My Blog List

Culorile nuntii anului 2014

Cei care se casatoresc anul acesta, vor trebui sa tina cont in ceea ce priveste detaliile nuntii, de culorile care se poarta in acest an in materie de nunti. Pentru o atmosfera speciala si o nunta cu un decor care sa ramana in mintea si in sufletul invitatilor, nu ezitati sa va informati temeinic in legatura cu ceea ce se poarta si care sunt tendintele de ultima ora pentru nunta anului 2014.

Principala tendinta de culoare este albastrul, cu precadere bleumarinul. O nuanta extrem de eleganta, mai ales daca este folosita in combinatii contrastante, bleumarinul poate fi folosit pentru atat de necesarele invitatii nunta (fie ca fond general de culoare, fie pentru text, scris cu bleumarin pe fond bej, alb sau galben), dar si pentru decorarea salii in care va avea loc petrecerea. De asemenea, panglicile din matase bleumarin, sau chiar imprimeurile cu dungi sau cu buline arata foarte bine in buchetelele pe care le veti aseza pe masa (daca tema generala de culoare va fi bleumarinul). Daca alegeti fete de masa si huse de scaun in tonuri neutre (si ele un trend coloristic pentru nuntile lui 2014), puteti sa accesorizati mesele cu tururi bleumarin si scaunele cu funde in aceeasi culoare. Efectul va fi senzational!

O alta culoare vedeta recomandata de designeri pentru nunta anului 2014 este rozul. Nu trebuie sa alegeti neaparat un roz bombon care sa duca cu gandul la o nunta de printese. Se poarta rozul stilat, elegant, de la rochia de mireasa pana la tinutele domnisoarelor de onoare, de la florile pentru buchete si pentru decorarea locatiei si pana la invitatii si place card-uri. Rozul poate fi combinat cu verde (ideal verde fistic), dar si cu alb sau bej. Desi initial surprinzatoare pentru o culoare de nunta, griul ramane si in 2014 in tendinte. Arata incredibil de bine in combinatii cu galben sau cu mov.

Dieta Keto

M-am apucat saptamana trecuta de dieta asta ketogenica. Vai, mananci regeste si slabesti. Incerc sa dau 4 kg jos de vreo 3 luni si dau iama in dulciuri de fiecare data. Am zis ca, gata! de luni mananc dupa principiile acestei diete.

Conform regimului, trebuie ca alimentele tale mancate intr-o zi sa insumeze 65% grasimi, 30% proteine si 5% carbohidrati. Ok, am inceput in forta, nu am mancat paine deloc si nici alt carbohidrat pur, m-am chinuit sa mananc slanina cu cascaval si castravete ca sa imi iau necesarul de grasimi, cred ca mi-am imbolnavit si ficatul de  oua in fiecare dimineata cu branza. Am mancat, ca cica aveam voie, cate 2 patratele de ciocolata neagra la doua zile, ca deh, dependenta cere.

Vineri ma simteam eu cam la fel, dar am zis ca este doar impresia mea, asteptam ziua de duminica sa ma cantaresc si sa culeg roadele. Sambata am fost nevoita sa gatesc cartofi prajiti si mentionez ca nici macar nu am fost tentata sa mananc, atat de motivata eram. Mi-am vazut de carnea mea de vita trasa in ulei de cocos cu salata si smantana.

Duminica dimineata m-am cantarit, aveam 1,5 kg in plus. M-am razbunat cu un pachet de biscuiti si am inceput sa mananc normal, dar sanatos si in doua zile am reusit sa imi revin cu 700 de grame. Dieta Ketogenica, nu este clar pentru toata lumea!

Elichide cu glicerna vegetala

Unul dintre cele mai appreciate elichide de pe piata produselor destinate vapatului sunt elichidele ce poarta semnatura Hangsen. Apreciat nu numai de catre vaperii din Romania, unde produsele au intrat deja de ceva timp, ci si de vaperi din intreaga lume, Hangsen este extrem de cautat si recomandat pe forumurile utilizatorilor de tigara electronica. 

