate si mobilate in aceste tonuri neutre. Motivul pentru aceasta pasiune este acela ca poti schimba si adauga diverse stiluri si culori intr-o camera decorata in tonuri naturale. Spre exemplu, poti combina acest stil cu primul ori poti adauga acesorii mov pentru o tusa de culoare. Posibilitatile sunt nenumarate.

Motivele folclorice sunt un alt trend nou, care face ravagii in moda de niste ani buni. Daca iti este teama ca moda nu va dura prea mult, poti apela la accesorii cu imprimeuri etnice, in timp ce proprietarii indrazneti vor gasi inspiratie in colorarea peretilor, alegerea mobilei si a carpetelor in folclor. Aceasta tendinta are avantajul libertatii de exprimare, fiindca poti alege motive turcesti, arabesti, africane sau chiar australiene, inspirate direct din pesterile vechilor aborigeni.
Cuprul este o alta reminiscenta a trecutului care s-a intors sa bantuie prezentul designului interior. Cazile din cupru, accesorii de bucatarie, baie ori chiar pentru restul camerelor sunt deja la mare pret, fiind noul retro in ce priveste amenajarea generoaselor apartamente 5 camere. Insa, ai mare grija la executia respectivului obiect, fiindca aceasta face diferenta intre arta si esec total.

Canapelele din raiat sunt noua moda preferata a designerilor in ce priveste decorul unei case. Din garderoba pana la canapea nu a fost decat un pas mic pentru acest material pretentios, insa se pare ca nu va regresa in urmatorii ani, asadar il poti adopta cu incredere. Cel putin, daca nu ai copii sau animale, caz in care va fi dificil sa intretii mobilele. Insa poti apela la accesorii imbracate in catifea raiata.
Combina aceste noi trenduri si foloseste-ti imaginatia pentru a crea decoruri unice in noua ta casa achizitionata cu ajutorul newtown.ro, decoruri care sa se muleze personalitatii tale si a celorlalte persoane care locuiesc in casa.

Unde este casa noastra?

Ce se intampla cu noi cand murim? Moartea inseamna sfarsitul, punctul de final al nostru, dupa care nu mai e loc de nimic sau e doar sfarsitul etape si inceputul alteia? Ce inseamna pacat? Sa nu ai grija de tine e la fel de rau cu a vorbi urat, a te comporta urat cu oamenii, a dusmani, a minti? Acestea si multe alte sunt intrebari la care incearca sa raspunda filmul brazilian ”Nosso Lar”, care in traducere inseamna Casa Noastra.

Filmul este facut dupa o carte scrisa de Chico Xavier, pe numele sau real Francisco de Paula Candico, un medium foarte celebru in Brazilia, care de-a lungul vietii sale a scris 468 de carti, vandute in peste 40 de milioane de exemplare in toata lumea, 30 dintre cartile sale fiind traduse in 33 de limbi.Chico Xavier a scris toata viata sa despre viata de apoi, despre Universul in care traim si legile sale, despre ce inseamna omul si ce se intampla cu el dupa moarte, despre scopul nostru pe Pamant si reincarnare. Filmul Nosso Lar, ecranizat cum spuneam dupa cartea lui Xavier cu acelasi nume, are ca personaj principal un medic care, dupa moarte, se trezeste in ceea cel el numeseste mai apoi ”un fel de Purgatoriu”. Un loc in care este intuneric si in care durerea este prezenta peste tot, dar mai ales simtita la o intensitate foarte mare. Durerea pare fizica sau e resimtita asa, dar e mai degraba psihica si are legatura cu remuscarile pe care fiecare le are in legatura cu felul in care si-a trait viata pamanteana. Totul este foarte clar si totul doare, chiar si lucrurile aparent marunte, banale si pe care nu le credem nocive, cum ar fi faptul ca in viata pamanteana nu avem grija nici de corpul nostru material, dar nici de spiritul nostru. In scenele in care Andre Luiz, personajul principal, se afla in Purgatoriu, toti cei de acolo ii striga Sinucigasule. Privitorul nu stie initial daca el s-a sinucis sau nu, dar afla pe parcurs ca sinugicaj nu e doar cel care recurge la gestul final, de a-si lua viata, ci e si cel care se indreapta catre moarte singur, cu buna stiinta, voit, prin lucrurile pe care le face in viata de pe Pamant - prin noptile petrecute cu alcool, femei, droguri, tutun, practic prin excesele pe care le face.

Nosso Lar vorbeste despre faptul ca omul nu este doar materie, ci este spirit si este energie, care ramane vie si dupa martea corpului fizic. Viata pe Pamant, spune Xavier, este practic o scoala pe care fiecare dintre noi trebuie sa o absolvim, pentru a putea trece la un nivel superior, iar viata pe care o traim este viata pe care noi ne-o alegem, dinainte de a ne naste, in functie de lectiile pe care vrem sa le invatam pentru a putea trece la un nivel superior. In plus, Nosso Lar vorbeste despre faptul ca schimbarea poate aparea oricand, daca ne-o dorim cu adevarat si ca chiar si dupa o viata traita in intuneric, putem avea acces la lumina, cu conditia sa ne rugam pentru noi, sa ne caim cu adevarat si sa ne dorim cu adevart schimbarea, chiar daca asta inseamna si sa trecem prin suferinta. Practic, desi nu invoca un Dumnezeu concret, dintr-o anumita religie, Xavier vorbeste exact despre ceea ce vorbeste si Biblia crestinilor, dar si celelalte religii. Vorbeste despre viata ca o etapa premergatoare altei etape, o etapa initiatica, in care, pentru a ajunge la destinatia dorita, va trebui sa facem alegerile corecte.

In functie de drumurile pe care le luam in viata asta, avem acces la o continuare mai buna sau mai rea, avem acces la lumina sau la intuneric. Raiul si Iadul exista si in viata de aici si in cea de apoi si numai noi suntem cei care alegem unde vrem sa fim, sa existam. Nosso Lar este un film care merita vazut cu mintea deschisa, fara a insemna ca trebuie acceptata filosofia expusa in el ca un adevar absolut, concret si care nu trebuie demonstrat, ci trebuie vazut ca o alta viziune asupra unor adevaruri la care nu avem acces si pe care nu le vom sti niciodata, cel putin in viata asta, cu adevarat.

Alegeti invitatiile de nunta care va reprezinta

Nu toata lumea apeleaza la internet pentru diverse servicii, insa sunt tot mai multi cei care o fac si au cele mai frumoase rezultate. Internetul sau cel putin serviciile online iti permit sa castigi timp mai mult pentru tine, sa iei o decizie mult mai practica, deoarece poti sa obtii mai multe informatii, sa compari, sa afli mai multe lucruri in acelasi timp, iar pe toate le poti face de acasa.

