My Blog List

Litoralul bulgaresc sau cel romanesc

In urma cu ceva vreme citeam un articol pe un forum de specialitate in care unul dintre utilizatori incerca sa-i convinga pe ceilalti participanti la discutie, de faptul ca doar cei nostalgici mai vin pe litoralul romanesc si de fapt nu mai este nimic interesant ce ne poate motiva sa alegem litoralul romanesc. Daca analizez porblema din punct de vedere al calitatii servicilor, putem afirma ca patronatele din turismul bulgaresc sunt mult mai bine organizate, si poate investitiile facute de nemti in perioada post comunista au avut un rezultat favorabil pentru tursmul bulgaresc.

Totusi de ce litoralul romanesc? Imaginea pe care foarte multi o asociaza cu litoralul romanesc este aceea de hoteluri comuniste, servicii de proasta calitate, plaje neingrijite. Aceasta imagine nu mai reprezinta de mult litoralul romanesc, in special daca discutam de nordul litoralului, unde investitorii au mizat pe o perioada estivala prelungita si servicii la standarde europene. Si aici avem exemplu Phoenicia Holiday Resort un complex turistic ce ofera servicii all inclusiv, si lista poate continua cu hotel Amiral, Savoy, Majestic etc. Mai la sud avem o alta statiune ce ofera un raport calitate pret avatajos, si daca ai cautat cazare costinesti, cu siguranta ai gasit un numar ridicat de oferte turistice, in majoritate reprezentate de pensiuni particulare sau vile.

Cunoscuta si sub denumirea de "statiunea tineretului" in Costinesti poti sa te distrezi in cele mai mari discoteci in aer liber de pe litoral. Discoteca Tineretului este situta in centrul statiunii, si ofera in fiecare seara show-uri si reprezentatii ale unor artisti de renume din Romania.

Infectii ale rinichilor si ale vezicii urinare

Rinichii - Medicina traditionala Ayurvedica considera rinichii organe extrem de importante, datorita faptului ca actiunile lor sunt strans legate de sistemul nervos si de organele de reproducere. Ei sunt responsabili de filtrarea toxinelor din sange si impingerea lor spre vezica pentru a fi eliminate prin urina. Rinichii controleaza dezvoltarea oaselor si hranesc maduva, slabirea lor ducand la stari de anemie si deficienta imunitara.

Rinichii pot fi slabiti atunci cand se beau multe lichide dar si atunci cand se beau prea putine, prin activitate sexuala excesiva, prin alcool, prin medicamente diuretice si atunci cand rezistam prea mult timp impulsului de a urina.
In momentul in care rinichii nu filtreaza sangele complet, toxinele se acumuleaza si se stabilesc in rinichi si in tractul urinar. Din punct de vedere psihic, rinichii reprezinta sediul curajului si al vointei, dar cand sunt in deficienta apar sentimente de teama si spaima. Se stie ca o frica intensa poate duce la o urinare involuntara. Unii oameni pot avca mictiuni dese si scurte, neregulate si dureroase, urmate uneori de dureri de spate si de solduri. Uleiurile esentiale de lamaie, cedru, lemongrass, santal si portocale pot fi de ajutor.

Infectia rinichilor este specifica unei umori si este caracterizata de arsuri si urinari dureroase cu sange sau puroi de culoare galben spre rosu. Putem folosi urmatoarele uleiuri esentiale: lemongrass, izma, fenicul, coriandru, santal, lavanda, coada soricelului si musetel. Infectia tipului constitutional Kapha este caracterizata prin dureri surde, apasatoare si descarcari de mucus. Uleiurile esentiale specifice acestei umori sunt: ienupar, piper alb, scortisoara, patrunjel, eucalipt, smirna, busuioc, isop. Folosirea interna a uleiurilor diuretice de mai sus in mancare si bautura, 1-3 picaturi de trei ori pe zi pot alina durerile. Utilizarea externa sub forma de comprese, calde sau reci pot ajuta. Infectitle tractului urinar sunt foarte dificil de tratat daca urina pacientului este alcalina, deoarece bacteriile prefera un mediu alcalin. Aciduland urina cu acid ascorbic si consumand fructe de padure, putem echilibra organismul deoarece fructele de padure contin pigmenti care protejeaza tractul urinar, facand dificila instalarea coloniilor de microbi patogeni.