Avantajele sale deosebite: calitatea extraordinara, aromele exceptionale, arome de tutun identice cu aromele tigaretelor traditionale (de atfel exista diferite tipuri de elichide care poarta chiar numele unora dintre cele mai populare tigarete traditionale din toate timpurile si adorate de fumatori din intreaga lume). Pentru cei care intentioneaza sa renunte la fumat cu ajutorul tigarii electronice, Hangsen este o optiune, mai ales ca este usor sa gasesti o varianta de elichid care sa aiba chiar aroma tigarilor pe care le fumati inainte, fie ca este vorba despre Marlboro, Lucky Strike, Kent sau alta marca de tigari. De asemenea, elichidele Hangsen pot fi achizitionate in diferite variante, cu nivele variate de nicotina, in functie de preferinte. In plus, exista si variante fructate, pentru cei care prefera acest gen de elichid, iar dintre acestea extrem de multe aprecieri pe forumuri primeste aroma de capsuni. Pentru cei care sunt pasionati de alte tipuri de tutun, elichidele Hangsen pot fi achizitionate si in varianta narghilea, pipa, trabucuri Havana sau celebrele Cohiba. Nu lipsesc aromele fructate, scortisoara, menta, aromele de bauturi alcoolice sau bauturi energizante. O noutate este faptul ca odata cu Hangsen puteti vapa si elichide cu aroma de vitamine sau de plante benefice organismului.

Lichidele Hangsen au la baza glicerina vegetala, un aditiv care este folosit si in industria alimentara si in cea farmaceutica si care face parte din lista E-urilor nepericuloase: nume de cod E422. Glicerina vegetala transforma elichidul in vapori intr-o cantitate mare, ceea ce in general este un atu pentru vaperi. De asemenea, vaporii obtinuti cu ajutorul glicerinei vegetale sunt mai densi si au un gust usor mai dulceag.

De ce Social Networking este bun pentru mintile in dezvoltare?

Utilizarea inteligenta si constructiva a SNSS poate ajuta in procesul de invatare despre lucrurile noi si in a obtine informatii despre cele mai recente intamplari in lume. Globalizarea si concurenta escaladanda in sectorul educatiei a impins elevii in a dobandi cunostinte noi tot timpul. Comunitatile online diferite si forumurile pot ajuta elevii din medii diferite in schimbul de opinii cu privire la temele de actualitate sau despre orice subiect la alegerea lor.

SNSS si instrumentele de social media sunt utile in conectarea la lumea actuala. Prin conectarea la SNSS preferate puteti afla in cateva secunde despre ce se intampla in diferite colturi ale lumii. De exemplu, in momentele de criza majora petrecute pe planeta multe pagini de Facebook si pagini on-line s-au format discutand haosul provocat de acestea. De asemenea, SNSS au contribuit, de asemenea, la cresterea gradului de constientizare cu privire la cauzele sociale, cum ar fi campanii de prevenire a cancerului, donarea de organe si colectari de fonduri pentru o cauza nobila. In ultimul timp, o serie de campanii on-line s-au desfasurat in sprijinul luptei impotriva coruptiei, in care tinerii au luat parte in mod deliberat. Pe scurt, SNSS sunt utile in abilitarea mintileor tinere de a le face constiente de problemele emergente.

5 avantaje oferite de site-urile cu anunturi de locuri de munca angajatorilor

La o simpla tastare a frazei cheie „anunturi locuri de munca” prin intermediul motoarelor de cautare online peste 31 de milioane de pagini se vor afisa in fata ochilor dumneavoastra. Potrivit statisticilor, rata de angajare prin intermediul mediului online este in continua crestere. De ce apeleaza tot mai multi angajatori la aceasta modalitate de recrutare? Exista numeroase motive. 5 dintre ele vi le prezentam in acest articol.

1. Angajatorii au oportunitatea de a-si prezenta oferta cu locul de munca scos la concurs unui public foarte mare. Daca foarte multa lume este informata, atunci isi vor depune CV-ul un numar mare de oameni, iar sansele de a gasi candidatul ideal vor creste semnificativ.