Tocmai din acest motiv - trebuie sa fiti constienti ca informatia este atat de diversa incat adesea poate parea de o imensitate absurda, iar daca tot doriti sa apelati la serviciile de internet, atunci nu ezitati sa cautati si invitatii concept natalie shop. Acestea sunt extrem de frumoase, lucrate cu mare atentie si cu dedicatie, fiind disponibile pentru mai toate buzunarele si toate gusturile. Invitatiile de nunta cele mai apreciate in prezenta par sa fie de doua categorii. Pe de o parte avem invitatii care au o nota de sobrietate, o tenta eleganta, rafinata, acestea avand de exemplu o fundita rosie, pe un plic negru iar inauntru totul simplu, scris cu o caligrafie excelenta,  insa pe de alta parte avem si invitatiile care sunt mai funny, am putea spune, deoarece ele contin personaje animate, desenate si citate vesele. Aceste invitatii pot fi facute sub mai multe forme, de exemplu cu mireasa desenata care isi trage mirele catre altar, o mireasa care isi bate mirele la fotbal sau castiga in fata lui cu ceva anume, un mire cu sticla in mana in genunchi in fata miresei si multe altele.

Oricare ar fi insa modelul pe care il alegeti cert este ca acesta trebuie sa va reprezinte din plin si sa va ajute sa descrieti cat mai bine ce inseamna evenimentul pentru dvs si ce asteptari aveti de la seara cu pricina.

Mirc-ul

Imi   amintesc si acum ce retele de socializare existau cand eram eu mica. Niciuna :))). Cand am ajuns, insa la liceu, a aparut ceea ce atunci se numea MIRC. Cred ca toata lumea isi aminteste, de aceasta etapa a calculatoarelor ca sa le zic asa. Nu imi permiteam sa merg la un Internet Caffee, decat foarte rar. Si cand mergeam nu puteam sta decat maxim jumatate de ora. Tin minte ca o data am mers pentru o jumatate de ora, si am depasit termenul, noroc cu o prietena ca, mi-a platit ea timpul pe care l-am depasit.
       
La liceu insa aveam ore de informatica si cand nu venea profu, mai puteam sta si noi pe mirc. Era tare interesant, sa stai sa povestesti cu oamnei de peste tot din lume.Macar asa invatm pe langa limba engleza si cultura oamenilor din tara respectiva.Ma rog, cultura, ce puteam invata si noi pe mirc.Tin minte ca atat de multi tineri incercau sa intre pe canalele de chat, ca se bloca efectiv canalul respectiv si nu mai puteai intra deloc.

Cine nu isi mai aminteste oare: asl, pls? Mie, mi-a luat ceva timp, pana sa inteleg de le ce vine asl, pls-ul asta :)))). Apoi dupa cativa ani, cand ne-am bagat si noi internetul, am vrut sa intru din nou pe mirc. dar nu mai era aceeasi atmosfera. Era, mai liber, sa zic asa.. Motiv pentru care nu am mai intrat. Sau mai bine zis, nu am mai folosit mircul pentru conversatii, cu altcineva. Il foloseam ca sa ma joc Trivia. Imi placea sa joc acest joc, fiindca imi stimula imaginatia. Si rapiditatea la tastare. Desi la un moment dat m-am prin ca intebarile se repetau. Prin urmare am renunat si la asta.

Pachete de sarbatori la Pastravaria Albota

De sarbatori multi oameni vor sa plece cat mai departe de casa sa se relaxeze si toata lumea cauta cele mai bune oferte de concedii, chiar cu luni bune inainte de a veni sarbatorile. Toti vor sa petreaca in familie cu mult fast si veselie, iar romanii s-au aratat tot mai dispusi in ultimii ani sa cheltuiasca sume mari de bani pentru simplul lor amuzament sau distractia celor dragi. Astfel au aparut si serviciile de cazare cu toate pachetele incluse cat si foarte multe oferte care vin cu activitati extra.

Una dintre cele mai variate oferte este reprezentata de pachete sarbatori Pastravaria Albota, tinand seama de faptul ca activitatile si mediul in care acestea se pot desfasura, au nu numai o diversitate impresionata insa au si o calitate aparte. Astfel, fie ca este vorba despre zilele de Paste, fie ca este vorba despre zilele de Craciun, gasiti pachete sarbatori Pastravaria Albota la preturi bune, unde va puteti bucura de mancare traditionala si de bucate alese, gatite de cei mai iscusiti bucatari, iar daca sunteti pasionati de mancarea de peste atunci cu siguranta puteti comanda un mediu intreg din aceste preparate deoarece pastravaria pune la dispozitie zilnic cele mai proaspete produse. Cat despre cei care prefera doar sa stea in aer liber si sa profite de peisajul absolut fabulos al muntilor Fagarasi, pot merge de sarbatori sa beneficieze de oferte bune de cazare, cat si de foarte multe pachete avantajoase sarbatori Pastravaria Albota.

In cadrul complexului aveti sansa sa faceti si sport si sa va relaxati la sauna sau in jacuzzi, iar daca doriti sa va plimbati printre munti atunci aveti doua variante la alegere, si anume, puteti sa mergeti cu bicicleta sau sa mergeti cu calul, iar seara sa stati alaturi de persoana iubita langa un foc de tabara ori puteti dansa pe o muzica populara alaturi de toti oaspetii iubitori de folclor.

Casa sau acasa?!

Exista, fara indoiala, un mod prin care fiecare dintre noi isi reprezinta la o prima vedere casa,  prin prisma profesiei sale. Astfel pentru un constructor, casa poate sa fie un acoperis sustinut de pereti, pentru juristi casa presupune domiciliul comun al sotilor, pentru constructorii marilor santiere reprezinta locul unde se sapa marile fundatii ale unor noi ctitorii. Toata lumea are un loc care de oriunde ar veni sau ar pleca, poate sa fie numit casa, ori acasa. Pentru unii casa reprezinta locul in care au crescut, pentru altii reprezinta locul in care si-au trait stdentia. Casa poate sa fie un oras, o casa parasita, un bar sau o simpla gradina.

Pentru ca oriunde am fi purtam cu noi prin ani si lume un loc al nostru de suflet si de frumusete pe care ne place sa il numim “acasa”. In dulcele nostru grai romanesc, insa, cuvantul casa, poate sa fie cu un imens stejar batran sau cu un brad ale carui cetini sunt intotdeauna pline de viata. In intimitatea afectiva a romanilor casa propriu zisa - imprejmuirea, cladirea ca atare, dar si interiorul sau, caminul, vatra, lumina, semnifica spatiul nostru de suflet, si de odihna, care de oriunde am fi in lume, ne striga si ne cheama inapoi, deoarece ne este vesnic dor. “\Casa de piatra” este strabuna noastra vorba si urare pentru tinerii casatoriti, urare care inchide in ea indemnul la trainicia si la rezistenta unitatii familiale fata de toate incercarile posibile ce vor veni de-a lungul vietii.

