My Blog List

Intretinerea gentilor din piele

Daca tot ne gandim ca poseta este cea care poate face o tinuta sa arate impecabil, insa in acelasi timp poate si ruina o tinuta, iata si cateva sfaturi importante despre modul cum intretinem mult-doritele genti piele, astfel incat sa ne bucuram de ele cat mai mult timp.

Este important sa le tinem cat mai departe de surse de caldura excesiva (calorifere, sobe, cuptoare, etc), astfel incat materialul sa nu sufere modificari. De asemenea, pe cat posibil ar fi ideal sa le tinem la distanta de umezeala si sa evitam contactul cu substante nocive sau cu uleiuri.

Cu toate acestea, daca se murdaresc totusi exista cativa pasi de urmat: curatarea cu o carpa curata si uscata, urmata de curatarea cu un tampon imbibat in alcool in caz ca avem de-a face cu pete de cerneala sau de pix, sau chiar cu pete de oja sau ruj. Atentie insa la cat de tare frecati, pentru ca pielea unor genti se poate degrada din cauza alcoolului daca miscarea este prea insistenta, iar petele pot avansa mai in profunzimea materialului, devenind din ce in ce mai dificil de scos.

Daca nu e vorba de nicio pata, ci pur si simplu geanta este murdara din cauza purtarii intense ne putem baza pe o solutie de curatare “home made”, pe baza de apa distilata si un detergent lichid sau sampon de bebelusi (in orice caz, un produs destul de usor, care nu contine foarte mult alcool). Solutia rezultata se pulverizeaza pe o carpa cu care se curata apoi intreaga suprafata a gentii, frecand uniform, astfel incat la finalul actiunii sa nu avem de-a face cu suprafatete decolorate sau colorate inegal. La final se sterge suprafata, astfel incat sa nu ramana nici umeda si nici imbibata cu detergent. A se evita uscarea cu ajutorul foehn-ului de par, asa cum se mai obinuieste, pentru ca acesta degradeaza pielea, mai ales folosit repetat si la temperaturi ridicate.

Je t’aime pour toujours – Paris

Vara trecuta am avut parte de un concediu superb. Am vizitat cateva tari la care visam de ceva vreme, fara a sti cu exactitate cand voi ajunge sa le vad. Soarta a facut acest lucru posibil mai devreme decat ma asteptam...asa ca.... Italia, Andorra, Spania, Portugalia, Belgia, Luxemburg, Germania si ..... Franta s-au numarat printre locatiile vizitate.

Nu cred sa cunosc pe cineva care sa fi vizitat Parisul si sa nu il indrageasca. Mai mult de atat....sa nu il iubeasca! 3 zile cat am locuit pe meleaguri pariziene, m-am simtit extraordinar! Strazile pariziene, casele incarcate de istorie, parfumul care adie in aer...nu il simti..dar stii ca este acolo! Un oras mereu viu - Turnul Eiffel, Sena, Catedrala Notre-Dame de Paris, Arcul de Triumf, Luvrul, Montmartre, Bazilica Sacré-Coeur...si cate si mai cate  ar fi fost de vizitat. Dar si asa, cate am vazut mi-au fost suficiente cat sa ma indragostesc iremediabil de acest oras al iubirii, al artei, al frumosului, faimosul „La Ville-Lumière („Oraşul Luminilor”).  Am fost in Montmarte, un cartier anexat Parisului si in acelasi timp cel mai vizitat de catre turisti. Aici, dupa ce urci vreo 200 de trepte, poti vizita Bazilica Sacré-Coeur. Nu vei regreta! In spatele bazilicii, dai intr-o strada care la un moment dat te poarta in cel mai cunoscut cartier al Parisului - Place du Tertre. Aici, artisti de tot felul isi dau intalnire in fiecare zi, picteaza, fac portrete, isi expun operele, incercand apoi sa le vanda turistilor. Locul este incarcat de istorie...cei mai cunoscuti artisti ai lumii isi faceau veacul aici. M-am plimbat cu iubitul pe acolo, am respirat aerul acela, am stat si am ascultant muzicantii, am baut o cafea excelenta pe una din zecile de terase care atrag turistii ca un magnet viu. Un lucru extraordinar s-a intamplat, insa,     a doua zi cand....luand metroul inspre turnul Eiffel, la un moment dat cand am ajuns la destinatia unde trebuia sa coboram toata lumea a inceput sa alerge spre iesire. Am intrat in panica vazand puzderie de lume alergand in aceeasi directie si...am inceput si noi sa alergam gandindu-ne ca ceva sigur nu e in regula. De cateva ori pe an, la ora 22.00, turnul Eiffel se aprinde intr-un joc al luminilor simultan...asemenea unui brad impobodit. 