2. Exista multe site-uri specializate in schimbul de „cerere-oferta” pentru locuri de munca. Acestea pun la dispozitia candidatilor CV-uri standard cu indicatii si sugestii de completare. Acest lucru este bun pentru angajatori pentru ca pot primi CV-uri create potrivit unui tipar, evitandu-se astfel informatiile inutile.

3. Departamentele de Resurse Umane ale companiilor care propun posturile vacante au parte de un ajutor important prin intermediul site-urilor care contin anunturi cu locuri de munca. Prin intermediul acestora, departamentul de HR poate primii statistici, CV-uri organizate intr-o anumita ordine si pot trece rapid peste CV-urile candidatilor. In cuvinte mai putine, site-urile cu anunturi cu locuri de munca usureaza semnificativ munca departamentului de HR.

4. Un angajator care recruteaza online stie deja faptul ca viitorii sai candidati vor avea cunostinte, cel putin minime, de utilizare a calculatorului.

5. Departamentele de HR isi pot crea baze de date cu informatiile pe care le aduna de pe site-urile de anunturi cu locuri de munca. Chiar daca in prima faza nu toti candidatii sunt potriviti pentru postul scos la concurs, acestia vor ramane in vizorul companiei.

Bucuria cadurilor de Craciun

A fost primul an in care scrisoarea de Craciun a avut cu adevarat un sens pentru copilul meu cel mare. A fost pentru primul an cand a inteles ce e aia scrisoare, care e treaba cu Mos Craciun asta si de ce trebuie sa ii scrie o scrisoare si apoi sa fie cuminte si sa astepte ca Mosul sa ii raplateasca faptele bune si cumintenia. A fost primul an, asadar, in care a putut spune clar si raspicat ce isi doreste cel mai mult sa primeasca si in care a putut face o selectie intre nenumaratele sale dorinte de peste an.

Ca atare, dupa dictarea copilului (care nu poate scrie singur la 4 ani si jumatate) am trecut la redactarea primei scrisori pentru Mos Craciun, prima dupa mult timp, adica de la cele pe care eu insami le scriam in vremea copilariei mele. Am pus pe lista un pistol cu laser cu descriere completa si extrem de precisa, plastilina noua, un Lego urias sectie de politie, inca un lego dar de data asta Hero Factory, si un CD cu Tom si Jerry Pirati. Rezonabil si, desi nu a fost cel mai cuminte copil, am acceptat ca scrisoarea sa plece semnata si parafata direct catre tara unde mosul pregateste darurile. Zis si facut. De acum nu ramanea decat ca el sa astepte cuminte venirea Mosului. Ceea ce nu s-a intaplat, dar, evident, Mosul a venit, iar copilul a si constientizat de altfel ca  - chiar si daca nu e cuminte Mosul tot vine…! Poate cu atat mai mare a fost bucuria cu cat nici macar nu il mai astepta pe Mos, stiind ca nu a fost cel mai cuminte copil. Dar pentru ca Mosul a venit si inca si grabit, chiar in timpul baitei in seara de 24 decembrie, iata-l pe copilul meu zapacit bucurandu-se cu mainile intinse catre cer si strigand in toata casa, alergand in costumul lui Adam cat il tineau bojociii “Ho- Ho-Ho, mosule”,nu credeam ca o sa mai vii la mine si mai ales nu credeam ca o sa primesc eu asa ceva.

Nici nu pot descrie in cuvinte cat de emotionanta desi extrem de haioasa a fost scena si cat de tare am realizat ca nu exista nici macar un singur sacrificiu pe care un parinte sa nu il faca pentru a naste o asemenea fericire in sufetul copilului sau. Nu exista niciun pret prea mare pentru a face un copil atat de bucuros. Si am mai constientizat cat de trist va fi cand va afla ca Mosul nu e de fapt un mos…

Avantajele pompelor de apa submersibile

Activitatea sezoniera de multe ori duce la caderi de tensiune. Oricine are o casa care se bazeaza pe o pompa de apa electrica, stie din experienta inconvenientul unei penurii de apa in timpul penelor de curent prelungite. Vremea violenta, furtunile de sezon si penele de curent, toate pot interfera cu alimentarea cu apa. Pompele de apa sumbersibile restabilesc accesul la aprovizionarea cu apa in timpul acestor perioade.