Poate ca noi, romanii, pastram notiunea de casa sau de “acasa” rostita cu alta duiosie si inflacare de suflet, inchizand pe rand ca intr-un sipet, locul natal, plaiul copilariei, casa parinteasca, blocurile pe langa care am crescut. Pare curios cum peste ani si ani oamenii maturi, cand spun acasa mai pastreaza in suflet undeva, chiar daca destul de ascuns, asezarile de alta data, satucurile inundate de soare, de aroma de fan si de gutui. Pare curios, ca oriunde ne-am duce, ca si adulti, “acasa” ramane tot casa parintilor, ori cel putin locul in care acestia sunt. Purtam, prin noi si prin ani, satul, orasul, ulita copilariei, strazile prin care am crescut, oamenii de alta data, de parca totul ar continua sa existe, asa , ca atunci demult. In amintiri - satele  copilariei mele sunt sate marunte, sate ingropate de verdeata vara, gata sa le strangi in podul palmelor cu drag. Sunt satele in care am copilarit - satele bunicilor…
In ritmul alert al vietii, resimti in special acum, in pragul mileniului III, interesul familiilor, al femeilor in special pentru crearea acelui spatiu de dor, de tihna si de frumusete, ne preocupa cu aceeasi imensa insetare pe care o aratam pentru tot ceea ce este nou.

Interesul nostru pentru confortul maxim al locuintei, pentru crearea unei intimitati unice, a unei personalizari aparte, a fiecarei locuinte, cu tot ce decurge din aceste precepte, incepand de la conceptia constructiei si terminand  cu cele mai marunte detalii, ca rezolvarea practica a unor probleme mobiliare, de dotare cu aparatura moderna, ne ocupa timpul  indiferent de profesia pe care o avem.
Este si aceasta poate una dintre formulele cu care, organizandu-si locuinte - omul modern cauta la acel sfarsit de mileniu sa isi rezerve cat mai mult timp pentru instruirea sa, pentru participarea la viata culturala, pentru receptarea pe cat posibil a imensei explozii informationale.

Plantele benefice pentru casa

Daca despre unele dintre plantele pe care oamenii le cresc in apartamente se spune ca sunt adevarati vampiri energetici, exista si plante care sunt considerate a avea efecte benefice pentru casele in care cresc. Una dintre acestea este probabil cea mai intalnita planta din apartamentele romanilor, si este vorba despre ficus. Ficusul este responsabil pentru absorbtia formaldehidei din zugraveala sau din tapet, absorbind compusii organici volatili care se folosesc de obicei in compozitia adezivului pentru tapet sau chiar pentru mochete. Cu alte cuvinte face mediul in care traim mai putin toxic. Tot datorita ficusului este eliminata energia negativa din casa si la fel si starile de furie.

Tot la categoria flori de apartament, o planta foarte intalnita in casele romanilor este muscata. Muscata este in topul preferintelor nu numai pentru aspectul sau estetic deosebit, ci si pentru faptul ca este un foarte bun „remediu” impotriva migrenelor si starilor de rau, si emana energie pozitiva.
Cactusul are si el importante proprietati energetice si mai mult decat atat, ajuta la inlaturarea energiei negative intr-o incapere, chiar si a celei degajate de aparatura electronica (televizor, calculator etc).

Desi mai greu de crescut, Bonsaiul este si el o planta benefica in apartament. Stimuleaza perceptiile senzoriale, dezvolta latura spirituala mai degraba decat pe cea materiala, dezvolta intuitia si echilibreaza energiile din casa. Modul cum sunt ingrijiti, modul in care sunt tunsi si hraniti, conteaza foarte mult pentru acesti arbusti, iar despre ei si intretinerea lor exista nenumarate carti si articole utile.
Un alt segment important este cel al florilor pe care le tinem in vaza, si despre care multi spun ca sunt condamnate la moarte fara rost. Se pare ca aceste flori odata taiate si puse in vaza raspandesc in incinta in care sunt tinute energia lor, dar odata ce incep sa se ofileasca absorb energia din casa, efectul lor fiind chiar invers, iar ele devenind consumatori de energie.

Cum sa va perfectionati abilitatile in marketingul online

Studiati un pic in fiecare zi despre Internet Marketing si Network Marketing. O modalitate de a indeplini acest obiectiv, fara timp pierdut, este de a lua cursuri audio cu dvs. pe un telefon mobil, MP3 player sau CD-uri pe care le puteti asculta in masina in timp ce conduceti.. Daca ascultati audio training doar atunci cand sunt sunteti pe drum in masina, timpul total va fi egal cu aproximativ 200 sau mai multe ore pe an de invatare continua. Care este echivalentul a 5 saptamani de 40 de ore de formare pe an. Acesta este modul de a deveni un geniu al marketingului.

Utilizati instrumente puternice de Internet Marketing. Acum, nu trebuie sa fie cele mai scumpe software-uri, insa ceva in genul acesta, care are mare influenta in Lead Generation si e facut pentru a imbunatati perfromantele, astfel incat sa fie o modalitate de a face bani cu blog-ul sau site-ul dvs. Acestea va vor oferi toate instrumentele de marketing primar de care aveti nevoie pentru a avea succes in Internet Marketing cu mult mai putin efort si arata foarte profesional. Ele au, de asemenea, o cantitate uimitoare de formare pe site-urile producatorilor lor, care va scurta cu mult curba de invatare si va va ajuta sa generati mai mult trafic, vanzari si profit.

Configurati-va o rutina zilnica. Folositi Internet si Network Marketingul zi de zi conform unei liste cu principalele lucruri pe care dvs (sau echipa) trebuie sa le indepliniti. Si incercati sa terminati aceste lucruri de facut inainte de a trece la altceva. Pana la sfarsitul zilei, aceasta lista va fi gata intotdeauna! Aceasta este una dintre cele mai importante chei ale succesului. Si probabil ca nu veti reusi fara. Sunt lucrurile simple pe care le repetati in fiecare zi, care va vor aduce succes prin persistenta si acumulare!

Salcia energetica – avantajele cultivarii de salcie energetica

Faptul ca salcia energetica a devenit, si in Romania, o sursa sigura de energie electrica nu mai este un secret. Culturile de salcie energetica inseamna valorificarea terenurilor improprii altor culturi, cum ar fi, de exemplu, luncile inundabile, deoarece salcia energetica nu are nevoie de un sol anume pentru a putea fi cultivata.