Fiind la Paris doar pentru 3 zile nu ma gandeam ca voi avea norocul sa vad aceasta frumusete a orasului...dar se pare ca m-am inselat, intrucat, motivul pentru care o gramada de oameni alergau la 21.55 in aceeasi directie s-a dovedit a fi exact ceea ce imi doream sa vad – iluminatul turn Eiffel (nu pot explica in cuvinte ce sentiment de beautitudine am avut in acel moment - sublim este putin spus). 3 zile de iubire, 3 zile de romantism....o poveste in orasul luminilor, orasul indragostitilor.

De unde ne informam inainte de a pleca in vacanta

Daca ati luat decizia de a va petrece un binemeritat concediu, fie in tara, fie in strainatate trebuie sa stiti mai intai cateva detalii legate de locatia in care urmeaza sa mergeti, pentru a evita eventualele neplaceri. De aceea o buna informare este practic vitala inainte de a pleca, acum existand diverse posibilitati de a afla informatii referitoare la cazare, oferte de vacanta sau facilitatile pe care le ofera un hotel sau altul. Cel mai la indemana mod de a afla aceste mici detalii, care sunt cheia unei vacante reusite este internetul, existand o multitudine de siteuri si bloguri pline de ponturi folositoare.

Detalii referitoare la urmatoarea dumneavoastra vacanta puteti gasi si pe www.concedii.com, blogul punandu-va la dispozitie informatii despre diverse destinatii de vacanta, informatii cu locurile pe care le puteti vizita, unde va puteti caza si facilitatile pe care le aveti in functie de modalitatea de cazare aleasa ori ce trebuie sa faceti in cazul in care intampinati diverse neplacerile pe parcursul concediului.

Este indicat sa consultati blogurile de specialitate inainte de a pleca, deoarece parerile sunt pertinente, de regula cei care aleg sa si le impartaseasca au testat personal ceea ce au trait in materie de vacanta intr-un loc sau altul, putandu-va oferi informatii de calitate care sa va infrumuseteze timpul liber petrecut intr-un concediu, stiind dinainte ce este de vizitat si ceea ce este de evitat.

Astfel, cu temele deja facute, va puteti bucura pe deplin de vacanta, salvand chiar si timpul necesar informarii la fata locului, asa incat aveti posibilitatea de a cauta noi locuri pe care sa le impartasiti altora in momentul reintoarcerii.

Handmade, o afacere in continua dezvoltare

Locurile de munca in Romania sunt mereu in scadere, iar somerii sunt in numar tot mai numeros. Pentru a castiga o paine cinstita pentru familia lor, multi romani trebuie sa munceasca la negru sau pe salarii foarte mici. Chiar daca locurile de munca sunt mai putine, totusi exista nenumarate domenii de activitate la care poti lucra de acasa. Oamenii ramasi fara locuri de muca s-au reprofilat si au reusit sa imbine utilul cu placutul.

Daca esti unul din somerii Romaniei, care de curand si-a pierdut locul de munca si doresti sa te replofilezi, acest articol iti poate da o mana de ajutor. In continuare venim in ajutarea acestor persoane cu o idee ce a fost testata pe piata din intreaga lume. Aceasta afacere este mica si se poate administra de la domiciliu.