Oamenii folosesc apa in viata de zi cu zi pentru sanatate si salubritate. O sursa curata de apa este necesara pentru spalat vase si haine, igiena personala si, desigur, pentru baut. O pompa de apa manuala este o solutie foarte buna pentru persoanele cu fantani si pompe de apa electrice pentru a mentine o sursa de apa continua in timpul unei pene de curent.

Pompele de apa disponibile la www.pompe-submersibile.com.ro folosesc fizica pentru a aduce apa la suprafata in mod mecanic. O pompa submersibila poate fi instalata de obicei cu o pompa electrica existenta fara dificultate. Persoanele cu o anumita expertiza mecanica pot efectua instalarea pe cont propriu, dar un instalator autorizat ar fi o alegere buna, deoarece dispozitivele pot fi instalate in mai putin de o ora de catre un profesionist cu experienta. De obicei, ele sunt utile in puturi de pana la cateva zeci de metri adancime.

Este important sa se colecteze cateva masuratori inainte de a alege o pompa submersibila, care vor ajuta la instalarea acesteia pe parcurs. In primul rand, adancimea sursei de apa trebuie sa fie determinata cu exactitate, aceasta fiind adancimea pana la care straturile trebuie forate sau casetate. In al doilea rand, adancimea apei freatice sau nivelul static al apei trebuie sa fie masurat cu extrema precizie, aceasta fiind reprezentata de catre distanta de la suprafata apei pana in partea de sus a putului.

Ce s-ar intampla daca maine nu ar mai exista Facebook

Toata lumea are in ziua de azi un cont de Facebook (cu exceptia prietenului meu, el refuza cu vehementa sa aiba asa ceva). Facebook a devenit un stil de viata, un stil de a comunica. Nici nu-mi vine sa cred ca a pornit de la o simpla idee, si nici nu-mi vine sa cred ca un adolescent l-a creat.

Totusi daca ati vazut filmul veti cunoaste si urmarile care inca de atunci erau evidente. Cred ca daca Facebook s-ar prabusi intr-o zi sau chiar maine si daca nu ar mai exista, multi ar umbla de nebuni pe strada fara sa stie ce sa faca, ce se intampla cu ei, ori in cel mai rau caz ar face crize de epilepsie in casa.

Am observat in ultimul timp o adevarata euforie fata de acest facebook, acest consacrat canal de socializare, fara de care oamenii nu se mai vad oameni. Partile bune ale sale sunt:
  •     afli orice vrei, fara sa mai fii nevoit sa deschizi mai multe pagini iar aici includem stiri, noutati, barfe si multe altele
  •     cunosti sau recunosti lume pe care poate nu ai mai vazut-o de mult.
  •     afli ce mai fac oamenii dragi tie si prietenii
  •     poti sa comunici gratis cu cei de la distanta prin intermediul chatului
  •     esti in pas cu moda cu atatea pagini de moda si de design
  •     afli multe noutati despre lumea care ne inconjoara
  •     poti sa te cultivi in orice domeniu vrei

Totusi mi se pare ca punctele negative ale facebookului sunt mult mai multe sau daca nu sunt multe cantaresc mai greu in defavoarea lui avand in vedere ca strica pur si simplu relatiile dintre oameni. S-au facut numeroase studii conform carora facebook-ul tampeste oamenii si numai ca ii formeaza intr-un stil negativ insa ii duce intr-un declin fantastic de grav.

Eu cred ca facebookul ar trebui folosit strict ca retea de socializare cu cei apropiati.

Am peste 1500 de prieteni in lista de facebook si nu-i cunosc pe toti. La un moment dat dadeam add intr-una ca sa fac cati mai multi.