Ce este salcia energetica?

Salcia energetica este o planta cu crestere rapida (ca. 3-3,5 cm/zi) si aduce, in primul an, 1-3 lastari, ajungand la 2-3 m inaltime. In cel de-al doilea an de cultura, tufele de salcie energetica aduc 10-15 lastari, dintre care aproximativ jumatate ating inaltimea de 6-7 m si diametrul de pana la 3-4 cm. Salcia energetica dispune de o putere calorica ridicata: ca. 4.300 – 4.500 kcal/kg.

Cum se intretin culturile de salcie energetica?

Intretinerea culturilor de salcie energetica este foarte simpla, o buna parte a lucrarilor fiind executata inainte si la inceputul vegetatiei: tratament cu ierbicid total, aratura adanca, dezinfectarea solului, plantarea si combaterea chimică si mecanica a buruienilor.

Avantajele pe care le ofera cultivarea de salcie energetica

Salcia energetica prezinta o serie de avantaje care au codus la raspandirea ei pe scara larga in tarile UE si la denumirea ei ca planta energetica subventionala.

Iata cateva din avantajele pe care le propune salcia energetica:

  • Cu o capacitate mare de evapotranspiratie (ca. 15 – 20 l / m2), salcia energetica se utilizeaza cu succes la decantarea apei menajere (in jurul statiilor de epurare);
  • Datorita continutului ridicat de acid salicilic, salcia tocata nu necesita depozit acoperit. In cateva luni continutul de apa al tocaturii scade la 14 – 16 %, ceea ce permite prelucrarea ei (fara uscare artificiala) in brichete;
  • Raspandirea culturii de salcie energetica garanteaza o sursa sigura si nepoluanta de energie, dar totodata protejează padurile si de defrisarea continua cauzata de goana dupa lemne de foc ieftine.

Cel mai bun ingrasamant

Pentru a cunoaste termenii este necesar ca sa-i definim inainte sa vorbim despre ei. Un ingrasamant este un produs chimic sau natural aplicat in sol, pe sol sau pe planta, destinat pentru a completa rezerva de elemente nutritive necesara pentru dezvoltarea normala si sanatoasa a plantei. Acest ingrasamant poate sa aiba mai multe sau mai putine efecte adverse asupra plantelor, si implicit asupra omului.

Cel mai bun ingrasamant care se poate folosi in agricultura este cel natural. Acesta se obtine prin depozitarea excrementelor de animale (in special bovine) in bancuri, pana cand fermenteaza si se descompun. Ingrasamantul astfel obtinut este o sura bogata de elemente nutritive care ajuta la o dezvoltare rapida a plantei. Fiind natural, acest tip de ingrasamant nu are efecte adverse asupla plantelor, dar nici asupra omului. Fructele si legumele mineralizate cu excrementele descompuse vor fi sanatoase si pline de arome naturale.

Cu toate ca acest ingrasamant este oferit de natura si este cel mai bun (din toate punctele de vedere) disponibil pe piata internationala, are si dezavantaje pentru fermieri. Este mai scump si mai greu de obtinut decat ingrasamintele artificiale. Precum am mentionat, excrementele fiind naturale, ofera o dezvoltare normala a plantei, in locul uneia fortate. Din acest motiv, de multe ori, fermierii din intreaga lume sunt mai deschisi spre achizitionarea produselor chimice, cu toate ca acestea pot avea efecte nedorite asupra plantelor. Pe langa faptul ca alimentele nu mai sunt „bio”, isi pierd gustul si savoarea originala.

Atunci cand alegeti fructele si legumele din magazine sau chiar si piete, cel mai recomandat este sa se achizitioneze alimentele in cresterea carora s-au folosit cat mai putine ingrasaminte artificiale (chimice). Daca este posibil, cea mai buna alegere ar fi fructele si legumele in cresterea carora s-au folosit doar ingrasaminte naturale 100%.

Tricoul polo potrivit si pentru birou

Sezonul calduros isi face simtita prezenta din ce in ce mai pregnant, lucru tot mai vizibil si in tinutele noastre. Ba, mai mult, acest lucru ii afecteaza si pe barbatii care au un job ce ii obliga sa poarte costum si camasa si sunt nevoiti sa suporte caldurile toride ale zilelor fierbinti de vara. Insa, pentru ei, o alegere potrivita o reprezinta un tricou polo barbati. Alegerea unui astfel de tricou te poate face sa te simti confortabil la diferitele intalniri in interes de serviciu, pastrandu-ti in acelasi timp prestanta.

Motivele pentru care ai putea alege un tricou polo barbati in zilele in care esti nevoit sa mergi la serviciu sunt nenumarate si toate in beneficiul tau. Pe langa aerul de masculinitate pe care acestea le confera, tricourile polo pot fi cu usurinta combinate la diverse stiluri vestimentare - de la tinutele business-casual, pana la tinutele sport, lejere dedicate timpului liber de dupa munca. In cazul in care te gandesti ca nu poti pastra formalitatea unei tinute dedicate mersului la job, poti sta linistit caci, in ceea ce priveste acest lucru, un tricou polo barbati se situeaza intre tricoul simplu si camasa.

In cazul in care nu stii unde poti achizitiona tricouri polo de caliate, la preturi accesibile oricarui buzunar, pe site-ul  www.grandprix-originals.ro gasesti modele versatile oricarui gust si oricarei tinute la care se doreste a fi purtat.

De preferat ar fi sa alegi un tricou polo barbati din fibre naturale, care sa permita pielii sa respire, sporindu-ti astfel confortul intr-o zi torida de vara petrecuta la serviciu. Poti sa te faci remarcat alegand un tricou polo barbati in diferite nuante, precum verde, albastru sau rosu la care sa asortezi incaltarile corespunzatoare sau sacouri care sa se potriveasca acestui tip de tricou. In acest mod reusesti sa iti creezi o tinuta potrivita muncii de birou, pastrand totodata si tendintele.

Chei importante pentru succesul in afaceri

Cei mai multi dintre noi se gandesc sa-si infiinteze o afacere cu mult entuziasm si suntem foarte motivatii in a face un mare succes din ea. Insa o gramada dintre intreprinzatori se trezesc coplesiti foarte devreme, iar stabilirea prioritatilor in timpul lor pe care il petrec in business este foarte importanta. Noi de multe ori ne gasim pe noi insine alergand in jurul ideilor in cercuri, atingerea scopurilor finnd mult mai probabil decat am sperat initial. Privind inapoi la experientele altora, se pot identifica cateva chei de importante pentru succes.

