My Blog List

Second hand online

Cu siguranta ca orice om din ziua de azi vrea sa fie in pas cu moda, si desigur ca nu fiecare isi permite sa si faca asta pentru ca ce este nou - este si mai scump. Chiar daca unii sunt reticenti la ideea de second hand online, se pare ca acest concept a luat amploare tot mai mult si se bucura de o mai mare atentie. 

Ce inseamna de fapt un magazin second hand online? Este exact ca si un magazin normal - online, numai ca acesta contine haine la mana a doua, adica purtate foarte putin intr-o stare, de regula, mai mult decat acceptabila si la preturi mult mai rezonabile. In cadrul unui second hand online ai sansa sa iti achizitionezi articole vestimentare la preturi foarte bune si chiar si de firma, din colectii de poveste, poate chiar produse unice, care au fost purtate foarte putin. Majoritatea magazinelor virtuale au in prezent si politica de retur si trebuie, ca si client sa fii constient de acest lucru pentru ca este dreptul tau. In cazul in care produsul pe care il achizitionezi din magazinul online nu este pe gustul tau, adica nu corespunde descrierii si nici nu are calitatea promisa, iar defectele sunt extrem de vizibile, atunci ai tot dreptul sa il returnezi. Insa majoritatea magazinelor care au o prezentare online, mai ales daca sunt second handuri nu isi permit in nici un caz asemenea erori pentru ca inainte de toate costurile de returnare sunt mult mai mari. 

Avantajele de a achizitiona haine din magazine second hand online sunt numeroase iar aici amintim: diversitatea produselor, posibilitatea de a achizitiona articole vestimentare la preturi destul de convenabile, posibilitatea de a avea produse unice si de ce nu, de a beneficia de calitate si de o serie de reduceri incredibile la  haine care poate au fost purtate o singura data.

Cu cine sa te certi cand esti nervos

Ma enervez foarte greu dar si cand o fac greu imi trece supararea. Nu pentru ca as fi eu mai cu mot, insa pentru ca mi-am dat seama ca oamenii care te calca pe nervi parca tin cu tot dinadinsul sa iti faca viata tot mai amara chiar daca vad ca nu te enervezi repede sau deloc.

Normal ca omul care care vrea sa te supere si care si-a pus in cap sa se certe cu tine vrea sa isi indeplineasca gandul. Ca altfel nu ar mai incepe sa tipe sau sa iti zica lucruri urate. CU cine sa te certi cand esti nervos daca nu iti place sa te certi? Cu tine in oglinda nu e un pas bun. Dar pentru cei care sunt ca mine si nu vor sa se certe am trei sfaturi importante:
  • daca cineva tipa la tine repeta-ti incap “sunt calm sunt calm sunt calm” si gandeste-te ca afara e soare si frumos chiar daca nu e
  • cand cineva iti reproseaza chestii si nu vrei sa iti pui mintea la incercare cu cearta  atunci zambeste-i pur si simplu si gandeste-te in  gand “nu exista pustiu nu exista pustiu nu exista pustiu” simplul fapt ca nu exista pustiu te va face sa te gandesti la un loc pustiu in care nu mai auzi vocea care te tachineaza
  • daca esti nervos si iti vine sa tipi insa stii ca si mai tare amplifici conflictul atunci poti aplica urmatoarea faza: razi si incearca sa te invarti de doua sau sa te misti rapid. Iti va trece si asa eviti si o mega cearta cu care nu vrei sigur te ai pe constiinta o jumatate de zi sau poate chiar mai mult
Acum sincer, decat sa te certi cu cei din jur si sa iti faci viata amara nu e mai bine sa iti vezi de ale tale si sa inghiti in sec ca apoi nu vei mai trai in remuscari si chinuri? Eu sincer daca am nevoie sa tip atunci am un motan cu care sa discut strigand. Iar daca vrea si el sa strige miauna taaaare si asa macar vorbim limbi diferite si nu ajungem la mega certuri.

Sfaturi inchirieri masini atunci cand esti in vacanta

Inchirierea unei masini poate fi cea mai buna solutie atunci cand vrei sa vizitezi imprejurimile unui loc atunci cand esti in vacanta. Iata o lista cu sfaturi pentru inchirieri masini care sa te ajute sa afli tot ce ai nevoie pentru a nu cadea victima unor antreprenori neseriosi sau din cauza unui contract cu clauze ascuse.

Fie ca esti posesorul unei masini si ai hotarat sa o lasi acasa in favoarea unui drum mai putin obositor cu trenul sau avionul, fie ca nu ai o masina personala, poti inchiria un automobil daca ai permis de conducere.

Atunci cand te cazezi la hotel, receptionerul iti va oferi cateva sfaturi inchirieri masini si iti va recomanda o anumita firma. Este indicat sa nu accepti imediat oferta, ci sa faci propriile cautari cu privire la cea mai buna oferta de inchirieri masini, deoarece multi agenti de turism incheie contracte cu o anumita firma de inchirieri, iar aceasta percepe tarife mai mari pentru clientii respectivului agent sau hotel. Desigur, de multe ori firmele care lucreaza cu hotelurile (in special cu cele de peste 4*) sunt cele mai competitive de pe piata si ofera servicii de inalta calitate.