Promovam niste site-uri si ma ajuta acest lucru. Cu timpul insa am si uitat de profilul meu pentru ca mi-am dat seama ca viata reala e mai importanta. Pe facebook poti sa (aspecte negative) ajungi sa:
  •     fii agatat de cine nu trebuie si urmarit mereu, agasat
  •     sa te certi cu gasca pentru ca vezi ca ei au fost undeva fara tine
  •     sa te certi cu iubitul ca a dat comenturi la o fata pe care poate o stia din gradinita si acum abia s-au regasit si si-au zis reciproc ca arata bine la varsta asta
  •     sa te certi cu iubita ca isi pune poze indecente din nevoia sau idn disperarea de a fi admirata (un defect feminin)
  •     sa te expui prea mult necunoscutilor
  •     uiti de viata ta si sa nu mai ai alti prieteni inafara de cei virtuali
  •     sa devii frustrat ca vezi oamenii care au facut atat de multe si tu nu ai facut nimic
  •     sa devii invidios ca unii cunoscuti au o functie mai importanta
  •     sa devii deprimat ca unii au reusit ce nu poti face niciodata
  •     sa te indragostesti de cine nu trebuie
  •     sa te vada seful de la munca cu o sticla de wiskey in mana si beat manga si multe altele.

Deci cred ca daca facebookul s-ar prabusi intr-o zi oamenii ar fi extrem de suparati, s-ar prabusi si ei odata cu el. La inceput a fost hi5-ul care se pare ca nu prea mai are atat de multi adepti, sau poate ca lumea a uitat de el de cand a inceput euforia cu facebook. Ideea de baza e ca oamenii mai uita sa isi traiasca si vietile si devin niste urmaritori penibili ai vietii celor din lista virtuala, promovandu-si si ei imaginea tot prin intermeidul unui spatiu fictiv, care oricum nu are nici o relevanta in momentul in care dai ochii cu omul.

Sa nu mai vorbim de stocking sau de faptul ca au avut loc necazuri colosale, mai ales prin randul minorilor, pe care personal le-am auzit la stiri. Adica lucruri de genul: o minora si-a dat intalnire cu un baiat si pana la urma baiatul era ditamai omul si ea a fost violata sau disparuta fara urma, ori poate dusa pentru prostitutie in alta tara.
N-am nimci cu facebook. Mi se pare util in unele cazuri dar daca oamenii ar fi mai aprinsi la cerebel atunci poate ar avea mai multe de castigat decat de pierdut, deci tot oamenii strica ce e frumos.

Amplificatoarele auto – cum le alegem si de unde le comandam?

Esti in cautarea unui nou amplificator auto? Doresti un model de amplificator auto mai performant? Magazinele online specializate in vanzarea de echipamente auto iti pun la dispozitie numeroase oferte de amplificatoare auto de la producatori renumiti. Conteaza foarte mult raportul calitate-pret, insa si modelul de amplificator ales. Poti opta pentru amplificatoare auto Harman Kardon, Boss Audio, Infinity, Hertz, Magnat, JBL, Alpine, Mac Audio, Blaupunkt, Clarion, etc. si pentru modele de amplificator auto monocanal, amplificator 2 canale, amplificator auto 4 canale sau amplificatoare auto 5 canale. Alegerea amplificatorului auto trebuie facuta si in functie de W si OHMi. Functiile de care dispune sunt foarte importante: protectie termica, protectie supratensiune, crossover adjustabil, filtru subsonic, dimensiuni, putere rms, etc.

Garantia produsului cumparat este si ea un criteriu de selectie. Este important ca, in cazul unui amplificator auto, garantia sa fie de 24 de luni. O garantie cat mai mare va asigura de faptul ca ati ales un produs de calitate. In cazul in care amplificatorul auto ales nu se ridica la nivelul asteptarilor dumneavoastra si se strica intr-un timp scurt, il puteti returna si primi altul in baza garantiei.