1. Competente in zona de expertiza si experienta.
Trebuie sa recunoastem ca pentru a sti tot ceea ce este necesar pentro a anumta afacere trebuie sa se tina pasul cu cele mai noi idei, gandire si abordari. Acest lucru inseamna ca trebuie sa fi citit cele mai recente reviste, ziare si linii de informatii cu privire la zona respectiva profesionala sau de industrie. Avem nevoie sa fim angajati in cursuri de dezvoltare profesionala si formare profesionala. Cel mai important, trebuia sa avem aptitudinile necesare pentru a se comunica daca suntem intr-o zona in care suntem implicati in formarea si dezvoltarea altora. Putem obtine informatii foarte usor in zilele noastre, dar sa fim sim capabili sa facem aceasta relevant pentru viata noastra profesionala, altfel nu se va crea o diferenta in modul in care lucram, necesitand abilitati im implementarea lor.
Cei mai multi oameni de afaceri vor spune ca ei nu au timp sa faca acest lucru, dar este extrem de important in aceste vremuri de mari schimbari sa stam in prim-planul industriei in care activam.

2 . Aflarea abilitatilor de afaceri
Multi oameni deschid o afacere, deoarece acestiaa sunt pasionati de ceea ce fac si doresc sa aiba mai mult control asupra acesteia. A fi buni la ceea ce facem nu se traduce automat in conducerea unei afaceri de succes. Pentru a face acest lucru trebuie sa ne oferim cat mai mult timp pentru a lucra la afacerea noastra si a o dezvolta. Majoritatea fac acest lucru pe cont propriu; altii vor participa la instruire si ateliere de lucru - atat live cat si on-line. Aderarea la grupurile profesionale si industriale, de asemenea, ajuta pentru ca ideile sunt impartasite. Rezervarea timpului pentru a face munca concentrata pe marketing si promovare, planificare si implementare, printre alte sarcini de dezvoltare a afacerilor, este cruciala pentru succesul acestora.

3. Inovarea - a veni cu noi idei si abordari
Trebuie sa se intensifice efortul in afara zonelor proprii de confort si sa incerce lucruri noi - noi abordari in modul in care facem lucrurile, de exemplu. Acest lucru este vital mai ales in aceste vremuri dificile si, chiar mai important, trebuie sa fim intotdeauna cu gandirea inainte ideilor traditionale vehiculate in industria noastra. O industrie pe termen lung, cum ar fi productia de automobile, este pe cale de disparitie in unele tari. Intreprinderile care produc unele piese auto au vazut trendul venind si si-au diversificat afacerile lor cu ceva timp in urma, astfel incat acestea nu simt acum impactul pe deplin. Altii au pus capul in nisip si nu au facut nimic, iar acum sunt nevoiti sa inchida afacerile lor. A vedea tendintele din industria noastra si diversificarea inainte ca afacerea noastra sa devina irelevanta este esential. 

4. Tabloul de ansamblu
Bazandu-ne pe ceea ce s-a spus mai sus, daca ramanem in sfera sau zona ingusta de experienta si expertiza putem suferi pe termen lung. In acest sat global in care traim acum, trebuie sa fim constienti de ceea ce se intampla in zona noastra profesionala sau de industrie pe plan global. Prin tehnologie putem construi o afacere la nivel inalt pornind de la o scara mica. Prin intermediul mass-mediei sociale, putem fi implicati si conectati cu oameni de peste tot in lume. Aceasta este o modalitate foarte importanta de a ramane in prima linie a tendintelor actuale si de gandire. Acesta ofera, de asemenea, oportunitati de a trece afacerile noastre dincolo de granite.

5. Structuri de sprijin bune
Acest lucru este absolut esential. A avea un partener care accepta ceea ce facem, ne va sprijini cu timpul sau, energie - si chiar finantele in stadii incipiente - este crucial. Avand curajul de a ne angaja personal atunci cand nu se simte ca avem bani, in loc de a incerca sa facem totul singuri, poate economisi mare parte din timp. Incepand cu un asistent personal sau o persoana specializata care sa faca toate lucrarile pe hartie astfel incat sa putem ajunge mai departe cu construirea de afaceri reale, poate face o diferenta imensa. Se poate construi o echipa de oameni de incredere de sprijin in jurul sefului - dezvoltatori web, graphic designeri, tehnicieni de calcul, oamenii de marketing – la care se poate apela pentru a sprijini initiativele sale. Cele mai multe dintre aceste activitati pot fi externalizate.

6. Dezvoltarea si mentinerea retelelor
 Sunt oamenii pe care ii cunoastem si care ajuta, de asemenea, sa creasca si sa dezvolte afacerea, profilul si reputatia noastra. Prin urmare, este extrem de important sa se dezvolte si sa creasca aceste retele. Un networker angajat are credinta absoluta ca reteaua este valoarea sa neta. Avem nevoie sa fim selectivi cu privire la oamenii din retea pe care ii intalnim si construirea de relatii cu persoane care ne vor ajuta sa ne dezvoltam profesional, sa crestem afacerile si la care putem face o contributie pentru afacerile lor, de asemenea. Mentinerea acestor relatii este la fel de importanta.

7. Un plan de afaceri flexibil.
Stiind ce obiective avem pe termen scurt si lung pentru vietile noastre profesionale sau de afaceri va ajuta mult. Elaborarea pas cu pas a planurilor de actiune pentru a ajunge acolo este de foarte mare ajutor. Nu trebuie sa fie diagrame simple, ci mai degraba pagini cu detalii. Cum lumea se deplaseaza la viteza aceasta si lucrurile se schimba rapid, planurile noastre trebuie sa fie flexibili si trebuie sa fim extrem de agili si capabili de a face ajustarle necesare care  se cer in aceste situatii, altfel vom fi lasati in urma si blocati in trecut.

8. Mentinerea fluxului de numerar.
Aceasta este cea mai mare provocare in orice afacere si care este, probabil, motivul pentru care am lasat acest lucru la sfarsit. Pe masura ce afacerea creste si cum este pus corect in aplicare planul de afaceri, aceasta devine mai putin o problema. Se poate falimenta o afacere daca problemele nu sunt gestionate in stadii incipiente. Notiunile de baza de consiliere, coaching sau mentoring pentru acest obicei de la inceput pot fi foarte utile.

Tablouri canvas - o idee de cadou

Tablourile canvas reprezinta poate cel mai frumos dar pe care cineva il poate oferi. Tablourile anima o locuinta, pot aduce liniste si armonie insa si pasiune sau energie. Prin intermediul acestor noi tipuri de tablouri arta este accesibila tuturor persoanelor doritoare de frumos, iubitoare de eleganta si avide dupa lucruri fine.

