My Blog List

Parcul de distractii din Neptun – uitat de timp

O tragedie a fost necesara ca sa scoata din indolenta autoritatile publice, administratiile parcurilor si domeniului public si chiar presa. Parea ca toata lumea doarme, ca pe nimeni nu deranjeaza cum arata parcurile de distarctii din Romania, cu ce instalatii se prezinta si cum sunt ele administrate. 

Parea ca nici un parinte nu simte riscul la care isi expune copiii si ca nu stim sa ne protejam de nesimtirea proprietarilor de astfel de spatii de “distractii”. Faceam in urma cu 1 an, fara sa stiu ce drama avea sa se petreaca un an mai tarziu, niste poze in parcul de distractii din Neptun, pe care nu il mai vazusem de ani de zile… Nu ma asteptam in niciun caz sa vad un loc incremenit in timp, un loc pentru care tehnologia nu a progresat absolut deloc. Am vazut prelate mizere aruncate peste instalatii prabusite, fix in mijlocul parcului, am vazut fire neizolate traversand locul pe unde calcam cu totii si pe unde copii alearga fara griji, am vazut panouri luminoase cu becuri arse, am vazut masinute cu centuri de siguranta rupte, ale caror resturi atarnau jalnic, am vazut trenulete mecanice care isi faceau linistite traseul printre mormanele de gunoaie… Am vazut parcul in care ma jucam fericita in copilarie, dar pe care il gasesc acum complet desuet, neingrijit si din care totusi proprietarii scot bani in fiecare sezon. Sigur ca nu este singurul exemplu de acest gen, sigur ca pot aminti si toboganele cu apa din statiunile din sudul litoralului, rupte si ruginite, despre care as fi pariat ca sunt inchise si care totusi sunt deschise copiilor. Copii care ies mai apoi din apa zgariati, cu slipul rupt, asa cum e inadmisibil sa se intample in Europa anului 2013.

Operatiile estetice

Probabil ati observat ca tot mai multe doamne si domnisoare apeleaza la bisturiu. Unele arata chiar bine dupa aceste interventii, altele mai bine nu isi faceau nimic. Habar nu am cand a inceput aceasta moda cu operatiile estetice. Un silicon aici, un pic de botox dincoace, sa mai bagam ceva si in fese. Mda. Tare as vrea sa stiu cat de mult plac barbatilor femeile siliconate si botoxate.
 
Eu as apela doar in cazuri extreme la o astfel de varianta. Doar daca doamne fereste as avea cancer la san si ar trebui extirpat. E singura modalitate prin care as apela la bisturiu. Cel mai bun exemplu de femei de plastic e evident Bianca Dragusanu. Eu cred ca individa aia, nu mai are nimic natural in ea. Daca iei un ac si o intepi se sparge, face poc! Si se vede rezultatul intr-adevar. Circula pe net un filmulet cu o imagine de-a ei de acum  vreo 10 ani. Parca e o cu totul alta persoana. Si evident ca tinerele din ziua de azi o iau ca model. Eu consider ca naturaletea e cea mai frunoasa. Iar operatiile astea estetice trebuie facute cu un scop si dupa o anumita varsta. Altfel chiar nu le vad rostul.E adevarat ca sunt si femei care nu se simt bine in corpul lor si prefera sa mai repare ceva pe ici pe colo.
 
Sper sa nu fie cazul sa apelez la asa ceva niciodata. Dupa cum spuneam tot ce e natural e mai frumos decat artificialul.

Cum alegem incaltamintea pentru sport?

Daca intentiile tale pentru un corp mai bine cladit s-au pierdut pe drum, pentru ca nu te poti hotari atunci cand vine vorba de incaltari, nu este nimic de condamnat.

Confuz? Meriti sa fii, pentru ca fiecare pereche de incaltari, care ar ajuta corpul ca sa fie intr-o forma mai buna, te pune pe ganduri.

Deci, cum ai proceda tu intr-un magazin, pentru a-ti cumpara incalarile perfecte? Uita de sfaturile celebritatilor si stirile de pe site-uri. Pentru ca promisiunile, pretul si promotiile sunt degeaba, daca nu sunt confortabile sau nu se vor potrivi cu stilul tau de antrenament.

1. Informeaza-te!

O idee buna este sa intrebi daca incaltarile se potrivesc nivelului de antrenament pe care il practici. Astfel, pot varia enorm ca forme si marimi, de la o pereche la alta. Pune accentul pe tehnica si atentia personala si asigura-te ca incaltarile tale se potrivesc acestor criterii.

2. Ce spunt alte persoane?

Ar trebui sa existe intotdeauna o lista de comentarii pe site-urile cu stiri din sport si nu doar sfaturi de la sustinatori celebri. Pentru o mai buna impresie, incearca o serie de video-uri, care sa te ajute sa alegi perechea de incaltari perfecta. Multe dintre ele prezinta produsul in sine, dar vin si cu o serie de comentarii atasate in videoclip.

3. Sunt antrenamentele structurate?

Diferenta dintre incaltari o poti face in functie de modul in care sunt structurate antrenamentele. Cel mai adesea, exercitiile pe care le faci sunt superficiale si atunci trebuie sa stii ce fel de incaltari sa-ti cumperi. Diferenta dintre antrenamentele structurate si celelalte, se vede numai prin rezultate. De obicei, o pereche de incaltari bune vor face diferenta la sfarsit.

4. Cat de mult esti pregatit sa te antrenezi?

Este extrem de important, pentru a alege o pereche de incaltari care sa se potriveasca cu modul in care practici antrenamentele. Daca esti un practicant infocat, ai nevoie de acel impuls suplimentar, dar, probabil, nu este o alegere buna daca esti nou in ale sportului si doresti sa incepi cu ceva mai mult usor. Totusi trebuie sa fii sincer cu tine si cu privire la ceea ce esti pregatit sa faci la antrenament, iar in functie de asta sa alegi ceea ce ti se potriveste mai bine.

5. Care sunt asteptarile mele?

Ai nevoie sa stii care sunt asteptarile tale atunci cand vrei sa-ti achizitionezi o pereche de incaltari pentru a face sport. Acestea difera in functie de tipul de atrenament pe care urmeaza sa-l faci. Daca urmeaza sa alergi sau sa joci fotbal, ai nevoie de perechi separate de incaltari pentru cele doua.