Alt aspect la care trebuie sa fii atent este perioada pe care inchieriezi masina. Fa-ti un plan orientativ inainte de a pleca la drum si stabileste cate zile ai nevoie de automobil. Unul dintre cele mai pretioase sfaturi inchirieri masini este sa contractezi automobilul pentru mai multe zile, ci nu una singura.
Cere intotdeauna pretul cu toate taxele incluse atunci cand te informezi asupra ofertelor rent a car si nu uita sa intrebi daca asigurarea RCA si garantia pentru masina sunt incluse in pretul comunicat. Cere detalii despre costurile in caz de avarie, fransiza, penalitatile de intarziere si costul echipamentelor suplimentare (de exemplu un scaun pentru bebelusi). Alt aspect important pe lista cu sfaturi inchirieri masini este verificarea starii masinii: cere detalii despre ITP, proprietar, vechimea si numarul de kilometri pe care ii are la bord masina, precum si despre eventualele accidente din trecut.

Cand preiei masina asigura-te ca toate actele sunt in concordanta cu informatiile oferite initial si ca starea masinii este trecuta corect in procesul verbal de predare. Orice zgarietura sau avarie existenta deja si neprecizata de catre firma atunci cand iti preda masina, poate fi platita din buzunarul tau.
Atunci cand returnezi masina cere o copie a actelor de predare-primire si pastreaz-o cat mai mult timp.

Daca tii cont de aceste sfaturi inchirieri masini si cauti cu atentie pe piata firmelor rent a car oferta care te avantajeaza vei profita la maxim de vacanta ta si vei beneficia de tot confortul oferit de un automobil fata de conditiile din transportul in comun.

Emisiuni la care merita sa te uiti

Nu sunt un fan al televizorului, insa cand il deschid chiar sunt mofturos pana la refuz si butonez telecomanda de cateva ori de la cap la coada, rasfoiesc programe timp de o jumate de ora sau poate chiar o ora intreaga pentru ca pana la urma sa il inchid. De multe ori se intampla asta insa de mai putine ori se intampla sa gasesc cate o emisiune si unde alt undeva decat pe Animal Planet, pe Discovery Chanel, National Geographic si mai noile Travel si altele.
 
Imi plac emisiunile despre descoperiri, despre incercari, despre animale si despre tot felul de meserii. Iata care consider eu ca sunt cele mai interesante:
My cat from Hell - este o emisiune care ma face sa rad cu lacrimi - adica un specialist in comportamentul pisicilor merge pe la unul si pe la altul si le educa pisicile. Este un fel de *nora pentru mama sau Nany la noi, numai ca e cu animale si e amuzanta…
Mermaids o emisiune tot pe Animal Planet pentru pasionatii de adancurile marilor si oceanelor.
Monsters Inside me - afli niste lucruri de pur si simplu iti faci cruce si zici Doamne Fereste!
De vorba cu animalele - e o emisiune pe National Geopraphic care ofera consiliere animalelor. Suna ciudat dar daca vrei sa pierzi vremea in fata tv-ului, decat la emisiunile despre vedete, poti sa te uiti la asta.
Mit Busters - nu am mai vazut-o de mult dar era preferata mea. Pe langa faptul ca aflai multe chestii interesante, aflai si daca erau adevarate sau nu.
Pe urmele comorilor lui Hitler
Africa - emisiune despre Africa si cu Africa, desigur
 
Si multe multe altele. Ideea e ca macar mai afli cate ceva de prin lume, lururi interesante car eiti pot clati ochii. Eu personal nu suport emisunile in care vedete autohtone sau internationale isi dau in talent, se maimutaresc in toate felurile si in nici un caz nu suport filmele de la TV. Adica ori te uiti la un film indian , ori te uiti la o telenovela spaionla, sau la un romaneasca, ori te uiti la un film turcesc sau unul chinezesc. melodrama si patetismul sunt na si aceleasi la toate soiurile.

Cum alegi masina potrivita pentru tine cand cauti pe siteurile cu anunturi auto

Anunturi auto care promoveaza o gama larga de masini noi sau rulate apar aproape pe orice site. Dar cum sa gasesti exact ceea ce cauti intr-un ocean de anunturi?

Exista cateva reguli esentiale de la care nu trebuie sa te abati atunci cand esti in cautarea unei masini pe site-urile de specialitate. Acestea te ajuta sa nu fii “furat” de anunturile auto atragatoare care promoveaza masini prea uzate la preturi exagerat de mici ori pozele incantatoare cu masini puternice.