Tablourile canvas reprezinta intr-adevar un nou pas al artei, un etalon inovator al picturii. Canvasul este o panza care pana nu de mult era folosita doar de pictori, ea fiind extrem de rezistenta, o panza din bumbac care ofera durabilitate picturii in timp cat si o structura aparte. Tocmai din acest motiv ea a fost adoptata si in maniere putin mai inovatoare, mai excentrice, precum imprimarile care se fac acum foarte usor si oricine poate avea un tablou de calitate in casa. Unele persoane doresc tablouri canvas pentru a le face cadou, deoarece reprezinta “o afacere buna” daca ne raportam la calitate si pret, iar un tablou canvas mai micut de exemplu de 40 de cm poate sa aiba un pret rezonabil sub 100 de lei.  Pe de alta parte - unele persoane doresc sa aiba tablouri canvas pentru a infrumuseta peretii pentru ca alta metoda nu li se pare atragatoare.

Oricare ar fi metoda pe care o alegem pentru a ne “imbraca locuinta” si nu in ultimul rand peretii, orice casa trebuie sa fie impodobita cu eleganta si cu rafinament. Sa nu uitam ca locuinta este oglinda persoanelor care locuiesc in ea, si nu trebuie sa lasam o imagine de prost gust. Iar in prezent nu mai este ca inainte, ca atunci cand mult insemna si bun, deoarece acum simplitatea face loc unei stari de bine in casa oricarei gospodine, iar tablourile simple - cu flori, cu peisaje, cu diverse obiecte geometrice sau figuri abstracte, asezate pe un perete simplu nu pot face altceva decat sa dea curs unei atmosfere placute.

Cum sa se selecteze creditul de ipoteca

Decizia primara care se face atunci cand se ia un credit ipotecar este cat de multi bani trebuie imprumutati. Alegerea sumei creditului este extrem de importanta: pe de o parte, trebuie sa se asigure ca se va putea sa se cumpere o proprietate care indeplineste in totalitate cerintele, iar pe de alta parte, proprietarul trebuie sa fie sigur ca va fi capabil sa ramburseze imprumutul pastrand in acelasi timp riscul de neplata pana la minimum posibil. Iata unele sfaturi practice cu privire la modul de a atinge aceste obiective opuse.

In scopul de a determina cat de mult va trebui sa se imprumute cu un credit ipotecar, debitorul trebuie sa isi faca o idee asupra a cat de mult costa o casa. El trebuie sa se uite la preturile de vanzare a locuintelor in in zona respectiva in ultimele trei luni. Perioada este suficient de lunga pentru a ajuta la formarea unei idei despre tendinta generala in piata locala. Este posibil sa se restranga aria de cercetare, de asemenea. De exemplu, se pot analiza proprietatile doar intr-un anumit cartier sau casele apropiate de anumite scoli. Estimarea mai precisa a pretului va putea fi facuta cu atat mai bine.
Luarea in considerare a venitului este cel mai important factor pentru determinarea sumei ipotecare optime. Acest lucru se datoreaza faptului ca veniturile afecteaza capacitatea de a rambursa imprumutul si pentru a evita implicit indatorarea inutila. Primul lucru de care este nevoie e reprezentat de verificarea este raportului datorie-venituri. Acesta arata portiunea din venit care merge spre achitarea datoriilor in fiecare luna. Acest raport este cu atat mai mic cu cat debitorul isi poate permite sa se imprumute mai mult. In general, trebuie sa se asigure ca raportul nu creste peste 40%, in caz contrar, nu se va mai obtine aprobarea pentru un credit pentru locuinta.

Ca o regula generala, plata ipotecara lunara nu trebuie sa depaseasca 30 % sau 33 %, la cele mai multe venituri brute, acesta fiind venitul lunar inainte de taxe. Cu cat cota de plata este mai mica, cu atat imprumutul va fi mult mai accesibil. Daca se reduce riscul de neplata la minimum posibil, ar trebui sa se opteze pentru o suma de imprumut care corespunde unei plati lunare a nu mai mult de 25% din venitul brut.
Unii experti sugereaza ca este nevoie de a se lua venitul net in considerare la determinarea platilor lunare si sumei totale a creditului. Acesta este venitul care ramane dupa impozite si cel mai bine este daca plata ipotecii nu depaseste 25 % din acest venit. Daca se obtine un raport mai mare datorie-venit, va trebui sa se urmareasca un procent mai mic, iar daca se ajunge pana la 15%, acest lucru ar elimina riscul restantelor.

Al treilea factor determinant major al sumei ipotecare este avansul pe care si-l permite il sa faca debitorul. Cu cat mai mare este avansul, cu atat mai mica va fi suma creditului si vice-versa. Este important sa subliniem ca cei mai multi creditori vor accepta un avans mai mic de 20% din valoarea proprietatii. Totusi, ar trebui sa se incerce sa se depuna in avans cat mai mult posibil, deoarece cu o suma de imprumut mai mica va scadea si dobanda.

Alegerea unui cilindru compactor

Utilajele de constructii sunt foarte variate ele fiind in toata esenta lor si extrem de greu de  procurat. Si nu pentru faptul ca ar fi rare, ci pentru faptul ca in momentul in care nu sunt disponibile in localitatea cumparatorului, ele devin greu de transportat, ceea ce ofera un avantaj firmelor de transporturi utilaje pentru domeniul constructiilor dar si pentru domeniul agricol. De exemplu, atunci cand esti interesta de vanzare cilindru compactor si acesta nu este disponibil decat la cateva sute de kilometri distanta fata de tine, ideal este sa apelezi la o firma de  profil care poate sa te ajute cu transportul, mai ales daca utilajul dorit este unul de dimensiuni mari.

Cilindrele compactoare trebuiesc alese cu grija si desigur in functie de destinatia lor cat si in functie de solul ce urmeaza sa fie compactat, urmeaza sa se faca optiunea potrivita. Pentru realizarea unei compactari potrivite se vor avea in vedere doua aspecte iar acestea sunt: solul ce urmeaza sa fie compactat cat si numarul de treceri ce urmeaza sa aiba loc peste portiunea ce urmeaza sa fie compactata. Desigur si adancimea de compactare, dar si tipul cilindrului compactor sunt factori ce trebuie luati in vedere. De exemplu avem compactarea solului care are ca si scop reducerea volumului de material, iar aici vom avea ca factori finali o densitate mai buna a solului, o putere de incarcare mai mare cat si un sol mai putin permeabil ori poate chiar impermeabil. Pe de alta parte avem si compactarea suprafetelor de asfalt, iar aici scopul principal este acela de a mari densitatea materialului cat si de a face o priza buna cu cel de baza.