Un lucru foarte important pe care trebuieste sa-l mentionez, inainte da a vorbi despre acest domeniu profitabil de afaceri, este acela al legalitatii lui. Pentru ca jobul pe care o sa-l incepeti sa fie legal, fara a intra in conflict cu fiscul, este necesar ca venitul obtinut sa fie declarat. Acest lucru se poate face prin deschiderea unui PFA sau SRL inregistrat in sistemul statului roman. In cazul in care alegeti varianta unui PFA, contablitatea se tine simplu si nu aveti nevoie de contabil, deoarece va puteti ocupa personal de acest lucru. Un alt avantaj al PFA-ului este costul sau. Pretul deschiderii este mult mai redus decat al unui SRL. Dupa ce ati devenit o firma legala este timpul sa va apucati de munca si sa comercializati produsele dumneavoastra.

Domeniul de activitate la care puteti sa lucrati de la domiciliu este de confectioner handmade. Lucrurile facute manual sunt din ce in ce mai cautate pe piata romaneasca, dar si internationala. Astfel de confectioneri si-au facut loc in mall - uri si magazine, iar produsele lor sunt la mare cautare datorita faptului ca au fost confectionate manual. Fiecare produs confectionat astfel este diferit si are un plus de originalitate.

Pentru a incepe o astfel de munca nu aveti nevoie decat de niste cursuri care sa va ofere idei de lucru si cunostinte despre procesul de fabricare. Astfel de informatii se gasesc si pe internet si sunt gratuite. Pe langa o documentare minutioasa, pentru a va apuca de treaba, mai aveti nevoie si de materiale pentru confectionarea bijuteriilor sau accesoriilor, dar totodata si de  multa rabdare. Acest job se potriveste in general fetelor, deoarece este o munca migaloasa care necesita multa atentie si calm, dar nici barbatii nu se dau in laturi cand vine vorba despre astfel de activitati.

Un obiect confectionat manual are pretul variabil in functie de marime si materialele folosite. Pretul unui astfel de accesoriu pe piata romaneasca este cuprins intre 5 si 100 lei, dar sunt si exceptii cand baremul este depasit.

Comercializarea obiectelor facute la domiciliu se poate face in piete, targuri, malluri dar si pe internet. Promovarea firmei se poate face pe retelele de socializare, prezentand produsele familiei, prietenilor apropiati, cu ajutorul mass-mediei sau al promoterilor.

Numarul celor care se ocupa cu astfel de confectii este in crestere, iar piata inca nu a ajuns la potentialul maxim. Inca mai este loc de oameni dornici sa investeasca in productia accesorilor printr-un proces manual, de aceea daca cauti un loc de munca, locul tau poate fi in acest domeniu.

Componente IT second hand pentru elevi

Ca piata de componente si calculatoare second hand este in plina ascensiune, nu mai reprezinta o surpriza pentru nimeni, aceasta incepand sa castige din ce in ce mai mult teren si in tara noastra de la instalarea crizei economice. Acest lucru se dovedeste a fi benefic si in ceea ce priveste domeniul educational din Romania, din ce in ce mai multe scoli fiind dotate cu calculatoare si terminale la mana a doua,  ajutand astfel elevii sa invete minimele operatiuni de operare pe un calculator.

Cum nu exista posibilitatea ca in scolile romanesti sa fie achizitioante terminale IT noi, s-a considerat ca piata de second hand este una permisiva in acest sens, caci majoritatea calculatoarelor de mana a doua vin din strainatate unde nu au fost foarte mult rulate, multe aflandu-se in stare ireprosabila de functionare.

De altfel ideea achizitionarii unor computere noi pentru dotarea scolilor din Romania nici nu ar fi una foarte buna, avand in vedere  volumul mare de elevi care opereaza pe ele, un numar destul de important dintre acestia luand contact pentru prima data cu un calculator, in special cei care locuiesc in zonele rurale, acolo unde familiile isi permit mult mai greu achizitionarea unui calculator, scoala fiind elementul comun intre copii si invatarea acestora in  ceea ce priveste operarea pe un PC.