Activitatea vezicii urinare este strans legata de cea a rinichilor dar ea mai raspunde de functiile si de echilibrul sistemului nervos autonom. Vezica urinara stopeaza si elimina apoi fluidele reziduale venite de la tratament ea urmeaza aceleasi metode cu cele ale rinichilor.

Despre gelul UV soak off

Gelul UV Soak Off este un gel pe baza de silicon, usor de aplicat si de indepartat, care este recomandat mai ales la intarirea unghiilor naturale si pentru aplicarea unghiilor false ocazionale. Acest tip de produs se situeaza intre lacurile simple si gelurile UV obisnuite.
Avantajul pe care il ofera utilizarea de gel UV soak off consta in faptul ca intareste unghiile, fiind recomandat, in principal, persoanelor cu unghii fragile si casante. Gelul UV soak off nu afecteaza unghiile si nici nu se exfoliaza.

Gelul soak off are o compozitie aparte si, de aceea, nu trebuie intrebuintat impreuna cu alte tipuri de geluri. Este recomandat ca gelul UV soak off sa se foloseasca cu alte produse din gama soak off (incepand de la primer, pana la lichidul de fixare - cleanser). Gelul soak off se aplica in 2 straturi pe unghiile naturale sanatoase si in 3-4 straturi pe unghiile fragile. Fiecare strat in parte se trateaza sub lampa uv. Daca gelul UV soak off este combinat cu alte geluri exista riscul ca unghiile sa se crape. Nu este indicata nici aplicarea gelurilor color Soak Off direct pe unghia naturala, deoarece pigmentii din gel reduc capacitatea de adeziune a gelului. De aceea se recomanda aplicarea unui strat de gel Soak Off transparent - pe post de gel de baza - pe unghia naturala, inainte de a aplica gelul colorat.

Gama de geluri soak off cuprinde urmatoarele: Gel soak off - 3 in 1 (primer + constructie + luciu), soak off finish gel, soak-off camuflaj si gel de baza.

Exista numeroase magazine online care comercializeaza produse pentru manichiura si unghii false. Avantajul cumparaturilor online consta in faptul ca, din confortul propriei locuinte, puteti achizitiona, produsele de care aveti nevoie. Trebuie, insa, sa va informati asupra termenelor de livrare ca sa nu asteptati foarte mult pana ce primiti produsele. Online, aveti acces la toate informatiile necesare inainte de a cumpara: pret, producator, gramaj, culoare, caracteristici produse, etc. De asemenea, puteti beneficia de numeroase promotii care va permit achizitionarea unui gel uv profesional la pret discount.  Astfel ca, pe langa faptul ca in mai putin de cateva minute ati plasat comanda, pretul pe care il platiti poate fi cu mult redus fata de tariful pe care ar fi trebuit sa-l platiti, pentru acelasi produs, intr-un magazin traditional.

Idei de mic dejun sanatos pentru a ajuta la construirea musculaturii

De la reclame de televiziune la medicul de familie, nu putem scapa de a auzi vechea vorba "Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei". De fapt, hai sa defalcam cuvant “mic dejun”: in esenta, reprezinta ruperea rapida a corpurilor noastre de la odihnitoarele nopti de somn. Cand suntem in cautarea metodelor de a construi masa musculara, alimentele pe care le punem in corp sunt extrem de importante si trebuie sa li se acorde atentie in mod comstant.

Tot mai multe persoane care incearca din greu sa obtina o musculature sexy fac incercari de a urma regimuri nerealiste, care de multe ori se termina cu rezultat contrar si se umfla cu alimente pe care le-au taiat din dieta initial. Nutritia este factorul numarul unu de care este nevoie sa ia in considerare atunci cand cauta se cauta rezultatele combinate cu antrenamentele corespunzatoare.
Nu exista niciun fel de cale scurta si sanatoasa spre o silueta de invidiat! Cu alte cuvinte, daca dorim sa obtinem un abdomen definit, acest lucru fiind pe lista prioritatilor oricui, nu trebuie sa se manance fast-food si alte alimente supra-procesate bogate in zahar si grasimi. Pentru a obtine rezultatele care sa rezite pe termen lung, trebuie sa se aplice un regim alimentar nutritional care este realist si relative usor de gestionat.