In alegerea de amplificatoare auto si in alegerea oricarui alt produs, conteaza foarte mult calitatea magazinului online. Se recomanda sa alegeti un magazin online pentru care ati primit recomandari sau despre care v-ati informat in prealabil. Daca magazinul online pe care l-ati ales are recomandari bune sau dispune de recenzii serioase in Google, mai mult ca sigur nu va va dezamagi. Daca, in momentul in care veti plasa comanda telefonica, veti beneficia de raspunsuri multumitoare la toate intrebarile avute, mai mult ca sigur aveti de-a face cu un magazin online cu experienta si cu un personal calificat, care va poate ghida catre cea mai buna alegere.

Secretara insuportabila vs vanzatoare adorabila

Frate, ce ma dispera femeia asta. Prima, secretara facultatii, la vreo 35 de ani, cam asa. Va imaginati cat de insuportabila poate fi, de a ajuns sa-mi ocupe un gand pretios de cateva secunde? Si daca mai si scriu despre ea, o sa mai sada ea bine in gandurile mele inca ceva minute pretioase. Dar simt ca trebuie sa fac comparatia asta, ca de la cer la pamant.

Sa incepem. Pe secretara asta nu o suporta nici macar un student. Nici unul din colegii mei sau din toate grupele cu care am interactionat la facultate si cu care am vorbit despre aceasta femeie memorabila. Nu are cum, la cum se comporta ea cu noi. Ne ducem frumos la secretariat si o intrebam politicos, de orar, de profesori, de materii, de chestii de care ea e responsabila, si nici macar nu se uita la tine. Sta toata ziua si se uita in laptopul ala (asta cand nu iese si fumeaza in tocul usii) si cand intra careva, nici macar nu se uita sau raspunde la salut, si raspunde greu, sictirita, si asta daca are chef, ca nu stie. De regula, ea nu stie prea multe. Inteleg, femeie, ai avut o zi grea, e naspa sa fii tu, dar iti trece, macar fa-ti datoria. Ca e jobul tau sa fi secretara, si sa raspunzi la intrebari, iar datoria mea ca student e sa pun aceste intrebari. Apoi, esti sau nu secretara? Si credeam ca doar cu noi, studentii, astia neimportanti si inca mici, se poarta asa. Dar nu, am vazut ca isi permite sa raspunda asa si altor profesori. Sau i se permite! Geezus! Nu stiu cum o suporta scaunul ala, sincer. Si nu stiu cum de nu i se atrage atentia. Sau mai rau, femeie, tu nu te vezi?!

In aceeasi zi, ma duc la un non-stop. Acolo tot o femeie, trecuta de 40 de ani, numai ca ea a fost tare draguta si amabila. Vroiam sa iau placinta cu branza, mi-a aratat mai multe, am luat una din ele, apoi i-am cerut un sortiment de ciocolata, si s-a uitat femeia in toate cutiile sa vada daca mai era vreuna, si apoi ceva produse sa fac musaka. Mi-a aratat la fel, mai multe din ce pot sa cumpar, si am ales eu. Apoi mi-a zis care e reteta ei de musaka, si apoi am plecat, multumita si cu o buna dispozitie de la conversatia cu ea. Desi banala, a fost o interactiune umana, joviala. Pentru ca ne indreptam in a fi toti niste roboti. Cu siguranta si femeia asta, vanzatoarea de la non-stop, are zile grele, are clienti naspa, tigani, betivi, persoane care o inseala la bani si altele, dar secretara asta pare sa aiba zile grele mai mereu. Nu zic acum ca as vrea ca si secretara de la facultate sa fie asa de draguta ca si vanzatoarea, ea nu are produse sa-si vanda, dar e platita pentru a furniza informatii. Nu scrie in fisa postului: “fi si amabila cand raspunzi la intrebari”, pentru ca e de la sine inteles. Sau asa ar trebui, dar vad ca nu pentru toti.
Presupun ca sunt joburi diferite, personalitati diferite. Sau doar oameni extrem, dar extrem de diferiti.