In plus prin compactarea suprafetelor asfaltate se mai obtine si o suprafata fina, se reduce permeabilitatea dar se imbunatateste si covorul asfaltic, acesta avand o suprafata mai potrivita.

Influenta culorilor dintr-o incapere asupra psihicului

Multora le place sa creada ca rosul este culoarea cea mai calda, cea mai ardenta si pasionanta din lume. Producand impresia unei mari presiuni, rosul reuseste sa domine celelalte culori. Excitanta si exploziva culoarea rosie este culoarea temperaturilor active, puternice, rosu simbolizeaza tot ceea ce este viu, intens si totusi nu dispune de forta exterioara a culorii galbene. Este culoarea care poate avea in particular calitatea de a fi calda, dar si pe aceea de a fi rece. Rosul pastreaza o forta interioara dar are totdeauna un caracter activ. Rosul rece, rosul de lac de exemplu este obtinut dintr-un amestec de albastru care ii neutralizeaza stralucirea. Culoarea rosie stimuleaza respiratia si accelereaza pulsul. Aceasta se foloseste pe sufrafete mici, ori la holurile mai mari in design. Mici perne, motive in desenul covorului un fotoliu sau un scaun cu tapiterie rosie sunt mereu eficiente intr-o incapere cum ar fi camera de zi. 

Rosul este o culoare dinamica, ne invita la actiune, verdele invers, ne cheama la repaus si la introspectie. O culoare calmanta dar rece este albastrul, care predispune la concentrare la visare si la liniste interioara. Culoarea violet este distanta, grava, solemna, uneori este de-a dreptul elisnititoare sau intunecata si misterioasa.Violetul exprima pasivitate si resemnaredin aceste otive culoarea respectiva poate sa fie folosita numai in cantitati mici, dar cu un colorit curat, pur. El contrasteaza agreabil cu ocru, galben si galben verzui.

Cea mai odihnitoare si calma culoare pare sa fie culoarea verde, aceasta este cea care exprima liniste, siguranta, cumpatare, insa si cea care in decorul locuintelor se acompeniaza zilnic si foarte bine cu cafeniul de la mobile. Folosirea ei pe suprafete mari este indicata fiind usor de suportat mai ales in tonuri deschise si in nuante cu irizari de albastru. IN tonuri tari inchise, culoarea verde poate sa fie utilizata alaturi de mobila de culoarea foarte inchisa.

Toate aceste trei culori reprezinta gama culorilor reci, cat si derivatele din ele, acestea fiind adanci si demne de calmat. In opozotie cu acestea culorile galben, rosu portocaliu, sunt calde, active si stimulatoare. Culorile din aceste doua grupese armonizeaza placut intre ele, tensiunile generate de unele compensandu-se prin efectul calmant al celorlalte.
Stralucitoare, vesele si jucause ca lumina soarelui, nuantele de galben sunt usor invioratoare si optimiste. Galbenul este culoarea care predispune decomunicare. Privita insa mult timp oboseste, dar in tonuri palide, galben pai de pilda, este suportabila, fapt pentru care se recomanda in camerele orientate spre nord si a caror luminozitate este de regula mai redusa.

Aceleasi semnificatii cu ale galbenului le exprima culoarea portocalie, dar cu un grad mai crescut mai activizare. Desi aparent putin agresiv, portocaliul transmite o impresie de sanatate si dorinta de viata. In suprafatele mari portocaliul este dulceag si usor iritant. Accentele dar cu aceatsa culoare isi gasesc in portocaliu o modalitate de reliefare mai ales atunci cand tentele mari sunt in general reci.
Culoare magnifica rosul se asociaza cu auriul in costumatiile de epoca. Intr-un hol, culoarea rosie se echilibreaza frumos cu rama usii galben aurie, sau cu o consola, pe care stau maiestuoase candelabre de iluminat incaperea ori oglinda din hol.

Albul curat nu se recomanda mai ales in incaperile bine iluminate. Prin stralucirea ce o prezinta datorita capacitatii sale de a reflecta total lumina zilei, albul oboseste. Albul este o culoare care se asterne peste zgomotul culorilor incaperiisi prin calitatile sale presupune claritate, curatenie. Folosita in totalitatea incaperii culoarea alba este rece si chiar obositoare. Asadar ea poate sa fie folosita in incaperi mici sau petru obiecte decoartive cum ar fi portenlanuri, matase, sticle si altele. Reliefand stralucirea altor culori albul confera constraste prea dure cu acestea.

Culoarea neagra ca efect psihologic da senzatie de greu, adanc si plin, sau mai bine zis nonculoarea, asemeni albului. Acestea doua nu sunt considerate culori si simple origini ale formelor. Prin contrast insa albul si negrul au calitatea de a exalta culorile langa care sunt pozitionate. Alaturi de un mobilier negru o tapiserie colorata este pusa in valoare in mod deosebit.

Draperiile sunt element de decor, au valoare aproape egala in ceea ce priveste armonia si echilibrul cromatic cu cea a covorului si chiar a mobilelor pentru ele, draperiile trebuie sa se integreze in coloritul general. De aceea culoarea acestora trebuie sa fie intr-un ton apropiat cu cea a culorii dominante din camera respectiva. Draperiile pot sa constituie punctul repetitiv de culoare sau chiar pe cel opus culorii de baza. Draperiile pot avea o culoare vie dar trebuie sa se aiba in vedere un lucru: faldurile prea apropiate sau de culori constrastente poat sa cauzeze in unele situatii stari de vertij.

Un rafinament - draperiile se dubleaza cu o culoare diferita care sa se repete in alta parte din camera. De exemplu canapeauna cu tapiserie si covor maron, peretii bej deschis, iar draperiile maron dublate cu belu deschis. In camera de zi se aleg pentru draperii tonuri calde: galben, oranj, rosu sau neutre, cum ar fi bej si gri deschis. Cand incaperea este prea coloratase monteaza draperii de aceeasi culoare cu cea a peretilor. Intr-o camera de zi joasa se pun draperii oranj daca restul culorilor sunt bazate pe alb si pe negru.

Culoarea, aceasta uimitoare calitate a tuturor lucrurilor ale legile ei de armonie in echilibrul decorativ al locuintei carora trebuie sa ne supunem. Este adevarat ca privindu-si incaperile locuintei orice persoana are ferma convingere ca numai asa puteau fi asezate si nicidecum altfel. In multe cazuri insa asemenea convingeir sunt bazate pe aprecierile  subiective si nu pe armonia stabilita prin cunoasterea riguroasa si lucida a domeniului culorii, importantei acestui element fundamental in alegerea si decorarea un unui interior. Tocmai aici , in alegera culorilor, in dispunerea acestora in locuinta stiinta urmareste sa faca ordine.