Trebuie sa se manance alimente care bucura de fapt consumatorul si alimente care se pot pregati rapid si usor. Cine vrea cu adevarat sa-si petreaca atat de mult timp in bucatarie, cand ar putea termina totul mult mai repede si cu la fel de multe beneficii nutritionale? La inceput, e de ajuns pentru a construi masa musculara sa se creioneze un regim alimentar nutritional care sa fie urmat fara prea multe exceptii.
A face alegerile corecte in privinta produselor alimentare este un element cheie, ceea ce cere ceva timp pentru a analiza tot ce se pune in corp. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne transformam intr-un iepure si sa mancam numai morcovi sau ca va trebui sa eliminam grupuri intregi de alimente toate deodata. Se recomanda a se citi etichetele atunci cand suntem in magazin si sa ne asiguram ca verificam continutul de zahar, precum si grasimile si carbohidratii. Continutul ridicat de proteine ​​poate fi incarcat cu zahar, asa ca fiti atenti!

Aici este o lista scurta cu unele alimente care ofera optiuni pentru un mic dejun sanatos si pentru care corpul va fi multumit:
- Oua (si sa se manance galbenusul! Galbenusul contine cea mai mare parte a proteinelor ​​si are grasimile bune)
- Fulgi de ovaz
- Lapte degresat
- Shake cu proteine din zer
- Mere, banane si alte fructe
- Carnati cu continut sczut de grasimi
- Napolitane
- Cartofi
- Cereale

Dupa cum se observa, exista mai multe optiuni delicioase disponibile pentru micul dejun. Construirea musculaturii solide nu inseamna ca trebuie sa se sacrifice consumul de carbohidrati sau alimente care ne plac. Balanta este cheia, asa ca se incepe ziua cu combinatia potrivita de proteine ​, carbohidrati sanatosi si grasimi bune si aceasta va fi calea cea mai sanatoasa de a obtine masa musculara pentru care s-a lucrat atat de greu, atat in bucatarie, cat si la sala de sport in timpul antrenamentelor.

Cei mai buni Dj pentru nunta

Se spune ca ziua buna se cunoaste de dimineata, insa nunta buna se cunoaste dupa muzica de dans. Vara este cu siguranta anotimpul nuntilor dar si primavara, iar unele cupluri chiar risca sa mearga pana toamna tarziu cu organizarea unei nunti, mai ales daca le permite vremea sa isi desfasoare activitatile in tihna.

Insa in anotimpul nuntilor, deci vara, puteti beneficia si de pachete atractive pentru sonorizari, foto, video, pentru ca in final sa va bucurati de o promotie dj nunta. Desigur ca, cuplurile mai clasice doresc o formatie, poate chiar un cantaret cunoscut, ori daca isi permit, un artist consacrat de renume international. Acestea sunt cazurile mai fericite in care desigur si bugetul nuntii este unul frumusel. Cert este ca un dj este la indemana oricui si ca sa te bucuri de unul de calitate, trebuie sa ai grija mare la referinte. Un dj bun trebuie sa stie sa agite lumea, sa inspire sarbatoarea si armonia si desigur sa ridice oamenii in picioare chiar si atunci cand ei se simt obositi. Fie ca este vorba de o nunta, de un botez, de o petrecere aniversara sau de o mare reuniune, e mereu nevoie de muzica buna si de veselie, iar daca vorbim despre ceremoniile matrimoniale cu atat mai mult trebuie sa beneficiati de serviciile unei persoane care cunoaste foarte bine piata si stie ce anume sa ofere in schimbul unei sume prestabilite de comun acord.

Pe site-ul nostru partydj.ro puteti gasi pachete complexe si atractive atat ca oferta cat si ca pret, mai ales tinand seama de varietatea serviciilor noastre. Daca doriti sa achizitionati un pachet de sonorizare care sa cuprinda si serviciile unui dj profesionist si desigur care sa vina cu un joc de lumini atractiv care sa incante privirile tuturor la care sa se adauge si calitatea prestatiei, nu ezitati sa va faceti programarile din timp.