Un alt motiv pentru care scolile au ales sa-si doteze parcul informational cu calculatoare, pe langa  pretul avantajos in raport cu calitatea, il reprezinta viteza cu care tehnologia se schimba in ziua de astazi, aproape zilnic aparand noutati in acest domeniu informational, astfel fiind necesare schimbari de softuri si programe mai mereu daca se doreste a se pune la punct fiecare calculator in parte, acest lucru fiind practic imposibil, in primul rand din cauza costurilor mult prea ridicate la care s-ar ajunge.

Traditii de Halloween : atunci si acum

Halloween (prescurtarea de la" All Hallows Eve"), nu este o sarbatoare celebrata in toate culturile. Este sarbatorita mai ales in culturile occidentale, cum ar fi Irlanda, SUA, Canada, Puerto Rico, Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda.

Halloween-ul este sarbatorit in noaptea de 31 octombrie. Oamenii care se bucura in aceasta zi de multe ori fac acest lucru cu numeroase traditii, cum ar fi trick or treat, costume si masti speciale, focuri mari de tabara, participari in "casele bantuite", dulciuri in special bomboane ori sculpturi din dovleci. Multe traditii au fost  preluate de la majoritatea imigrantilor din Irlanda si Scotia .

O traditie de Halloween, care se intinde pe mai mutle secole este imbracarea in costume si masti. In trecut, se spuneas ca aceste masti ar fi trebuit sa sperie spiritele rele. Cu toate acestea, costumele moderne variaza de la creaturi "infricosatoare" la personajele istorice, in functie de preferinta persoanei .

Copiii care se imbraca in costume vor cere de multe ori „trick or treat” (o activitate care dateaza din 1911). Copiii vor merge din usa in usa si cer cadouri folosind expresia aceasta. Proprietarul va oferi un cadou de Halloween (de obicei, bomboane) in sacurile copiilor , iar copiii vor pleca la urmatoarea casa.

O alta traditie a Halloween-ului este de a avea un festival care implica un foc de tabara. Aceasta traditie este din cultura celtica, care credea ca focul atrage insectele, care la randul lor ar atrage liliecii in zona. Acest lucru era esential pentru convingerile lor ca granitele dintre vii si morti se suprapun in noaptea de 31 octombrie .

O traditie mai moderna a Halloween-ului este de a sarbatori noaptea la o petrecere cu costume. Participanti se imbraca in diferite costume si isi viziteaza prietenii. Aceste petreveri constau in activitati cum ar fi concursul de costume, jocuri cu mere (oamenii baga capul intr-un butoi umplut cu apa si sa incearca sa prinda un mar doar cu dintii), vizionarea de filme de groaza si recitarea povestilor de groaza .

Sculptura in dovleci este o alta traditie de Halloween. Consta in golirea unui dovleac si sculptura unui chip morbid pe el. Ulterior, acesta este iluminat cu o lumanare (care este plasata in interiorul dovleacului) si plasat afara pentru a distra oamenii care trec prin zona.

Desi aceasta sarbatoare este celebrata cu fericire si bucurie , unele culturi sunt jignite de creaturile demonice si infricosatoare, care sunt prezente in festivitatile de Halloween. Fundalul acestei sarbatori este invaluit in mister si folclor, dar in cele din urma decizia finala iti revine tie. Indiferent daca alegeti sau nu sa sarbatoriti in aceasta zi  pe cei care au rtevut in lumea de dincolo, incheind sezonul de recoltare (ca in cultura galeza) sau folosindu-l ca o scuza pentru a avea o petrecere cu costume cu prietenii tai, depinde numai de convingerile tale .

Daca alegeti sa sarbatoriti aceasta ocazie festiva in acest an, incercati unele dintre aceste traditii  cu familia si prietenii. Puteti alege o fantezie de Halloween cu masca si rochii de bal sau te poti imbraca precum super-erouul preferat . Amintiti-va, ideea principala a sarbatorio moderne de Halloween este sa te distrezi alaturi de cei dragi si sa te bucuri de unele alimente delicioase.