Culoarea insufleteste, variaza luminile si umbrele, diversifica nuantele, formele, contururile. Manuind lucrurile cu care ne organizam, de fapt manuim culori. Aranjate constient, gasind culori locul cel mai potrivit in locuinta, combinandu-se cu discernamant in spatiul incaperilor, realizam ceea ce se numeste echilibru perfect - mariajul culorilor.

Indecizii legate de invitatiile de nunta? Apeleaza la un designer!

Ai avut vreodata acel sentiment de indecizie atunci cand ai rasfoit pagina dupa pagina (dupa pagina…) de albume cu invitatii de nunta? Toate parca sunt asemanatore, fiecare cu modele florale greu de descris, porumbei  sidefati si caractere vechi care te fac sa crezi ca niciodata nu vei gasi o invitatie care sa se “potriveasca” cerintelor tale. Cu siguranta nu vrei niste invitatii de nunta obisnuite. Pur si simplu nu ti se potrivesc. Tu vrei ceva nou, unic si frumos, ceva sa se potriveasca cu tine, iar toate acestea nu le vei gasi in albumele traditionale cu invitatii de nunta.

Pentru cea mai importanta zi din viata ta, nu vrei sa ai un eveniment ca toti ceilalati, nu-i asa? Ai aparea  vreodata la o petrecere cu aceeasi tinuta ca altcineva? Sigur ca nu.  Vrei ca ziua nuntii tale sa fie unica, sa reflecte ca sunteti un cuplu unit pe vecie si, bineinteles, vrei ca familiile si prietenii vostri sa impartaseasca cu voi acele momente speciale. Asadar, nu poti sa le trimiti niste invitatii de nunta de duzina.
Atunci de ce nu apelezi la un designer de invitatii de nunta personalizate?
Un astfel de designer iti va crea invitatia de nunta mult visata, scapandu-te astfel de un mare stres. Designerul se va ocupa de cele mai mici detalii ale modelul invitatie ales, culoare sau text in functie de personalitatile voastre, tipul de eveniment dorit (o nunta intr-o anumita locatie, sau cu o anumita tematica) sau in functie de ceremonii si obiceiuri.  Este un eveniment unic in viata ta si iti doresti ca totul sa fie perfect. Plus ca un astfel de designer te va ajuta cu etichetele si corespondeta, in caz de nu stii cand, cum si cui sa-i trimiti invitatii de nunta.

Prin urmare, angajarea unui designer este modul perfect de a evita " acel sentiment " si pentru a te asigura ca invitatia este reflectarea perfecta a acelui moment unic din viata ta.

Filipicele lui Demostene

Dezvoltarea regatului Macedoniei in timpul domniei lui Filip al II-lea (359-336 i.e.n.) a insemnat sfarsitul perioadei de glorie pentru cetatile lumii grecesti. Educat la Teba lui Pelopida si a lui Epaminonda, regele macedonean se dovedeste un politician abil si un razboinic priceput, dar lipsit de scrupule.
Obisnuia sa spuna ca: "Nu exista cetate de necucerit, daca se poate face sa intre in ea un catar incarcat cu aur", ceea ce vorbeste de la sine despre mijloacele pe care le utiliza: coruptie, tradare, amenintare, prefacatorie, minciuna, forta. El stie sa speculeze neintelegerile dintre orasele-cetati, pentru a le slabi puterea si a le cuceri pe rand. Principalul sau adversar il constituia Atena, campioana democratiei in Grecia, aflata insa intr-o dramatica scadere a spiritului cetatenesc.
De aici se va ridica impotriva politicii agresive a lui Filip al Macedoniei, mai mult decat atenienii, care traiau din amintirile faptelor de arme, glasul lucid si mobilizator al celui mai mare orator al antichitatii, Demostene. Cu o constitutie debila, emotiv si balbait, Demostene are o vointa de fier si o perseverenta extraordinara.

El isi remediaza defectele, devenind un artist al cuvantului rostit sau scris, obtinand un renume binemeritat incununat de campania demascatoare a intentiilor lui Filip, inceputa in 351 inaintea erei noastre. Pentru apararea libertatii Atenei si a cetatilor grecesti, Demostene va pleda cu vigoarea unei minti generale, uzand de efecte oratorice remarcabile, de la starnirea sentimentelor de mandrie si de datorie patriotica in auditoriu, trecand pe la demonstratia logica, pana la exemplele memorabile si exprimarea pitoreasca. Iata-l denuntand scopul politicii lui Filip: "Nu exista nimic pe care sa il submineze, nimic pe care sa-1 combata cu mai multa inversunare decat regimul nostru politic, nimic pe care sa doreasca mai mult sa-1 distruga".

Altadata, enumera cu mahnire cauzele decaderii: "Dar astazi, din contra, oamenii politici hotarasc in toate, totul se face prin el; in timp ce voi - poporul - paralizati, despuiati de banii vostri, de aliatii vostri, sunteti redusi la situatia de servitori, la rolul de valeti, nu mai sunteti decat niste cetateni - accesorii, prea multumiti daca vi se acorda indemnizatia pentru spectacole, daca oamenii care va conduc organizeaza pentru voi vreo procesiune, in sfarsit trasatura de curaj civic care depaseste totu1 - le aduceti multumiri pentru a va fi dat ceea ce era al vostru. In acest timp, ei incep prin a va ingradi in oras, va aduc in situatia de a deveni acea speta de vanat, pe care il imblanzesc pentru a-l domestici."
Prin cele 14 discursuri vitriolante numite "filipice", dupa personajul aflat in centrul lor, Demostene va reusi sa formeze alianta cetatilor grecesti impotriva lui Filip, dar batalia decisiva de la Cheroneea (la data de 1 septembrie 338 inaintea erei noastre) inseamna un dezastru pentru cauza libertatii. Oratorul va continua lupta in exil, apoi va reveni la Atena, unde se va sinucide in 322 dupa pierderea ultimelor iluzii. Prin talentul elocintei sale si prin nobilete idealuri care 1-au insufletit, Demostene a intrat in eternitate.

Dupa o suta optzeci de ani, marele orator roman Marcus Tullius Cicero avea sa-si intituleze "Filipice" colectia de 14 cuvantari rostite in Senat impotriva lui Marcus Antonius, in care infiereaza pe reprezentantul unei probabile dictaturi, ca pe o primejdie capitala pentu stat.

Se recunoaste usor in arta lui Cicero, lectia asimilata a magistralei virulente si a atitudinii moral - patriotice a celebrului Demostene. Filipicele au intrat in constiinta publicului ca discursuri polemice acuzatoare, demascatoare, mai mult violente decat modele ale artei cuvantului, termenul pierzand din conotatia lui morala conferita de exemplul care 1-a generat.