Idele lui Marte

Idele erau numele dat zilelor a cincisprezecea din lunile martie, mai, iulie si octombrie si al zilelor a treisprezecea din celelalte luni ale calendarului roman. "Idele lui Marte" au ramas in istorie, ca data de referinta, prin evenimentul din anul 44 inaintea erei noastre si anume: asasinarea lui Gaius Iulius Caesar.
La izgonirea ultimului rege (Tarquinius Superbus), nemultumirile generale acuzau modul autoritar de conducere, neglijarea Senatului, abuzurile, acumularea de averi si marile corverzi impuse cetatenilor: "Despre indarjirea poporului sta marturie legamantul formal rostit de cetateni atat pentru ei cat si pentru urmasii lor, de a nu mai suporta niciodata un rege si ura nestavilita care se leaga de atunci de numele de rege si mai ales dispozitia ca "regele de sacrificiu" care trebuia sa fie creat pentru ca zeii sa nu simta lipsa intermediarului obisnuit, sa nu poata detine o alta magistratura si sa fie in consecinta ce-i drept, primul, dar si cel mai neputincios dintre magistratii romani." (Theodor fylommsen, Istoria romana, vol. III)

Desi Caesar a respins public insenmele regalitatii, adversarii sai si o parte dintre prieteni credeau ca intentiona sa obtina titlul de rege al Romei, fie si sub numele de imperator. Faptul ca i se acordau onoruri care il distingeau de toti era un argument in plus. Toate acestea si altele (rivalitati, invidii, razbunari) au contribuit la urzirea mai multor comploturi pentru inlaturarea lui fizica. A reusit cel in fruntea caruia au fost Cassius, Brutus, senatorii Casca si altii. Caesar a cazut sub loviturile pumnalelor in sala Senatului, acoperindu-se cu mantaua, intr-un gest de sublima eleganta opusa brutalitatii crimei, Contributia lui in dezvoltarea statului roman a fost impresionanta: "Astfel, el crea si dura, ca niciodata vreun muritor inaintea sau in urma lui dupa milenii, el traieste in memoria natiunilor ca un creator si constructor, cel dintai si totusi unicul imperator, Caesar". 

Idele lui Marte" este un argument puternic prin numeroasele sale sensuri pe care evenimentul le accepta: un act decisiv in apararea libertatii, disparitia unei personalitati exceptionale, conjuratie pentru eliminarea cuiva si multe altele.

Top 10 cele mai bune restaurante din lume

Revista britanica „Restaurant” a creat anul trecut un top al celor mai bune restaurante de pe Terra. Cele mai luxoase restaurante de pe mapamond s-au reunit in Top 50 al celor mai bune restaurante din lume. Acest top a fost decis de peste 900 de experti in gastronomie, maestrii bucatari si experti culinari. Ocupantele primelor 10 pozitii pot fi urmarite in articolul urmator:

10. Vendôme – Bergisch Gladbach, Germania;
9. Steirereck – Vienna, Austria;
8. Arzak – San Sebastián, Spania;
7. Dinner by Heston Blumenthal – London, Marea Britanie;
6. D.O.M. – São Paulo, Brazilia;
5. Eleven Madison Park – New York, SUA – reprezinta gastronomia americana.
4. Mugaritz – San Sebastián, Spania – al doilea cel mai bun restaurant din Spania este detinut de maestrul bucătar Andoni Luis Aduriz. Cel mai bun restaurant din Spania este si cel mai bun restaurant din lume, potrivit acestui top.
3. L’Osteria Francescana – Modena, Italia – cel mai bun restaurant din Italia este unul avangardist. Detinatorul acestuia este Massimo Bottura.
2. Noma – Copenhaga, Danemarca – a fost pe locul I in ultimii doi ani, insa in ultimul top a facut schimb de pozitii cu detinatoarea locului I din topul curent.
1. El Celler de Can Roca – Girona, Spania – este restaurantul detinut de trei frati spanioli. Unul din frati coordoneaza activitatea din bucatarie, altul este patiser si ultimul este maestru somelier. Acest restaurant a ocupat locul al II lea timp de doi ani la rand.

Franta si Statele Unite ale Americii sunt statele cel mai bine reprezentate in acest top. Chiar daca nici un restaurant din Romania nu a ajuns in topul celor mai bune restaurante din lume, va invitam sa incercati un incredere preparatele maestrilor bucatari din tara noastra. Capitala este a voastra! Cautati online restaurante bucuresti si veti descoperi aici restaurante de top de la noi din tara.

Tristete pentru Antonia

Invitata in cadrul emisiunii gazduita de Teo Trandafir, Antonia a destainuit mai multe detalii legate de procesul in care se afla si a vorbit deschis despre sentimentele sale. Cantareata a explicat ca ea vrea sa gaseasca o solitie in aceasta privinta, o solutie care sa–i fie data de judecatorii din Italia. Scopul ei principal este binele micutei Maya, dar si al fostului sau sot, Vicenzo.