Cea mai importanta regula este sa stabilesti exact ceea ce vrei inainte sa incepi cautarile. Elementele esentiale sunt pretul, numarul de kilometri de la bord si anul de fabricare al masinii.
In continuare gandeste-te la aspectele practice atunci cand cauti o masina printre sutele de anunturi auto. Ia in considerare viitorul, nu doar prezentul si raspunde-ti la intrebarile:
  • cat de mult voi folosi masina in oras si in afara orasului
  • cate persoane trebuie sa incapa in masina
  • este posibil sa montezi un scaun de bebelus in masina
  • este posibil sa cari unelte ori materiale voluminoase cu masina
Raspunsul obiectiv la aceste intrebari te va indruma catre un anume tip de masina, cel mai probabil altul decat cel pe care il ai acum in minte. Majoritatea oamenilor care isi cauta masina pe siteurile de anunturi auto fac greseala de a alege o masina sport, cuceriti fiind de preturile atractive, dar uita ca familia se va mari in curand si vor trebui sa schimbe automobilul.

Daca aceasta este una dintre greselile frecvente ale barbatilor, femeile sunt deseori cucerite de masinile de teren, mai impunatoare si mai sigure. Dar acestea consuma mai mult combustibil si sunt mari pentru a fi utilizate in procent de 99% in orasele aglomerate.

Atunci cand stii de ce masina ai nevoie si esti realist in cautarile tale, poti aplica diverse filtre care te ajuta sa iti gasesti masina perfecta in multitudinea de anunturi auto. Tot ce mai ai de facut este sa pui mana pe telefon si sa contactezi vanzatorul.

Se cumpara mere romanesti

Anul acesta productia autohtona de mere este bogata. De aceea, statul roman vrea ca pe bancile scolii sa ajunga merele romanesti, pentru ca sunt sanatoase si pline de vitamine. Merele care vor ajunge sa fie servite de copiii din Romania trebuie sa aiba mai mult de 100 de grame/bucata si sa nu depaseasca pretul de 0,37 ron.
Pentru acest program se vor cheltui 13 milioane de euro. Banii provin si din fonduri comunitare. Astfel cinci milioane de euro provin din astfel de fonudir, iar restul de opt milioane de euro din visteria statului.
Aceste mere vor fi distribuite elevilor din scolile generale de stat sau private, numarul fiind de aproape doua milioane de elevi.

5 beneficii ale sucului bio presat la rece

Sucul de fructe presat la rece este un nou trend care acapareaza piata produselor bio. Potrivit specialistilor, acest tip de suc trebuie sa fie preparat din fructe proaspete, crescute fara produse chimice. Presarea fructelor pentru a obtine suc poate fi facuta atat manual, cat si prin utilizarea unor ustensile speciale.
Exista multiple diferente intre sucul obtinut prin presare si cel obtinut cu ajutorul storcatoarele obisnuite de fructe, bazat pe sistemul de centrifugare. In primul rand, sucul presat la rece contine mai multe vitamine, minerale si enzine, decat sucul obtinut prin stoarcere. In al doilea rand, utilizand storcatoare pe baza de lame, riscul ca fructele sa se oxideze este mare. Mai mult decat atat, sucul presat la rece contine mai putine fibre sau bucati de fructe, decat sucul stors, iar acest lucru il face mai usor de baut.
  • Sucul presat la rece poate fi obtinut din numeroase fructe si legume. Aronia si sfecla rosie sunt doua dintre fructele si legumele al caror suc obtinut prin presare are numeroase beneficii pentru organism.
  • Avand un aport ridicat de vitamine, minerale si enzine, aceste sucuri bio presate la rece – aronia, sfecla rosie, ofera vitalitate si energie pe parcursul intregii zile; Imbunatatirea circulatiei sangelui este un al beneficiu adus de acest tip de suc, obtinut in primul rand din sfecla rosie; 
  • Sucul presat din sfecla rosie ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine in corp, iar sucul presat din aronie este bun pentru asigurarea elasticitatii vaselor de sange;
  • Atat sucul de aronie, cat si cel de sfecla rosie ajuta la scaderea nivelului de colesterol; Aceste sucuri pot duce la scaderea tensiunii arteriale, prevenind bolile cardiovasculare.

Cauta sucurile presate la rece pe site-ul bioportal.ro si convinge-te de multiplele beneficii ale acestora.

Zilele liceului

Cand eram in liceu, imi facea o mare placere, sa particip la evenimentele organizate cu ocazia zilelor liceului. Se faceau tot felul de activitati. De la presentarea de referate, pana la pieste de teatru si muzica. Eram un grup de 6 fete care partcipam la toate concursurile de acest gen.

Primul concurs la care am partcipat, a fost un concurs de referate.Erau zilele liceului meu, si s-a organizat un concurs de referate pe teme literare. M-a ajutat profesoara mea de romana, si am reusit sa-mi fac un referat frumos. Doar ca la prezentare stateam cam prost. Prezentarea libera nu era de mine, fiindca eram emotiva. Amtrecut si peste asta, cu ajutorul profesoare. Am partcipat si la un concurs de teatru. De fapt initial am prezentat piesa de teatru intr-un cadru festiv, la noi la liceu. Apoi am paticipat cu aceasta la tot felul de concursuri de teatru intre licee. Si mereu veneam cu cate o diploma.

A fost si un concurs de folclor literar, de care am sa-mi amintesc cu placere tot timpul. Era vorba despre obiceiurile de nastere, de nunta si de inmormantare. Erau doar trei colege, insa am facut o impresie buna. Mai ales fiindca eram imbracate in costume populare. A fost foarte fain.