Antonia a declarat: ,,pentru mine nu este o lupta, ci un ajutor din partea justitiei care ne va ajuta sa fie bine pentru amandoi. Pana acum nu am zis nimic. Nu vorbesti, nu-ti pasa de copil. Spui ceva, te bagi in seama sau incerci sa apari cumva la televizor. In mare eu vreau sa rezolv treaba asta, este important ce se intampla acolo. Important este sa gasim o solutie pentru amandoi, pentru mine si pentru tatal copilului.”

Ge 132 – 100% in sprijnul organismului

Un produs cu adevarat revolutionar si cu o compozitie ce cu greu poate lasa pe cineva indiferent, Ge 132 este noua solutie pentru un organism sanatos si mereu in forma. Ce este de fapt Ge 132 si la ce ajuta? Este vorba despre un complex de antioxidanti – ciuperca Reishi, laptisor de matca, struguri rosii, extract dublu de rechin, ceai verde si macese – toti cunoscuti in intreaga lume pentru proprietatile lor antibiotice, antivirotice si antibacteriene.

Daca ar fi sa stabilim o lista a bolilor si problemelor orgamismului in care Ge 132 se dovedeste a fi un adevarat ajutor, e greu de spus care ar fi cele mai importante beneficii ale sale. Pentru ca traim intr-o epoca in care cercetatorii stiintifici, doctori si somitati din domeniul medicinei, nu au reusit sa descopere un leac pentru cancer, poate ar fi bine sa incepem cu proprietatile benefice ale lui Ge 132 in acest sens. Departe de a fi numit un leac pentru cancer sau un panaceu pentru orice tip de cancer, suplimentul biologic activ, natural 100% care este Ge 132 impiedica dezvoltarea vaselor de sange in tesuturile tumorale, incetinind sau chiar stopand boli care se caracterizeaza prin formarea de tumori in organism. De asemenea, pentru persoane care au trecut deja prin experienta tratamentului clasic impotriva cancerului sau a unor boli inrudite, efectele chimipoterapiei sau ale radioterapiei, devastatoare de altfel, pot fi inlaturate de catre Ge 132, care in acelasi timp stimuleaza si formarea de celule de aparare pentru organism.

Alte efecte benefice pentru care oricine ar trebui sa incerce Ge 132 macar o data in viata sunt actiunea sa cardiotonica, efectele benefice in reducerea colesterolului si a zaharului din sange, efectele benefice in tratarea bolilor de stomac, intestin subtire sau ficat, lupta continua cu toxinele, efectele importante in protejarea functiilor creierului si imbunatatirea memoriei. Iar rezultatele spectaculoase pot continua, pentru ca se considera ca Ge 132 reuseste sa fie formula perfecta pentru refacerea organismului uman.

Cat castiga vedetele?

Andreea Marin s-a hotarat sa se intoarca in televiziune, astfel ca vedeta a negociat pentru contractul cu TVR. Lucia Hossu-Login, membra in Consiliul de Administratie al TVR, a facut publica suma pe care Andreea Marina obtinut-o in urma discutiilor cu televiziunea.
Dan Negru a reactionat in privinta aceasta si a declarat pe pagina personala de Facebook:
“Sunt dispus oricand sa-mi fac publica leafa din televiziune, inclusive banii castigati in toti anii trecuti. In toata lumea civilizata a televiziunii starurile isi fac publice castigurile, doar la noi e brambureala zvonurilor. Citesc ca Andreea Marin castiga 16000 euro pe saptamana de la TVR, dar probabil ca asta era suma pentru intreaga productie, nicidecum leafa unui prezentator.
Nu exista un astfel de onorariu in televiziunea din Romania, pe saptamana! Cred ca televiziunea ca breasla poate intra in normalitate facand publice lefurile vedetelor. Sunt primul dispus sa o faca!
Iata lefurile celor mai importanti moderator europeni. Televiziunile la care lucreaza, fie publice, fie comerciale, le fac publice. E vremea sa o faca si ai nostri…
Brono Vespa- 1,2 milioane pe an
Carlo Conti- 2,3 milioane pe an
Paolo Bonolis- 3,1 milioane pe an
Stephan Raab- 1,6 milioane pe an”.